User Tag List

Sayfa 67/114 İlkİlk ... 1757656667686977 ... SonSon
2164 sonuçtan 1.255 ile 1.273 arası

Konu: en az yakan dizel araba hangisi

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e90 lci 320d istanbul-izmir 4.8

hatta yarım depodan çok az fazla yakıt varken, kalan km ye 820 diyordu
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

oguzRs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2012 model 1.3 cdti `h` kasa astranin deposunu 225 tl ye doldurdum. bitmek uzereydi.
    350 km Denizli Eskisehir arasi klima ara ara acik.. 690 km de sehir ici yaptim.
    Ortalama uzun yolda 4.2 - 4.5 arasindaydi. Suan ise 5.0 sehir icinde. Annem ve ben kullaniyoruz.
    Benim hesabima gore 2.16 - 2.17 kurus yakiyor.
    Tc 106..

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seat toledo 1.9 tdi ahf motor 110 beygirlik full stock uzun yolda 4 kişi bagaj silme dolu 100-110 stabil giderek 4.2 lt yaktı

benzin göstergesinden bakarak şu kadar gitti içindekiyle de bu kadar gider diye yorum yapmak bence saçma, çünkü araçların deposu yapı itibariyle çok yanıltıyor. bugüne kadar benim kullandığım her araçta ilk yarım ile örneğin 400 km gidiyorsam ikinci yarım ile 250 km gittim ama toledoda bu durum tam tersi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tempolu sürdüğüm için 140-170, ortalamam 5.7 lerde
    Golf MKVII 1.6 Tdi

by.gkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki hafta önce sıfır aldığım polo tdi manuel aracım ile dün 500 km ye ulaştım yol bilgisayarındaki yakıt ortalaması 5.5lt idi. yeni bir araç için oldukça ümit verici bir tüketim değeri var Sürüş olarak genelde yeni olmasından dolayı sakin arada sıkıştırmalı kullanım ve neredeyse tamamı şehiriçi.

emresener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2010 CLİO SYMBOL var bizde. 185-195tl arasına doluyor. şehir içi peder bey çok zorlarsa 900kmye kadar yaptığını gördüm. yani 19krş larda falan ama bildiğiniz eşek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan Genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 silindirli olduğundan dolayı motor soğukken gürültülü, ısınınca dahada kesiliyor ve izalasyon iyi olduğundan ötürü kabine dışarıdaki kadar ses gelmiyor normal dizel araç kadar. Hatta kabin içinde motor devirlenirken o kükreme sesi insanı cezbediyor

Performans olarak arasında ciddi fark olmasada düzde olsun rampada olsun clio her daim geride kalıyor. Neden bu kadar emin konuşuyosun derseniz denedik araçları..

1,2 clio klimayı açtığınız zaman yığılıp kalırken tdi motorda bu sıkıntı minimum seviyede. Bir yığılma söz konusu olmuyor..

Hem 1,2 clio hemde kendi aracım olan 1,4 TDI ile İstanbul - Trabzon yapmış biri olarak söylüyorum bunu

Geçen gece bahçelievler - sarıyer arası tüketimim ; Depoyu fulledim 664 km'deyim. Kalan mazot ile 200e yakın km yaptım. Yani şehir içi 800 km civarına denk geliyor. Trafiğe girersem ve kısa mesafe gidip gelirsem 600 - 650'lere düşebiliyor bu rakam bir depo ile. 48 litre mazot diyeyim

Buda uzun yol 90 - 100 km ile seyir ederken

Turbo dizel yapısı dolayısıyla torktan dolayı araba gidiyomus efekti verir ama gitmez 2003 te Cordoba tdi aldık en azından 50 60 bin km kullandım ordan biliyorum bende.. Ama performansta cok iddialı bir araç degil bu değişmez bir gercek clio dan daha iyidir belki ama..

