walla çok büyük bir başarı, mahmutbey gişelerden çorluya neredeyse 180 in altına inmeden gittim, mahmutbey gişelerden yol bilgisayarını sıfırladım çorluya geldigimde tam olarak 8.0 litre gösteriyodu :)
araç 1350 kg + 350 kg yük vardı
Printable View
Bayram öncesi perşembe günü, Alanya-Evreşe(Gelibolu) 900km evden eve, 3 kişi + bagaj dolu içerside pek boş sayılmazdı ort 87km/h hız ve 4.8lt/100km veri elde ettik, klima kapatmadan. yaklaşık 500km si bende 400km si babamın kullanımında olmak üzere.
bundan 2 gün sonra arife günü, edirneye geldim döndüm, tek kişi, yarı dolu bagaj ile acımasızca-hunharca geldim kaba tabirle klimam açık şekilde 5lt gelişte yaktı, dönüşte daha hızlıydım ama klimasızdı 4.7lt gösteriyordu eve girdiğimde. (130km mesafe, 1saat 10dk gidiş, 1saat 5dk dönüş, Keşan kilitti orda oyalandım baya trafikten dolayı dur-kalk oldu)
Ultra az değil ama 5 ileri, 3000 devirde 133 yapan araba için hele ki benim için normal bi değer. Keza 90km gibi hızlarda sabit gidememe rahatsızlığım var 15-20km mesafe olmadığı sürece dayanamıyorum ben :D
satmadan önce 2004 vtec2 ile bi ekonomi denemek istedim. 30 tl ile 159km 1.6 benzinli arac için nasıl :)
corsa d sport 1.3 163TL ( opet ) yakıt ile 835 km. şehir içi.. ara sıra gazlamalar falan..
hyundai sonata 2.0 crdi istanbul izmir ( kuşadası,çeşme,bodrum) ve dönüş istanbul..
ortalama yakıt istanbul izmir 100-120 km arası bolcana radar var zaten çıkamıyorsunuz yüksek hızlara ancak bursada otobana çıkınca bir yardırabiliyorsunuz.. ortalama 5.8 yakıt tüketimi..
çeşme-kuşadası- bodrum arasında gitgellerde buralarda biraz yardırdım ortalama 6.2 ye çıkdı..
istanbul trafiğine girdim son iki haftadır 9.5 litreye gene çıkdı :)
Araba 1500kg bu arada ve full klima açıkdı.
Bu arada ekonomi olsun diye hiç kasmadım normal kullandım. eğerki ekonomi için kassam eminim uzun yol fabrika verisi olan 5.5 değeride yakalardım..
Vw polo bluemotion da gayet tasarruflu.
40000 lira edermi orasi ayri mevzu tabi :)
valla dubrovnik tatilinde 1full depo ortalaması 4kişi + full bagaj ama öyle 2canta fln değil 4kişinin koca bavulu tıka basa full olarak dusunerekten.. c220dizel 5.4 falandı ortalama full klima açık ortalama yer yer degısken olmak kaydıyla sabit kullanılmadan 70-90-130 vs giderekten şeklindeydi..
c220 nin şartlarda 1.6 tdi da o ortalamalara sahip olurdu muhtemelen. Çok çok iyi..
altinoluga giderken dublenyol ve tem de hep 130 la gittim, sonra yol calismasi vardi, tepeleri indim ciktim. 5.1 yakti. iki kisi bagaj tepesine kadar dolu ve bass var.
donuste hep 140 gibi gittim hatta 160 170 bile bastim yeri geldi.
5.5 yakti... yol bilgisayari verileri degil ( nedense yol bilgisayari hep oldugundan ekonomik gosteriyor bende ), depoyu doldur 400 km yap, sonra bir daha dolsur seklinde...
Rakamlardan tam emin değilim ama hatırladığım kadarıyla şehir içi 40tl lik Shell GTL ile 180km gibi bişi yaptım. Ibiza TDI
Bende fluence ile s.ici 6.2lt nin altina dusemedim ki trafige de girmedim hic diyebilirim, araba 600kmde henuz mihtemelen bu yuzden fazladir yakiti, duser diye dusunuyorum.
otobana çıkınca yok az yaksın 90la gidiyim yok 70le gidiyim falan hiç yapmadık şuana kadar. geçen sene 2006 corsa 1.3 cdti 5 kişi + tatil yükü nerden baksak bi 500 600 kg yük yani bizle birlikde 160 170, 110 120den hiç inmedik o zamanın hesabına göre kmde 180 kurus yakmıstı sanırım
130 tl mazot aldım istanbul pendikten çıktım 11.30 benzinciden çıkış sabah 07.00 kemere varış sonra çıralıya geçerken tekirovada ışık yandı km 730 du 70 km daha rahat giderdi ışıktan sonra
Izmir - Bandırma - Yenikapı - Bahçeşehir - Silivri - Bahçeşehir içerisinde çok gezdim - tekrar Yenikapı - Bandırma - Izmir. Bagaj silme dolu (618 lt) araç içerisinde 2 kişi bir bebek ve bagaja sığmayan diğer eşyalar. Radar yediğim için biliyorum min. 140 max 180 km hıza çıktım. Klima hiç kapanmadı , 5,6 lt değer verdi.
