kimsenin günahını almak doğru olmaz anlatılanlara göre ustanın tavrı yanlış...
geçmiş olsun daha hızlısını daha iyisini yaparsınız umarım.
Printable View
kimsenin günahını almak doğru olmaz anlatılanlara göre ustanın tavrı yanlış...
geçmiş olsun daha hızlısını daha iyisini yaparsınız umarım.
bi 10 sayfa önce yazdım yine yazıyorum :) hala yağ basıncı yataklar sıkmış vs diyenler var bu yataklar sıkmış olsa araç bu kadar km yapamaz o yataklarda ordan öyle çıkamaz bu krank sallanarak dönmüş yataklarada vurmuş sürterek sarmadığı ortada öyle kalkıp 2-3 milimetrelik bi boşluktan bahsetmiyoruz krankla yatakların arasına yeterli boşluk verilmemiş gayet net ortada ama yataklar farklı ölçüde ama blokta sorun var ama boşluklar iyi ayarlanmamış ama kepler sıkılmamış sonucta bu ana yatakların filmi tam net oluşmamış konu biraz daha uzasa paşaoğlunu korumak için adama sen yapmışsın kullanıcı hatası diyeceksiniz :) ben bu tür olayda sorunu toplayanda ararım rektifiyeciylede işim olmaz
Sinan pistonlarin hepsinde cok asinma olmasi lazim
Cp. 8 bosluk onerir 6 cok siki olur hepsinin eteklerinin sarmis ve butun gomleklerin ovallesmis olmasi lazim bu olculer ile
Reltefiyecinin yada ustanin kim olcuyor ise kumparator saati cok eskimis yanlis olcu veriyor olabilirmi ?
Tamam moruk ben daha bisi yazmicam
Allah kolaylik versin
çok geçmiş olsun. yaşamayan bilemez çok kötü bir durum..
ustanın tavrı çok yanlış anlatılanlara göre..
daha hızlısını ve daha iyisini yaparsınız zamanla, sıkma canını allah gönlüne göre versin...
Gecmis olsun Sinan, uzulme 100kg demir parasini verir yenisini yaparsin moralini bozduguna degmez..
Bilgilendirmen cok iyi olmus takdir ettim,
Baska garajlarda da bunun gibi olaylar oldugunu goruyoruz, duyuyoruz hatta basimiza geliyor ama kimse dile getirmiyo ayipmis gibi, iyi yapmissin.
Motor bu hale geldikten sonra olculen bosluklar cok saglikli olmaz soyle ki, 110 derece su harareti bile goren aluminyum bir bloktaki piston cenelerinde olcu degisimi oluyor, bu tarz bir asinti ve isi goren pistonlarda bir taraf kapatir, bir taraf acar.
Garanti isine gelince biz o isi tamamen hakkaniyet ve iyi niyet ile yonetiyoruz, eger cidden bizden kaynaklanan bir hata varsa her zaman arkasinda dururuz ama nasil olsa garanti verdiler veya forumlarin yaptirim gucuyle foruma yazarim vs tarzinda mevzulara hicbir zaman takilmayiz. Neler gorduk neler gecirdik bununla ilgili, 18-19 yasinda bir arkadasin tork garanti verdi diye 8000 devir kesicide arabasini dakikalarca tutmasinimi, parcami kendim getiricem diyip 5 kurus para vermeden arabayi birakip 3 sene bir daha arayip sormayip kapinin onunde arabasina hirsiz girince malzemelerimi isterim diyeni, arabanin yagini devamli kontrol ettim deyip nerden baktin goster deyince yag cubugunu bulup gosteremeyeni:) yani herkez karsisindakini kendisi gibi dusunuyor ama cok art niyetli adamlarda var, kendi dogurduklari sikintilari ustalara, garajlara yikmaya calisan.
