Citroen C2 1.4 HDİ Motor yağı seçiminde kararsız kaldım.
ilk aldığımda yağını Castrol Magnatec 10W-40 A3/B3 yağ kullandım bir arkadaşım bu yağ değişiminde içine bor motor katkısı koydu ama bun bu katkılara güvenmiyorum sizce ne kadar sağlıklı?
Birdaha katkı koymayı düşünmüyorum motor yağının üzerindede katkı kullanmayın yazıyor.
Aracımın bakımında hiçbir masraftan çekinmem kimisi mozot filtresini 2 bakımda 1 değiştirin diyor ama ben her bakımda değiştiricem bunun bir zararı olduğunu zannetmiyorum ki faydası olduğunada inanıyorum.
Motor yağı olarak biraz araştırma yaptım ama herkes farklı konuşuyor karar veremedim kimisi Castrol Magnatec 10W-40 A3/B3 kulanın diyor kimiside Castrol Edge 5W-40 kulanın diye söylüyor ve hatta Castrol Edge Sport 0W-40 kulanabilirsiniz diyen bile olmuş.
Benim şahsi düşüncem Castrol Edge 5W-40, C2 1.4 HDİ araçlar için en iyi koruma olur diye düşünüyorum ama yinede yağ ile ilgili sizinde düşüncelerinizi bilmek ona göre hareket etmek istiyorum.
Aracın içine koyulan yağ katkısını ne ile temizleyebilirim bilginiz varmı?