-Kardeş , geçmiş olsun umarım daha sorun yaşamaz ve
sıkıntılarınıda halledersin kolay gelsin senin adına üzüldüm ..
Printable View
-Kardeş , geçmiş olsun umarım daha sorun yaşamaz ve
sıkıntılarınıda halledersin kolay gelsin senin adına üzüldüm ..
Geçmiş olsun öncelikle.
Turbonun bitmesi zamanında değişmeyen ısıtıcı bujilerin parçalanmasıyla oldu diyorsun.Peki egr sensörünün bozulması egr'nin iptal edilmesiyle ilgili bi sorun değil mi?
sensörlerinin parça kodunu biliyormusun bir soralım.
çok geçmiş olsun kardeş benimde içime kurt düştü şimdi:confused: 3 gün önce benimde ısıtıcı bujileri ikaz lambası yanıp söndü bayram diye servise gidemedim bu haftada yoğundum servisi aradım arabanın çekişinde bişey var mı dediler bende yok dedim hafta içi gel dediler daha araba 2 hafta önce servisteydi peryodik bakımda şimdi arıza veriyo nasıl iş anlamıyom zaten servise de güvenmiyorum gidince ortalığı karıştırim biraz o zaman:mad:
egr iptali ile egr sensörünün alakası yokmuş çünkü egr sensörü sadece egzos çıkışına gide gazı denetliyormuş fakat valfin iptalinden dolayı bişiy olmaz deiler zatn benim egr yide servis kendi iptal etti
bu arada kardeş eğer arıza ışığı öle bi yanıp söndüyse herşey benim arabadada öle başladı kesinlikle eksik etme servise gitmeyi
sensörlerin parça kodunu peder aldı servisten ben artık yoruldum arabanın peşinde koşmaktan babam devamına bakıyo ama ben parçanın 0 ının 400 e buldum serviste 720 ytl iken bakalım herhalde onu taktırıcam
hepinize tekrar teşekkürler
sensör setimi buldum 250 liraya maslaktan yarın takılacak sonuç iyi olur inş. o zaman tekrar makineye bağlanıp denenecek başka hata varmı die hayırlısı
geçmiş olsun
saol teşekkürler...
yaaa sensörüm takıldı iş bitti derken yine bi sorun var ve anlamadık eskisi gibi değil arabam gitmiyor kesiklik yok fakat eski performansı yok kafayı yiycem
sizce ne olablir servis makineye bağladı sorun yok diyor resetlendi arabam ama yine değişiklik yok
Turkiye de turbo rebuild yapan yokmu yani?
turbo basıncına bakın.
basıncına bakamıyoruz nie dieceksin wastgate ten bir ayar yok yani sabit bir ayarı var çok ilginç bir ayara sahipmiş öyle sölendi sensör arızası zamanındada fazla basınçtan dolayı turbo devre dışı kalıyor motor korumaya geçiyordu
şimdi ise eski hali gibi değil araba 3500 devirden 4500 e doru sanki tutuk donuk gibi oluyo eskiden hiç kesintisiz rahatça redline a kadar tırmanıyordu
bir yerden basınçmı kaçırıyor die düşünmeye başladım...
artık ısınamazsın dostum arabana. en iyi yol satmak olur bence...
WEE sonunda aracım eski haline döndü çok şükür sensör bağlantı yerlerinden 1 inde çatlak varmış orasını eski sensörümdeki bi kapak ile değiştirdim ve sonunda aracım eski haline hatta daha iyi haline kavuştu
şu an 0 soruna sahibim ve dertler bitti inşallah arkadaşlar bu kadar ıvır zıvırlı meşakkatli bir iş başınıza gelmez ben çok zorlandım çok canım sıkıldı
hepinize ilginiz için teşekkürler...
geçmiş olsun :)
gecmis olsun hocam...halletigine sevindim...;) kimsenin basina boyle dertler gelmesin...;)
Turbon var mi derdin var....:)