User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: C2 HDİ Motor yağı seçimi?

JDM EF9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

C2 HDİ Motor yağı seçimi?

Citroen C2 1.4 HDİ Motor yağı seçiminde kararsız kaldım.
    ilk aldığımda yağını Castrol Magnatec 10W-40 A3/B3 yağ kullandım bir arkadaşım bu yağ değişiminde içine bor motor katkısı koydu ama bun bu katkılara güvenmiyorum sizce ne kadar sağlıklı?
    Birdaha katkı koymayı düşünmüyorum motor yağının üzerindede katkı kullanmayın yazıyor.

Aracımın bakımında hiçbir masraftan çekinmem kimisi mozot filtresini 2 bakımda 1 değiştirin diyor ama ben her bakımda değiştiricem bunun bir zararı olduğunu zannetmiyorum ki faydası olduğunada inanıyorum.

Motor yağı olarak biraz araştırma yaptım ama herkes farklı konuşuyor karar veremedim kimisi Castrol Magnatec 10W-40 A3/B3 kulanın diyor kimiside Castrol Edge 5W-40 kulanın diye söylüyor ve hatta Castrol Edge Sport 0W-40 kulanabilirsiniz diyen bile olmuş.

Benim şahsi düşüncem Castrol Edge 5W-40, C2 1.4 HDİ araçlar için en iyi koruma olur diye düşünüyorum ama yinede yağ ile ilgili sizinde düşüncelerinizi bilmek ona göre hareket etmek istiyorum.

Aracın içine koyulan yağ katkısını ne ile temizleyebilirim bilginiz varmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ katkısını müdahale ederek tümden temizlemen imkansız.. yağ değiştirdikçe temizlenir o. yağ olarak aracın kataloğunda ne öneriyorsa onu kullan ama tahminim 5W40 kullanman gerektiği.. mazot filtresini 2 yağ değişiminde bir değiştirebilirsin çabuk kirlenmez ömrü uzundur diğer filtrelere nazaran
    RACE WERKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tdipower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yağ katkısını müdahale ederek tümden temizlemen imkansız.. yağ değiştirdikçe temizlenir o. yağ olarak aracın kataloğunda ne öneriyorsa onu kullan ama tahminim 5W40 kullanman gerektiği.. mazot filtresini 2 yağ değişiminde bir değiştirebilirsin çabuk kirlenmez ömrü uzundur diğer filtrelere nazaran
    Teşekkür ederim mazot flitresi için dediğiniz mantıklı ben zaten 10.000km yi beklemeden bakımını yaptırıyorum

motor içi için würth kendini kanıtlamış bir ürün sizce bunun bir faydası olurmu?
    MOTOR IÇ TEMIZLEME 400ML

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle ürünler kullanmayın bence yararlı kurumlarıda alıp götürebilir.. yağı ve yağ filtrenizi değiştirin o katkı çok uzun süre tutunamaz zaten motora birsüre sonra tümden atılacaktor motordan illaki
    RACE WERKS

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu motorlardaki en verimli yag mobil 5/30 esp benim motorumda sizinkiyle ayni kesinlikle katki vs seyleri motora bulastirmayin yag yag filtresini duzenli degistirin hava filtreside dahil motorunuzun omru uzar ama yagi mutlaka mobil kullanin derim tecrubelerimle soyluyorum bunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tdipower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    böyle ürünler kullanmayın bence yararlı kurumlarıda alıp götürebilir.. yağı ve yağ filtrenizi değiştirin o katkı çok uzun süre tutunamaz zaten motora birsüre sonra tümden atılacaktor motordan illaki
    teşekkür ederim
    ben katkılara karşıyım bu ürün würth olunca sormak istedim.
    Hondanın yetkili servislerinde tüm araçlarda bu temizleme işlemi yapılıyor ve yakıtın düştüğünü söyleyen arkadaşlarım var.
    bunun için çok kararsız kaldım ama dediğiniz gibi katkı maddesi kullanmadan içini kendi temizlemesi daha sağlıklı olacaktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle oyle ama soyle bir tavsiyede bulunayim aracinizin emme manifoldunu temizleyin yeterli olur benzinli araclarla dizelin mantigi farklidir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu motorlardaki en verimli yag mobil 5/30 esp benim motorumda sizinkiyle ayni kesinlikle katki vs seyleri motora bulastirmayin yag yag filtresini duzenli degistirin hava filtreside dahil motorunuzun omru uzar ama yagi mutlaka mobil kullanin derim tecrubelerimle soyluyorum bunu
    daha önce dizel araçla hiç uğraşmadığım için bu motorlarla ilgili pek bilgim yok

Filtre olarak K&N 33-2840 kutu içi kullanmayı düşünüyorum.Siz kullanıyormusunuz?
    sizce artısı olurmu?

