User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
43 sonuçtan 39 ile 43 arası

Konu: Fap + katalizör iptali

CanBasel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fap ve katalizör ayrı şeyler. Fap denilen sistem son susturucu bölgesinde yanmış gazın tekrar yakılarak çevreye daha duyarlı (adeta beyaz duman atıyor araç..) gaz bırakan bir sistemdir. Yeni nesil vw lerde de 1.9tdi 105ps ler FAP yüzünden 102ps e düştü.. Bu sistemin iptal edildigini bu araçlar için duymadım. Beyin kontrollü olan bir sistem bu. Fakat öyle sanıyorum ki c4lerde yapılabildigi gibi bunlarda da aynı şekilde FAP yanıltılarak daha yüksek güçler almak mümkün olur. 308hdi lerde 100ps hangi motormuş anlamadım ben.. 90ps ve 109ps var. eğer bunlardan 109ps olansa sizdeki.. Citroen C4teki sistemle aynı.. Ford Focuslarda da aynı motor var 1.6tdci 109ps 240Nm(overboost 260nm)fakat FAP yok o yüzden daha yüksek güçleri arıza lambası yakmadan almak mümkün.. Bi bakmak lazım yani kısacası 308'e..

Bu arada son sürat olarak daha fazla bişey bekleyemezsin 5000 devirden sonra kolay kolay hiçbir dizel motor devam edemez son vitesinde.. 230km de ciddi bir sürat bu araç için.. Kolay gelsin
    Can BAŞEL Elek-Elektronik Müh.
    0 rh +

H@K@N
    Misafir
    Alıntı CanBasel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fap ve katalizör ayrı şeyler. Fap denilen sistem son susturucu bölgesinde yanmış gazın tekrar yakılarak çevreye daha duyarlı (adeta beyaz duman atıyor araç..) gaz bırakan bir sistemdir. Yeni nesil vw lerde de 1.9tdi 105ps ler FAP yüzünden 102ps e düştü.. Bu sistemin iptal edildigini bu araçlar için duymadım. Beyin kontrollü olan bir sistem bu. Fakat öyle sanıyorum ki c4lerde yapılabildigi gibi bunlarda da aynı şekilde FAP yanıltılarak daha yüksek güçler almak mümkün olur. 308hdi lerde 100ps hangi motormuş anlamadım ben.. 90ps ve 109ps var. eğer bunlardan 109ps olansa sizdeki.. Citroen C4teki sistemle aynı.. Ford Focuslarda da aynı motor var 1.6tdci 109ps 240Nm(overboost 260nm)fakat FAP yok o yüzden daha yüksek güçleri arıza lambası yakmadan almak mümkün.. Bi bakmak lazım yani kısacası 308'e..

Bu arada son sürat olarak daha fazla bişey bekleyemezsin 5000 devirden sonra kolay kolay hiçbir dizel motor devam edemez son vitesinde.. 230km de ciddi bir sürat bu araç için.. Kolay gelsin
    peugeot resmi sitesinden motorun teknik verilerine bakabilirsin. 109 hp yada 110 hp bunutakıntı yapmaya gerek yok ki kardeş. niye bu 1 hp yi irdeliyorsun anlamadım? ayrıca fap ve katalizör aynı şeyler deil. bilmeden bukadar uzun yorum yapmana gerek yok önce aynı olmadıklarını bilmelisin.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış okudun galiba.. sen 100ps yazmışsın. 110 yazsan yine anlardım
    ve başka bi konuda daha ilk cümlede fap ve katalizör ayrı şeyler demişim.. sanırım dikkatli okuyamadınız....
    0 rh +

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı H@K@N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar fap ayrı katalizör ayrı. keşke sadece katalizör olsaymış 1.6 hdi 90 hplik modellerde sadece katalizör var. ama 1.6 hdi 100 hplik modellerde katalizör + fap var

bak burada 100hp demişsin. Art niyet yok.. Keyifli forumlar
    0 rh +

H@K@N
    Misafir
    yok kardeş kasıtlı bişe deil zaten. 100 hplik dizel olmadığını sende biliyorsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)