kia picanto 1.1 crdi çok çok test etmedim yarın ilk uzun yoluma çıkıcam ama
güncel euro dizel fiyatıyla 115tl ye sadece şehir içi pek ekonomik gitmeden 450km yapıyorum çok rahat
kia picanto 1.1 crdi çok çok test etmedim yarın ilk uzun yoluma çıkıcam ama
güncel euro dizel fiyatıyla 115tl ye sadece şehir içi pek ekonomik gitmeden 450km yapıyorum çok rahat
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
bende bi veri yazyım.
yarım depodan cok az ibre aşşağıda şekilde sakin ve coğu klimalı olarak istanbul-turgutreis yaptım 700 km.
araç ibiza 2008 1.4tdi
yakıt ortalaamasını soranlar olacakdır fakat şöyle bi durum oldubu arabada km sıfırlanınca yol bilgisayarı sıfırlanmıyor ve bulmamda forumdan oğuzk sayesinde oldu canakkale dönüşü ancak öğrendim
adamlar acayip bi yere koymuslar kör acıda yakıt ortalamasını sıfırlayamamıstım
yola cıkmadan yağ su v.s. bakıma vermişstim ve cuma acayip bi trafikde kaldım köprüyü geçerken 300kmde 6.2 ortalamadaydı yakıt aldıgımda trgutreise indiğimde yakıt ortalaması 4.7 idi.
edit bu arada en azmdır değilmidir bilmemde sahip oldugum en ekonomik araba bu oldu![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
En yakan dizel 1.1 Crdi Picanto ile Smart 0.8 CDi diye düşünüyorum.![]()
Grande Punto 1.3 mjet dynamic eski aracımla 75 bg . İstanbul Fethiye arası 90 100 aralığında 4.0 lt yaktım. Daha sonra Hız sabitleme yapıldı arabaya. Tekrar aynı yolu gittim 3.8 le aynı aralıkta yolu bitirdim. 2 yetişkin full bagaj çocuk ve koltuğu![]()
Necat Özer Hacıoğlu Aslan oğlum...
Abi bu aralar 2004 civari ibiza 1.4 tdi düşünüyorum ben de. Bir yıldır 1.2 clio 75bg tüplü kullanıyorum , performans konusunda kesinlikle ilaç gibi gelcektir diye düşünüyorum. Özellikle dizelin sakin kullanımda bile canlı oluşu sayesinde.
Yol tutuşu falan nasıldır bu araçların alıp az yakmalı sıkılınca yazılım atıp devam etmeli güzel bişey der misin?
yol tutuşu bana göre güzel sağa sola zıplamam gereksiz hareketlerde bulunmamgeçen şafak ile cıktık biraz agresif kullandı iyi oldugunu gördük kendiside söledi . yazılımla güzel olacağını düşünüyorum ama şuan ihtiyacım yok. imkan varsa alınıp bilinir bi araç
Clio Dizel dci (i mavi yazlı) şehir içi 4.0 lt geçmiyor. uzun yolda ise 3.6 lt
kullanım ise bir tüy ağırlığı ile gaz pedalına dokunarak. yolda bu dokunuş ile 90-100 km/h süratle gidilebiliyor.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
3 silindirli olduğundan dolayı motor soğukken gürültülü, ısınınca dahada kesiliyor ve izalasyon iyi olduğundan ötürü kabine dışarıdaki kadar ses gelmiyor normal dizel araç kadar. Hatta kabin içinde motor devirlenirken o kükreme sesi insanı cezbediyor
Performans olarak arasında ciddi fark olmasada düzde olsun rampada olsun clio her daim geride kalıyor. Neden bu kadar emin konuşuyosun derseniz denedik araçları..
1,2 clio klimayı açtığınız zaman yığılıp kalırken tdi motorda bu sıkıntı minimum seviyede. Bir yığılma söz konusu olmuyor..
Hem 1,2 clio hemde kendi aracım olan 1,4 TDI ile İstanbul - Trabzon yapmış biri olarak söylüyorum bunu
Geçen gece bahçelievler - sarıyer arası tüketimim ; Depoyu fulledim 664 km'deyim. Kalan mazot ile 200e yakın km yaptım. Yani şehir içi 800 km civarına denk geliyor. Trafiğe girersem ve kısa mesafe gidip gelirsem 600 - 650'lere düşebiliyor bu rakam bir depo ile. 48 litre mazot diyeyim
Buda uzun yol 90 - 100 km ile seyir ederken
![]()
- Bize Her Yer TRABZON
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
bence cliodan kesinlikle iyidir. Fantıklık malını öbme vs olarak gormeyın ıkısıde yok bende. Birkanda ıkı aracı kullanmıs yazms verileri. Motor sarsıntılı dısardan bıraz gurultulu okonda haklısın. 1700-1800 km yaptm gecen hafta yolu teyp acmadan bıtırdım ınanın rahatsız edıcı bır ses yapmadı kabın ıcınde. Lpgli olucagına ımkan varsa dızel olması daaha mantklı bence.
şu an için sanırım 2.0 lardan bmw nin 2.0 dizel motoru 218 beygir 6 litre şehir içi yakışı var..
1.6 lardan herhalde pug ın ehdi motorudur şehir içi 5 litre yakışı var teknik verilerde.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Yazılımlı 1.7 dti ile MERSİN trafiğinde ( Sakindir trafiği ) 900 km yaptım. 300 kmsi uzun yol. güncel pompa fiyatlarıyla sanırım 24 kuruşa falan denk geliyor.
euro 3 65 lik chipli clio 3 ile 4 kişi gırtlak valiz 1200 km yol gittim ki bayramda çıktım sırf izmiti 3.5 saatte geçtikrize ardeşene varmamız 22.5 yada 23.5 saat sürmüştü
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)