puntoda yeni motor daha TR ye getirmediler ama yurtdısında kullanılmaya baslanmıs bayadır. multijet2 olarak geciyor 85hp ve 2 silindir motor :D tuketim 2.9lt/100km (fabrika verisi)
2003 Corsa 1.7 DTI aldım. Klima kapalıyken 50 TL mazot ile 310 km yaptım. 1,9 TDI leonla en iyi 180 km yapabiliyordum.
Astra h 1.3 cdti tüketim değerleri nedir bilen varmı ?
Ciddi düşünüyorum
Şehir içi 6.5 süper rakam alırsam direk turbo upgrade filan düşünüyorum fazla hantalmış...
1.3 motor zaten o motor ekonomisiyle nam salmış bir motordur fiattaki 1.3 multi jet motor ile aynı motor ..
ugrasma soyle seylerle bence :D
corsa sport vardi bende 1.3 90lik, 1.3 motora binilmez dedirten arabadir bana, yazilim vardi 120+ falandi ama yalan yani her sey 100kmh'e kadar, sonrasi yok ve sehiricinde de zaten basinc sacmasapan geliyo falan :D
1.5-1.6 bi dizel al
he yakitim da 6.5'tu sehirici
bizde fiorino 1,3 multijet birde linea 1,6multijet var aralarında ciddi fark var 1,6 dan sonra 1,3 hem gitmiyor hemde çok yakıyor
cevabı bir arka sayfada vardı ama tekrardan ekliyim
araç astra h sedan, 290 kmnin %80ı şehirler aracı araç 1350 kg + 300 kg agırlık 100 kmhız ın altına hiç inmeden ,depoyu fulledigimde 1000 km gider gösteriyodu 290 km katettikten sonra 820 gider gösteriyor, astraya göre iyi deger oldugunu düşünüyorum
http://img7.ressim.net/out.php/i6109752_img-0086.jpg
http://img7.ressim.net/out.php/i6109751_img-0088.jpg
mahmutbey gişelerden çorluya neredeyse 180 in altına inmeden gittim, mahmutbey gişelerden yol bilgisayarını sıfırladım çorluya geldigimde tam olarak 8.0 litre gösteriyodu
araç 1350 kg + 350 kg yük vardı
ben genelde şehirler arasında 4 litre şehir içindede 5.5 litra ortalama yapıyorum bilginize
82 yılının vw teknolojisi ile gazlayarak 5 litre yakıyorum mutluyum :)
1.6 multijet için bütçem yok malesef şimdilik 1.3 cdti idare etsin diyorum
@cnrsrn
Değerli gördüm ancak diğer kullanıcılarıda merak ettim aslında :)
Ama dediğiniz gibi cidden tüketim düşük gözüküyor
Benim alacağım araç hb olcak ve ekstra bi ağırlık yok sadece ben yani şehir içi tüketim çok daha düşecektir umarım
Bu hafta arabayı test etcem umarım beklediğim gibi çıkar
Astra h alacağım araba
Okulumun yolu çevre yolu olduğu için hedefim o zaman 4 litre yakmak
Bide performans nasıl sizce ?
0 düşünüyosanız astra h ın dizeli yok artık bilginiz olsun, performans olarak bence güzel aracım sedan olmasına ragmen yeni 1.4 dizel fiestayla rol yaptıgım zaman 3 4 boy önünde gidiyordum klima açıken dik rampalarda azda olsa sorun oluyor vites düşürmek gerekebiliyor devirsizsen başkada sorun yaşamıyorum
Araç ikinci el 65bin kmde
Bide motorda bakılması gereken noktalar nedir ilk defa vag grubu dışında orta sınıf bakıyorum özellikle kaportada nelere bakmak lazım
2005 model essentia modeli garantisi yoktur heralde 7 yaşında arabanın
Valla baz model filan önemli değil az yaksın yeter bu yıl günlük net 250km yapcam gözüküyor...
en az 1500cc veya 1600cc olmalı bence. 30k 1.3 multijet kullandım, zayıf geldi.
1.6 130hp reno motorunun tüketim değerlerini merak ediyorum. var mı kullanan? ayrıca 2000cc dizel de en az yakan araç hangisidir acep?
ben 2011 c3 1.4 hdi 68 olan modelini kullanıyorum şehir içi ortalama değerim 5.2 lt bence gayet uygun yakıyor değerlendirebilir bir araç