User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
48 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: F7R Hararet Sorunu Neden Kaynaklanabilir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    conta yanıkken radyatör kanalları yağla tıkanmış olabilir. kontrol ettinizmi?
    RACE WERKS

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin aracı tanımıyorum ben parmağınızla tıkadığınız küçük filtre dediğiniz yeri anlayamadım ama hava alıyor olsa çalışmasında özellikle rölantide bunu dengesiz (sarsıntılı) çalışarak belli etmesi gerekir çekiş düşer vs..
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gökhan F7R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devrem vakum hortumu nedir onu dahi bilmiyorum Kelebeğin emmenin contalarının hepsini yeniledik yetmedi en kalitelisinden sıvı conta ile takviye yaptık. Yüzeyinde en ufak aşınma yok o noktalardan hava alması imkansız gibime geliyor alsa ki resmen açık olması lazım ki 4 lt göstersin. Daha önceki f7r da egzoz manifoldunun spiral borularından kaçak yapıyordu onları değiştirince 4 litreden 1,5 litreye kadar düşmüştü boştaki yakıt.

devrem canım, vakum hortumu dediğim, gaz kelebeğine giren yada bloga herhangi bir şekilde giren hava taşıyan yada hava cıkartan veya hava ceken hortumlardan birisi..

örneğin "krank havalandırması" diye andıkları veya rolanti valfi kısada olsa bir horumla bağlıysa o da olabilir.. yani valfin kenarından kacak bile yapsa aynı şey olabilir.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin aracı tanımıyorum ben parmağınızla tıkadığınız küçük filtre dediğiniz yeri anlayamadım ama hava alıyor olsa çalışmasında özellikle rölantide bunu dengesiz (sarsıntılı) çalışarak belli etmesi gerekir çekiş düşer vs..
    Usta sanırım krank havalandırması parmağımla tıkadığım yer. Spor filitreli araçlarda onunda ucuna ufak bir filitre bağlanıyor onu tıkayınca stop ediyor işte.

Devrem bilemiyorum işte. Gaz kelebeğinin alt taraflarında bi yerde bi soket var. Vida ile bağlanıyor ama arkasında 1 parmak ucu kadar boşluk kalıyor biraz saçma bi duruşu var hava alma durumu ondandır diye tahmin ediyorum. Neyse bakalım yarın ola hayrola.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şüphelendiğin yere parmağını felan sok, hatta biri direksiyonda otursun gaz versin, süpürge gibi içeri cekmesi lazım.. he bu arada, dikkat et; parmağı kolu bacağı kaptırma vakuma

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim arabalarda 89 derece fix termostatlarda başka değer yok. Radyatörü değiştirmeden önce gene arkadaşlarımızın dedidklerini denicem. Umarım işe yarar.
    termostat demedim dikkatli okursan fan müşürü dedim
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usta oda aynıymış röle varmış bunlarda yani mevcut değerden farklı bişey takılamıyormuş. Yarın kendim karadüzen biraz kurcalıcam en azından havasını almayı becerebilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen gel ben havasını alırım ))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar malumunuz contası yanıktı aracımın. Motor bloğundaki bütün contalar değişti. Termostatımızı vs taktık. Lakin daha ilk çalıştırmamızda aracımın harareti yükseldi. Fan geç açıyor. Termostat devir daim fan müşürü hepsi yeni değişti. Sorunun kaynağını bulamıyoruz. Kaloriferden gelen sıcak hava kaynamış paslı su kokuyor. Sorunun radyatörden kaynaklandığını düşünüyoruz. Değiştirmeden önce sizlerede sormak akıl danışmak istedim.

Su kanalları tıkalıydı ama yüzeysel olarak. Yara kabuğu gibi yani. Daha önce başına gelenler varsa veya bu işten anlayanlar, sizlerden yardım bekliyorum. Araçta su eksiltme yok. Sadece su kabının kapağından atıyor sıkışınca.

Demekki su devirdaimden sorunsuz geçiyor diğer taraflarda bi yerde sıkışıyor diyeceğim, termostat yokken dur kalk trafiğe girmedikçe motor buz gibi hararet dipte.
    öncelikle geçmiş olsun..çözülmeyecek bir durum yok..kontrol edilecek 3 yer var..radyatör sökülüp temizlenecek veya değişecek, fan müşürünü yeni almışsınız.. aldığınız yer tanıdıksa deneme amaçlı bir tane daha alın deneyin..son olarak termostat ı söküp kontrol edin..bardağa sıcak su koyup test edebilirsiniz açıp açmadığı anlaşılır..havasını güzelce alırsınız tamamdır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnşallah alper hocam bakalım denicem tek tek.
    Devrem şu arabayı satmadan alalım birbirimizin havasını

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnşallah alper hocam bakalım denicem tek tek.
    Devrem şu arabayı satmadan alalım birbirimizin havasını
    alacam alacam merak etme sen

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sökmüşken neden her şeyi tek tek kontrol etmediniz hepsini ben olsam tek tek elden geçirirdim bence radyatörünü değiştir komple geri kalan ekipmanıda değiştirirsen sıfırlanmış olur için çokçok rahat olur bu arada fan müşürünü 85 87 derece takarsan daha iyi olur eren daha iii bilir ama sizinde 95 100 gibi açıyo fanı bildiğim kadarıyla..
    Her araba benimki kadar ateşlimi acaba emin değilim yavrum Derece olarak net sayıyı bilmiyorum (istenirse öğrenilir dert değil) opel x16 motorlar kadar olmasada oldukça sıcak çalışan motorlar f7r

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eren benim siyah f7r da hararet çubuğu 3. çizginin az üstüne çıkınca beyaz zemin gözükmeden fan açıyordu sonra yine 3. çubuğun az altına inince duruyordu fan. Yani 3. çubuk seviyesinde sabit kalıyordu hararet. Seninkinde nasıl? Bide sıcak kaynamış radyatör suyu kokusu oluyomuydu senin arabada? İyi hatırlıyorum benim siyah arabada o kokudan eser yoktu.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gokhan tekirdag a kadar roll yaptim selcukla ona ragmen koku moku yoktu bende. Benim f7r daha sicak calisiyor seninkine gore. 3. cizgi degil daha yukarda fan aciyor. Kadran cubugu yere paralel oldugunda fani aciyor diyeyim. kacinci cizgi animsayadim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 ile 4 ün tam ortasında açıyormuş demekki. Benşm arabada aynı yerde açıyor termostat takılıyken. Sonra kutudaki su seviyesi yükselmeye başlıyor. Termostat yokken siyah araba gibi 3. çizginin az üstünde açıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sistemin havasını alma işlemini sizde yaparsınız, su kabı açıkken aracı çalıştırın seviye düştükçe su ekleyin termostat açsın(fan çalışına kadar) suyu tam seviyeye getirip bırakın. Havasını almış olursunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakalim hayirlisi hele bayram ciksinda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar hararet sorunumuzu çözdük. Sorun kalorifer radyatöründen kaynaklanıyormuş. Hem içeriye gelen koku hem de hararet sorunumuz çözüldü. Başına gelenler varsa veya olur diye haber vereyim dedim

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sğlasın paylaşımın için pulat hocam. peki boşta yakıt gösterme olayı noldu? oda mı kalorifer ile alakalıymış?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)