Yakıt ekonomisine gelince 1000 kg ağırlığındaki LPG li clio senin arabandan az yakacaktir her durumda, senin araban 1100 1200 kg arasi en azından %10 ağır, Clio ancak LPG sistemi düzgün degilse 1.4 tdidan fazla yakar

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abilerim bendeki clio 2012 model fabrika çıkışı tüplülerden. Öyle sonradan takılma güzel montaj güzel ayar kaliteli kit sanmayın. Bildiğin eşşek. Ve en önemli değinmek istediğim nokta şu ki ; tüplü ve dizel araca bakışım ekonomidir. E ekonomi yaparken gaza az basarak gidiyoruz az bastığınız düşük devirle seyir halinde iken 1.2 clio tüpte hele düşük devirde asla ama asla gaza yanıt vermiyor . 1.4 tdi 'da bu durum böyle olamaz diye düşünüyorum.

Dizel gitmez, gidiyor hissettirir diyene katılıyorum. Arkadasım 1.6tdi dsg polo aldı , arabayı uçak sanıyordu bende vtec2 varken denedik ; ya ama içindeyken senin civic böyle hızlı hissettirmiyordu dedi deneme sonunda. Dizeller gittiğinin 2 katı hızlı hissettiriyor ona lafım yok. Fakat benzinli lpgli aracı gaza asılarak kullanamıyorum 5 Tl benzin ile.
    E basmadığınız durumda yani rolling düşünün ama gaza %30 basarak ? ? 1.4 tdi ibiza 1.2 tüplü clio dan ölçülemez sekilde canlı gidecektir diye düşünüyorum

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Clio 4 şu anda 10500 kmde, şehir içi 4.5 litre civarı yakıyor ECO mode kapalıyken. Çok da sakin kullandığım söylenemez. ECO mode açılıp sakin kullanılınca 3.7'ye kadar düşürmüştüm şehir içi.

Haftaya uzun yol yapacağım, bakalım kaç yakacak.

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turbo dizel yapısı dolayısıyla torktan dolayı araba gidiyomus efekti verir ama gitmez 2003 te Cordoba tdi aldık en azından 50 60 bin km kullandım ordan biliyorum bende.. Ama performansta cok iddialı bir araç degil bu değişmez bir gercek clio dan daha iyidir belki ama..

Yakıt ekonomisine gelince 1000 kg ağırlığındaki LPG li clio senin arabandan az yakacaktir her durumda, senin araban 1100 1200 kg arasi en azından %10 ağır, Clio ancak LPG sistemi düzgün degilse 1.4 tdidan fazla yakar
    Turbo var diye clio'ya 5 - 10 boy fark atar demenin peşinde değilim yanlış anlamayın..

Yaş olarak sizden oldukça genç olsamda liseden bu yana bu işin okulunu okuyarak birazda kendi çabamla katarak kendimce yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.. Yani turbo var diye bomba gidişi var demem ben kesinlikle Yinede sizin kadar tecrübeli olamam orası ayrı konudur..

Cliodan gidişat olarak iyi olacağına inanmıyorum dediğiniz için yazmıştım..

Öncelikle uzun yolda turbolu dizel araç ile daha rahat daha ufak dokunuşlar ile rahat bi yolculuk geçirebilirsiniz..

Ben 1,4 TDI ile rampada gaza ufak bir dokunmayla 2000 devir civarı rahat hızlanırken 1,2 Clio ile vites düşürüp deviri 4000 ve üzeri yapmam gerekiyor hızlanmak için. Yüklüyse yoluna göre hızlanmadığı bile oluyor..

Tüketim olarak şehir içinde TDI'dan az yakabilir, ama uzun yolda çokta kanaat getirmiyorum benden az yakacağına.

Ben 130 km hızda 3000 devirde giderken o araç aynı hızda 4000 deviri geçmiş oluyor. Ben daha rahat hızlanabilirken o araç daha yüksek devirde iyi ivmeleniyor.. Uzun yolda her türlü turbo dizelin avantajı var..