Bundan sonra diyecek birsey yok insallah bir daha boyle bir sikintiyla karsilasmaz agiz tadiyla binersin arabana sinan.
yağ sıcaklık müşürünüzde bi bozukluk olabilirmi ? mesela oil temp 130 dur 95 gösterir sizde farkedemezsiniz zamanla aşınır yağ özelliğini kaybeder ve kötü son geçmiş olsun tekrardan
bnm mesajim silindi, bi daha yazayim gecmis olsun sinan, bozma moralini, insallah daha iyi yaparsin. satoya da yaptirsan basinda dur arabani bn bunu bilirim bunu solerim...
Cok gecmis olsun... gecen ay aynisi benim basima geldi biliyorsundur belki.Yapacak bir sey yok canin saolsun...Amma hatali kimse yada neyse ustune git...
geçmiş olsun, o kadar emek o kadar maddiyat bir çırpıda gidiyor. fakat denilenin aksine savaş ustayi ne zaman arasam birşey sorsam elinden geldiğince hala yardımcı oluyor aradan 3 4 sene geçti. belki usta hatasi belki parça hatasi ama sonuçta ne olursa olsun çok üzücü bir durum. umarım daha iyi bir şekilde yürür.
geçmıs olsun bencede ölçülerde kesınlıkle bır yanlış var
sinan çok geçmiş olsun başa gelmedikçe kimse bilmez bu durumu hepimiz yaşadık en kısa sürede keyifle arabana binersin yanlız yağsızlıktan ziyade tws 10 60 yıllardır kullanırım o yağın rengi hiç hoş durmuyor emin olabiliirsin
Oncelikle Sinan gecmis olsun, gercekten cok uzuldum, umarim bir daha tekrarini yasamazsin...
Ikinci olarak forum degil mekaniker, atom muhendisi kayniyormusta haberimiz yokmus, herkafadan bir soz cikiyor...
Sinan'in arabansinin crank haric cogu motor parcasini ben getirdim, setup cikariken, turbo secerken konustuk, kendisi Ankarada oldugu icin arabasi ile mumkun mertebe ilgilendim....
Simdi bu motor'a ne oldugunu hic bir zaman bilemeyecegiz, isteyen istedigini yazsin, belki alakasiz birden fazla ekipmanin ayni anda hatali konuma dusmesinden yada eksik sikilan bir vidadan motor bu hale geldi ama buradan bir cikarim yapmak cok zor, kahve fali bakmaktan farksiz, yagi kara, sanzuman degismiz, krank ortadan yarali, yataklarin hepsi sorunlu, nerden tutsan elinde kaliyor, resmen savas cikmis blogun icinde hangisi ilk basladi ? Neden oldu ? cok degisken var....
Bugun David Buschur kendi arabasina motor yapiyor, sifir gelen gaz kelebeginin vidasini loctitelamiyorlar vida icerde motor gidiyor, adamin kendi Evo'su kendi parasi, kendi nami bu olay, 20 yildir uykusunda dahi 4G6X toplayan adamin kendi basina geliyor...
Garanti isteyenlere, burasi ABD'de degil, ABD olsak Savas zaten dukkanina bir "Manley" yada "Pauter" banneri asar ve mallari %45-55 MSRP den indirimli alir, yilda sadece motor parcasindan 200-300K dolar yapar, icinde alisi 1.000 dolar olan parcali Shortblock'u 4000 dolara satar garantide verir ama burada nasil bir garaj garanti versin ?
Motor toplama ucretleri belli, bu paraya motor toplayan adam motor kirildiginda bu paralara arabanin birak crankini sadece kol pistonunu alamaz, nasil garanti versin ? Kim toplar motor ozaman ? En kral usta olsaniz kim alir bu riski ? Motor'u 4.000'e toplarsin, toplarken cart curt 1.500'de oyle yazarsin, ozaman bir iscilige garanti verirsin, parcadanda %30 ikram yaparsin zaten ilkinde kazanmissin bu parayi, ama bugun bu paralara motor toplaniyor bir garaj garanti vermesi zor, elinizi vijdaniniza koyun...