Yağ olarak bu güne kadar honda aracımda hep castrol edge kullandım castrol den herkes memnun onun için castrolu tercih ediyordum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben tecrubelerimden yola cikarak mobil 5/30 esp deneyin derim kn kutu icinin faydasini gorursun bir sure kullandim ama suanda kullanmiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobil tavsiye ederim ben castrol kurum yapıyor sarı sarı motor açınca görebilirsiniz
    RACE WERKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizelciler mobil sever

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki mobil olarak hangisi daha iyidir?

Mobil 1 ESP Formula 5W-30 mu?
    Mobil 1 New Life 0W-40 mı?

bu 2 üründe 206 hdi için önerilen yağ.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evvelinde 10w40 kullanılmış 0w40 a geçiş yapabilirsin daha iyi olur
    RACE WERKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mobil 1 esp 5w/30 dizel partikül filtresi olan araçlar içindir senin aracının mobil1 karşılığı mobil 1 new lıfe 0w/40 ' dır . motor içini berner veya würth'ün motor iç temizleme ürünüyle temizleyebilirsin bir sıkıntı yaratmaz faydasını görürsün ben bütün müşterilerime tavsiye ediyorum ve kullanıyorum .
    10w/40 motor yağları mineral motor yağlarıdır teknolojisi 93 yılına aittir düşmanınıza tavsiye edebilirsiniz günümüz motorları tam sentetik yağ ile kullanılmalıdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yusuferdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mobil 1 esp 5w/30 dizel partikül filtresi olan araçlar içindir senin aracının mobil1 karşılığı mobil 1 new lıfe 0w/40 ' dır . motor içini berner veya würth'ün motor iç temizleme ürünüyle temizleyebilirsin bir sıkıntı yaratmaz faydasını görürsün ben bütün müşterilerime tavsiye ediyorum ve kullanıyorum .
    10w/40 motor yağları mineral motor yağlarıdır teknolojisi 93 yılına aittir düşmanınıza tavsiye edebilirsiniz günümüz motorları tam sentetik yağ ile kullanılmalıdır.
    Açıklamalarınız için teşekkür ederim.
    mobil 1 esp 5w/30 yağı koydum aracıma kullanıyorum ama bu yağdan dolayı motor çok geç ısınıyor sanki. Yağ değişimi yaklaştı.

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel konu olmuş taylanım. Takipteyiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün akşam parça sormak için Ulugöl servise uğradım gitmişken kulandıkları yağı sordum onlarda mobil 1 esp 5w/30 kullanıyormuş.
    Ama servis işte her zmn en iyisini kullanmıyor std ın fazla dışına çıkmıyorlar.Onun için Mobil 1 New Lıfe 0w/40 dahamı iyi oluyor?
    Mobil 1 ESP 5w/30 ile Mobil 1 New Lıfe 0w/40 arasındaki fark nedir?
    Bilenler yazarlarsa sevinirim.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu bi güncellesekmi

c2 hdi aracım var bakım zamanı geldi
    yağ yağ filtresi hava yakıt polen olarak ufak bir bakım yapıcam.
    internetten biraz arastırdım 10w40 edge ve 5w30 mobil 1 esp öneriyorlar hangisi daha uygun ve performanslı olur.

arac standart ama yakın zamanda intercooler takılıcak emme manifoldu ve enjektör temizliği yazılım, egr ve susturucu iptali yapılıcak.
    ekonomi yazılımıyla 100-110hp 210-220nm hedefliyorum.

bu speclerde en uygun yağ seçimi hangisi olur ve bu işlemler için önerebileciğiniz bütçeyi sarsmayan işçiliği güzel garaj öneriniz varmı tercihen anadolu yakası gazihan harici

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5w40 1.4-1.6 hdi da iyidir. Son nesillerde 5w30 kullanılır. Herhangi bir şikayetim olmadığı için hep üretici önerisindeki total yağı kullandım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)