Amacım kesinlikle clioyu kötülemek falan değil. Zamanında param varken b segmentindeki tüm araçları karşılaştırdım nerdeyse.. En mantıklı seçimi yaptım kendimce Eski gp 1.3 multijet kullanıcısıyım öncesinde

Örnek bir resim veriyim devir hız ilişkisine.. Bu araç 1,6 110 Hp corolla

Buda benim arabam..

Büyük motor olmasına karşın corolla, aynı ortalama hızlar ile ben daha az tüketiyorum anlık olarak bile.
    - Bize Her Yer TRABZON

NOZER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilemiyorum ama lpg olayına sııcak bakamıyorum bir türlü. Dizeli her şekilde lpg ye tercih ederim 14 araba değiştirdik ailem ve benimkileri sayarsak. Aralarında en güzeli 1998 5.40 dı ama benzini üstüne döksen gözeneklerden çekiyordu o derece. Şuan Multijet evom var 75 bg bir depo ile şehir içi 800 km yolu çok rahat yapıyorum . Uzun yolda bu iş 1050 1100 arasına dayanır.
    Necat Özer Hacıoğlu Aslan oğlum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı NOZER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilemiyorum ama lpg olayına sııcak bakamıyorum bir türlü. Dizeli her şekilde lpg ye tercih ederim 14 araba değiştirdik ailem ve benimkileri sayarsak. Aralarında en güzeli 1998 5.40 dı ama benzini üstüne döksen gözeneklerden çekiyordu o derece. Şuan Multijet evom var 75 bg bir depo ile şehir içi 800 km yolu çok rahat yapıyorum . Uzun yolda bu iş 1050 1100 arasına dayanır.
    Biliyorsun abi punto aşkına 3 grande punto değiştim evoyu sevmezdim ama senin arabanla sevdim evoyu

cc'yi taktırda semahattin reise rekorlarına rekor kat
    - Bize Her Yer TRABZON

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay arkadaş tüketimlere bak.Bizde yol bilgisayarını 14 ün altına düşürünce seviniyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay arkadaş tüketimlere bak.Bizde yol bilgisayarını 14 ün altına düşürünce seviniyoruz
    2500 motor araba alırken aklın nereyedu
    - Bize Her Yer TRABZON

NOZER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ufak tefek işlemler olucak tabi. Şu sıralar chip box olayına taktım. Ufuk eski grandeme takmış araba şaşırmış durumda. Kafa sallıyor resmen Ankara ya gidicez Ufuk la sende gel istersen o ara denicez işte
    Necat Özer Hacıoğlu Aslan oğlum...

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Grande punto her daim yaradana sıgınır spec.. 6 litre. şehir içi ortalama
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı NOZER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ufak tefek işlemler olucak tabi. Şu sıralar chip box olayına taktım. Ufuk eski grandeme takmış araba şaşırmış durumda. Kafa sallıyor resmen Ankara ya gidicez Ufuk la sende gel istersen o ara denicez işte
    Cumartesi görüşürsem ufuk abiyle 1 tur bakiyim merak ettim

Ne zaman gidiyosunuz abi? Hafta sonu günü birlik falan olursa gelirim valla
    - Bize Her Yer TRABZON

Eyup Duygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    140 kmh 3400 rpm ahh aahhh nerde pd130um

140 kmh 2300 rpm

şahsi fikrim hangi dizel az yakarsa yaksın kendı arabam dıyemıdır bılmem ama dunyanın en güzel dizel arabası 1.9 pd130 180hp 5-6 litre tüketıyor düzgün surunce.tabiikii trafıkdekı cookkcanada arbadanhızlı
    DynoDynamics in Ecutuned

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konudan biraz farklı olacak ama Audi nin 2.5tdi larının yakıt tüketimleri ne civarlarda bilen var mı acaba ?

Almayı düşünüyorum da çok kararsız kaldım.
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)