6L kasadan bahsediyorsak 1.9 tdi lar oem enjektörle 7 lt civarında yakar, 1.4 tdi 5.5 lt civarı yakmışlığım var, ataşehir - mecidiyeköy arası akşam 7 gibi ataşehir den çıkarak köprü trafiğine kalarak.
Printable View
1.4hdi C1/107'lerin yakıtı nasıldır kullanan var mı aramızda?
2014 octavia tdi dsg,,,15k km ortalama 5.4,,,uzun yol 4.5 civarı
leon 5f 1.6 tdi 4.0 lt/100km sehir ici
sehir dışı sabit 140km hız da 4.5 lt /100km
şehir içi dedin mi 35 km nin üstü ortalama olmayacak, tabi bu dediğim istanbul için geçerli.
bizim bir arkadaş e320 sinin de 40 kr yaktığını idda ediyordu şehir içinde e 5 ten maltepe kartal arası gel git yaparak :D
1.4 tdi dsg polo
şehir içi İstanbul 12km lik yolu 1saat 15dk. kat ediyorum 6-6.5 lt
şehir içi yollar sakin iken 4.5-5 lt
uzun yolda 3.5-4 lt
2.0 tfsi den sonra tüketim 3 kati düştü:)
............................................
Çift mesaj olmuş
Arkadaşlar ek araç olarak 2005 Seat cordoba 1.4 tdi stylance almayı düşünüyorum bugün gidip bakıcam günlük en az 40 km işe gidiş geliş yapıyorum. Yakıt tüketimi nasıldır 3 silindir sorunlumudur. Araç temiz ve tanıdıkta 160.000kmde ve bakımları serviste yapılmış başımızı çok ağrıtırmı ve ekonomik olur mu ?
Düzgün bakılmışsa hiç bir problem çıkarmaz.Arkadaşımda aynı motorlu 1.4 tdı fabia var.222binde.Üstelik son 70bin km si yazılımlı bir şekilde araç yaptı bu kmyi.Tabi sahibi çok titiz kullanıyor yazılımdan dolayı.Bende de 2008 1.4 tdı 80hp fabia var.68binde bakım harici hiç bir şey yapmadım.Şu soğuk havalarda şehir içi 6,5-7 litre civarı yakıyorum.Normal koşullarda 6 litre civarı yakıyorum.Ama ben birazda gaza abanıyorum.Eğer sakin süren biri iseniz normal koşullarda 0,5 litre daha az yakarsınız.
1,6 tdi jetta 1 depo mazot şehir dışı 1000 km yaptım.
http://i.hizliresim.com/gybNa3.jpg
http://i.hizliresim.com/rRyqr7.jpg
http://i.hizliresim.com/9Eb6yk.jpg
http://i.hizliresim.com/PBGR99.jpg
şehirler arası 4lt
şehiriçi 5-5.5lt arası
şehir içi dışı karışık top speedli agresif kullanımlı 6lt.
sonuçlar depo fulleme ile çıkan sonuçlardır.elimden geldigince shell nitro kullandım.
bindiğim dizeller içinde en az yakan gördüğüm c4 1.6 e-hdi .. aynı motorlu 508 de bindim onda daha fazla yakıyor o motor sanırım kasadan tonajdan..
corsa c 1.7 dti 650km sehır dışı + 365km sehir içi toplam bir depo 1015km
Polo 1.6tdi ankara-sakarya-istanbul ve aynı şekilde dönüşte yol bilgisayarı 4.5lt gösterdi bunun büyük kısmı 180-190ile gidildi fakat lastik parçalandı bi yerde ordan sonra 130u geçmedim. Bu arada istanbulda bir saat kadar trafiğe girdim sakaryada da şehir içinde işlerimi hallettim.
