Gtl mi euromu aliosn
Printable View
şimdi bugun dıkkat ettım yine gtl aldım 30 krs cıvarı fark var depoda dolum olarak 204 euro dizel.
222 gtl ile doluyor depom.
sehir içi yol bilgisayarı ortalama 8.5 bunda otoban falan karışık. gtl ile 8.5*3.70=314 krş
euro dizel ile 8.5*3.40= 289 krş yakıyorum hesaplara göre.şimdi olay karışık gtl zaten katkılı mazot değilmi? yani bunu alıyorsa katkı maddesine gerek varmı? normal euro dizel alıp katkı atsak bi depoya daha ucuza geliyor.sizce bu gtl'i kullanmaya değermi?
Depomda mazotum azaldı zaten,Yakıt ışığı yanar yanmaz gidip shellden uero dizelle fulleyim,o depoyu bitirip sonrada gtl ile fulleyim performans ve km olarak yazarım buraya,daha sonrada po yu deniycem,en az ses ve duman,sarsıntı ve uzun km hangisinde ise ona devam...
bendede totalin yakıtı en sessiz çalıştırıyor motoru..gtl çekişi arttırıyor hissediyorum ama fazla pahalı..
bir benzinli kullanıcısı olaraktan nacizane benzinle ilgili görüşümü paylaşayım sizinle
aracımı sıfır aldığımdan beri shell 97 oktan kullandım 1 sene sonra istanbul dönüşü sakarya ünv. yolundaki shellden 97 olmadığından 95 save (her depoda 1 lt cebinizdeki yakıt) aldım.allahtan 50 tl lik aldım otobana girdim ve yapıştır
o da ne :beuj: aracımda belirgin çekiş düşüklüğü oluştu. yokuş inerken bile gaza tepki vermemeye başladı arabam 180 - 190 ı rahat gören arabam yokuş aşağı 165 i geçmedi. yakıtı bitirince tekrar shell den 97 aldım. pompacı sorunu dinleyince müşteri hizmetlerini aramamı söyledi. bende arayıp olanları anlattım.:Deli: "save denen yakıtta olabilir ama biz daha önce yakıt aldığınız yerde inceleme yapacağız ama deponuzdan numune almalıyız "dediler fakat ben depoyu fullediğimden mümkün olmadı ve bir hafta sonra müşteri hizmetleri geri döndü ve "daha önce yakıt aldığım sakarya da inceleme yaptıklarını ve problem olmadığını" belirttiler
artık yok 95 yok 95 save kalmadı arkadaşlar varsa yoksa 97 oktan shell :icon_tup::icon_tup:
dahasını bilmem
95 v power alsaydınız 50 tl de taş çatlasa yarım lt fark eder :)
5 Full depo GTL kullandım. Aldığımda en az 170TL'lik alıyordum.
Aracım Ray Basınç arızası verdi. Arızayı sildirdim, euro'ya döndüm.
2 depodur bir sıkıntı çıkmadı.
Benzinliğe durumu söyledim, Shell'le irtibata geçip onlara aktarmamın iyi olacağını söylediler. Mail atacağım bir ara..
Uzun süredir Selenoid'in vakum borusu ezikmiş ondan perf. düşüktü
Ama GTL'de 3k sonrası daha esnekti..
birader 2011 volvo c30 a gtl kullanmaya başlamıştı. araba geçen hafta arıza lambası yaktı 3000 deviri geçmeyip gaz kesti. servise gösterdik basınç sensörü arızalanmış parça burda yok 2 ay içinde isveç ten gelecek
sizin arızayı görünce demek ki GTL de bir problem var diye düşünmeye başladım:beuj:
araç garantili olunca servis önermiyor illa orijinal parça olması lazımmış öyle diyince inandık ve beklemeye başladık
gazyağı favori bu aralar:) kırsala katıp inceltilse nasıl olur?
Benim aracımda o problem GTL sonrası başladı.
Şimdilerde GTL kullanmamama rağmen gene ışık yakıyor tam gaz giderken..
Finallerim geçsin, kafa yoracağım o işe..
Çok canımı sıkmaya başladı. Geçenlerde yetişmem gereken biryer oldu. 150 160'la sabit giderken yaklaşık 6 kere ışık yandı, o hızlarda kontak kapatıp açmak durrumunda kaldım..
320d ile gtl hissedilir fark ediyor dewamlı kullanmaya basladım hic 1sekilde 1 zararını gormedim simdiye kadar.. fiyatı 1 az yuksek ama yapacak 1se yok :( :S
Bende surekli gtl kullaniyorum araba tepki olarak cok farkediyo mecbur kalmadikca euro almiyorum alincada arabada dusus oluyo psikolojikmi diye arabayi test ettim hep gectigim yerlerde gecis sekillerime gore fark var biraz pahali ama gul diken hesabi :)
Biz de neredeyse 3-4 aydan fazla bir süredir Gtl kullanıyoruz. Ataşehir girişindeki Shell'den alıyoruz devamlı ve sessizlik konusunda özellikle çok memnunuz. Performansı etkileyip etkilemediğini anlayamadık ama herhangi bir arıza falan vermedi.
Kesinlikle GTL :)
Hem TR de islenmemis ithal benzin, hem ozel yeni depolar getirtildi GTL icin ve guven konusunda asla sikinti yasayamazsiniz, motor ozellikle sogukken ses ile titresim azaliyor, enjektorlerin de omrunu uzatiyor...
Ozellikle araciniza yazilim yaptirsiysaniz GTL disinda bir mazot kullanilmamasi gerekiyor...
Saygilarimla,
Şimdiye kadar çoğu istasyonu denedim en uzun giden opet oldu hep.Bugünde GTL aldım bakalım nasılmış
Kırsal motorin bulamıyorum birde onun tadına baksam iyi olcakta :D