Focusa hep fazla yakıyor derler ama tokat trabzon arası 400 km. akkuş yolunu bilen bilir 65 liraya gidebiliyorum. samsun trabzon 45-50 civarı güncel rakamlar haftasonu bi samsun yapacam bakalım ortalamam ne olur edit çekerim
Buda benim şehirlerarası ortalamam ( 260 km ) hemen hemen her hafta denizli izmir yapıyorum 100-120 sabit hız. (araç 1.6hdi c3 )
![]()
2014 1.4 TDI BMT polo sahibiyim aracım 10000 km'de suan sehiriçi yeryer bastıgım halde rampa vs 4.0 - 4.1 yakıyo sehirler arası 3.1 i gördüm ve cok cok keyifli tatmin edici bir arac...
Cngz ÜNGÖR
34 VBM 39
1.9 TDI 130hp Tiptronik. Şehir dışı 5,5lt civarı yakıyor. Çok kasarsam 5,2lt. Daha altını hiç görmedim.
Şehir içi son 1400km'de 7,4lt yaktım. Daha önce 9lt altını göremiyordum.
Şu an şehir içi çok memnunum.
1.4 tdci 2012 fiesta,şehir içi kullanımım (İzmir'i bilenler için Şemikler'den Bayraklı Folkarta) işe gidiş geliş şeklinde 10km gidiş 10km geliş 5.2 gösteriyor y.bilgisayarı.Her zaman depoyu full yapıp bitiriyorum ortalama 800km nin altına düşmüyor depo 40 lt bu arada.Mazot çiğli kipa total 3.51tl
sürekli istanbul ankara konyaya gidelecek hangi araç seçilmeli az yakıt ve birazda konfor lazım
c-elysee 301 filan dusundum ben ama
İlker G.
symbol kullanıyorum 1.5dci 90 hp 2014 model. vites oranları bi dizel araç için uzun ve bu da uzun yolda çok rahatlık sağlıyo. yani koltukları nasıl desem koltuk koymak için koyulmuş gibibel ağrısı yapabilir uzun yolda ki ben ş.içinde bile nefret ediyorum
bi çukura vs girseniz içiniz acımaz ki türkiye şartları içinde bu tarz araçlar çok çok çok mantıklı. yakıtıda ş.içinde dikkatsiz kullanım 5 litre falan
Bazı tüketimler cidden inanılmaz olmuş, bu arkadaşların yaşadığı şehirlerde hiç mi rampa, trafik vs. yok anlamadım
Kia Pro ceed 1.6 115 lik yazılımlı Ocak ayı ortalaması 5.7, şehir içi her türlü kullanım mevcut.
Kia Rio 1.4 90 lık yazılımsız ortalama 4,7-5,3 arasında değişiyor.
Geçen yıl takmıştım en az yakanına bineceğim diye,
208 1.4 hdi etg5 (robotize otm.) şanzımanla nerdeyse yakmıyordu, sattığım kişi öğretmendi, pek arabalardan anlamıyormuş, depoyu fulleyip çıkmış 2 saat sonra aradı "yol bilgisayarı arızalı abi galiba 999 dan aşağı düşmüyor range" dedi
Ş.içi 3.5-4.0 lt , uzun yolda 95 e sabitleyince 3.0-3.5 lt arası değişiyordu. Hatta bir gün yoğun trafiğe girdim 4.5'e çıktı diye fotoğraf çekmiştim.
Ondan sonra i20 1.2 aldım, prins lpg vardı üzerinde onla uzun yol yapmadım ama ş.içi 6.0-7.0 lt arası lpg yakıyordu.
![]()
///M Rulez...
Peugeot 406 2.0 HDI 110hp
200 TL mazot, 987 km lamba yeni yandı menzil 80km gösteriyor.
İstikamet Konya - İstanbul, ortalama sürat 130-160 km arası yer yer 180-190 ilede gidildi
Son 140 km ise İstanbul şehir içi, genelde sakin kullanım
20 kuruş yakıyor yani 1400kg araba basa basa![]()
- Bize Her Yer TRABZON
Bende Polo 1.2TDI 75hp lik versiyon var. 197TL ye yedek depo dahil doluyor. Işık yandığında 1050kmdeydi. bi 100kmdesi daha var![]()
Variable valve Timing and Electronic Lift Control
Bahsettiğin güzergahları ben sürekli kullanıyorum.1.9 tdi dsg golf için değerlerim şöyle;
Konya - İstanbul Allah ne verdiyse spec : 6.5 lt
İstanbul - Konya Allah ne verdiyse spec : 6 lt
Ankara - Konya 140 - 180 bandında : 5.2 lt
Ankara - İstanbul 160 altına düşmeden : 7.4 lt
Km si düşük olanlar biraz pahali ama Golf 5 dizeller her türlü iş görür.
donanım olarak baya dolu olanı var exclusive mi ne olarak deri koltuklu falan alınabiliyor. Konfor olarak süspansiyon konforu güzel ben beğendim yüksek süratte de kullandım 180-190 rahat gidiliyo o hızlarda, hatta istanbul ankara arasını o şekil geldim desem yeri. O hızlarda 6,5lt falan yakmıştı sanırım. Bendeki attraction+tekno, daha üst donanımda nasıldır bilmiyorum ama müzik sistemi kötü. onun dışında cruise control esp abs bluetooth radyo vs var.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)