Direk ankarada şehir içi kullanımda trafik sakin bastım falan karışık 5.5lt geçmiyor tüketim. Araçta yazılım var bu arada. Bu hafta depoyu fulleyip pompadan test edicem yol bilgisayarını
Sirket islerinde C5 E-hdi kullaniyorum , sehirici performansina gore yakiti en cok hosuma giden 1.6 diyebilirim gunluk minimum 100 km yapiyorum tempolu da kullaniyorum 7-8 arasi yakiyor . Harici olarak bence dizellerde devrim kasa agirligi ve performansa gore 3.0 dizellerde gerceklesti . Panamera aracimda da ne zaman ciksam full basarim surekli sport+ modda daha 10 litre ustu goremedim
dizelde 3.0 candır.. 3.0 lar az yakar ve uzun yol yapar ama işin esprisi depo larında mesela bende kısa bir süreliğine 5.30d vardı e60 kasa 70 litre deposu vardı doldur doldur bitmiyordu :) ama 3.0 motora göre çok az yakyırodu..
bir arabanın ekonomikliği uzun yolda belli olmaz uzun yolda bütün araçlar az yakar bende stpe 3.0 benzinli var uzun yolda 7.8 yakıyorum.. 200 liralık benzinle istanbuldan kuş adasına rahat gidiyorum.. bahsettiğim 3.0 V6 240 beygirlik bir araç.. gaza yumuşak dokunsan koltuğa gömüyor adamı..
önemli olan şehir içi verileri.. bir aracın gerçek ekonomisi şehir içi yakıt verilerinde anlaşılır.
100tl ye sehirici 500 km net yapiyorum dsg jetta ile, ecufastli
Peugeot 407 2.0 hdi şehirler arası yakıt tüketimim. Hızım hep 125-130 km/h idi fakat güzergah üzerinde ilçe geçişlerinde epey kırmızı ışıkta beklediğim için ortalama hız düştü.
http://i.hizliresim.com/n2NEBN.jpg
2011 1.6 hdi c5 manuel kullanıyorum şehir içi sakin kullanım 6lt Sert kullanım 8-8.5lt
Uzun yolu keyifli, kasisler ve ufak tümsekler hiç sarsmıyor tavsiye ederim :) Yalnız araç biraz ağır götünü zor toparlıyor yazılım ile desteklenebilir. 6 yı(vites) çok arıyorum.
c5 babamda vardı , osmana katılıyorum süspansiyonları müthiş keyifli bir araba. ama ilk 2 vitesi epey hantal. bu arada ben bazen zorlamama rağmen 8 lt leri görmemiştim.
psa grubunda tek sıkıntı dizellerinde şu anda bende c4 1.6 dizel var manuel c5 1.6 manuel dizelinide 1 hafta kullanmışdım.. manuel dizelde psa da sanki fifa pes falan oynar gibisin o vitesle devamlı bir savaş halindesin vites büyüt vites küçült.. otomatik 508 de dayımda cactus de yiğende var.. onların otomatik vitesleride çok sarsıyor sallıyor düşük viteslerde.. özellikle şehir içinde.. servia yeni 2015 makyajlı 508 lerde o sorunun giderildiğini söyledi gerçi ama sürmedim yenilerini..
BMW 5.20d için 23-25 kuruş yakar mümkün değil geçmez diyorlar, hayretler içerisindeyim
Peugeot 301 kullanan arkadaş 3,5-4 lt diyor, "yok artık....."
301 kıralamıştı arkadaş aynen dedıgınız gıbı epey az yakıyormuş bende şaşırmıştım
psa nın yeni nesil 1.6 bluehdi eat6 tam otomatik şanzımanlı versiyonları şu anda şehir içi 3.5 uzun yolda 3.3 yakıyor..
fabrika verisi mi ? kullanıcı verisi mi ? şehir içi ve şehir dışı nasıl aynı oluyor ?
90 lık 307 dizel ile yazın istanbul ayalık arası 100-110km sabit 3.9lt yakmıstı üç kişi ve bagaj dolu şekilde.
1.5 dci fluence ile mersin adana otoban sabit 95 km/h ile 12.5 tl yakti. Depo ölçümü, mersinde fulledik, adana da fulledik 12.5 tl aldi :) 70 km.lik yol
biz hep 25 liraya gidip geliyoruz adana havalimanına :)
1.6 hdi 90lık 207 var stok, 50 tl 200 gidiyorum şehir içi ort 6.5 altına indiremiyorum yada ben beceriksizim cok basıyorum :D