Bak, yukarda Korhan bey ne yazmis ? Garanti veriyoruz ama bir yere kadar, bir kere senin insanin belli, Korhan bey emin olduguna elinden geldigince garanti verir, dukkanini kapamaz, para kazanacagi isi arkaya alir, senin isini hemen yapar yollar ama suistimal eden cok, Sinan boyle biri degil ama bir garaj Turkiyede acik acik garanti veriyorum diyemiyor iste, cunki ortalik kendini cakal sanan dolu, bak iki satirda 3 ayri suistimal etmeye calisan adam yazmis Korhan bey, bu millete nasil garanti versin bu garaj ? Korhan bey garanti veriyor ama burada soyleyemiyor cunki boyle bir milletsiniz*****...
Burada iyi niyet olacak, kullanici garajina sadik kalacak, ayardan bakima ayni yer ilgilenecek ozaman iscilikte ikram olur, parcada ikram olur dost isi birseyler yapilir, iki tarafta memnun kalir, simdi motor Ankaraya gitmis, ustune sanzuman takilmis, motor'u baskasi dagitmis, tek tarafli dusunmeyin olayi...
Simdi zaten bazi olay haricinde 3. sahislarin soyledigi gibi olay garanti olayi degil, Sinan, Savas'in ilgisiz olmasindan yakiniyor baska birsey degil...
Ama Sinan ayni Savas'in kendi kullandigi parcalarda ki uygun fiyatlari, kendi hesabindaki rekorundan puluna kadar tek tek ayrintili olarak yazilmasini, methanol'u icin soylenmeden yapilan sik kabin icinde takdir ediyor ama biraz ilgi istiyor...
Ama ben bir Evo goturdum Mitsubishi servisine, bu isten X usta anlar dediler, gittik, boyle gittik ya, ulan Mitsubishi servisinde calisan usta bir afralar tafralar, Savas yaninda halt etmis ya... Turkiyede "Usta" dedin mi, sessiz, az konusan, bilmem demeyen adam var karsinda, kimin ustasi farkli ? Ya yanimda dokum atolyesi var oradada "Usta" ayni....
Savas babamin oglu degil, ama serefsiz diyen, arabami kapisina koyarim diyen var, pislesmeyin arkadasim, arabasi bu duruma gelmis arabanin sahibi demiyor bu kelimeleri, size ne duser ? Ne alip vermediginiz adam la ? Biliyormusun olayin Savas tarafini ? Bos konusmayin atip tutmayin...
***** Iste ayni millet adam kesmeye yer kolluyor, "Aaaa Pasaoglunun yaptigi motor yatak mi sarmis ! Dur hemen yazim, falancayi arayayim oda yazsin, imali imali yazalim, beline beline" Bugun Savas'i bitirin, yarin Ahmet'i bitirin, Mehmet'i bitirin, kim varsa bitirin, yapici olun lan biraz, okuyun be, Volkan Tanju gelmis buraya yaziyor, bari bu adamin yazisinin ustune laf yazmayin dinleyin, forumda boyle konu var mi ? Bu kadar fikir var mi ! Sinan buraya yataklarinin resmine kadar koymus, gor iste canli okul bu topic, Bak adam bir ustte demiski " Yag mushiri arizali olmasin ?" nerden nereler cikiyor, bunlar herkeze ders, git kendi mushirine bak iste, ama bu konu kimisine bu bilgi-birikim degil adam kesmeye yer, dar agaci resmen, bu adamlar gitsin arkadas, ben bu adamlari istemiyorum forumda !
Size fazla, Sinan gibi adamda fazla Savas gibi "usta'da" fazla, bunun beteri basiniza gelir arabamin degeri dusmesin diye sessiz sessiz haledersiniz, "Aaa benim ustam 10 numara, 10 yildir ayni makinedeyim" Essek kullandigin yataklar yeni nasil 10 senelik motor bu !
---------------------------------------------
Sinan abi tekrar gecmis olsun, 1 sene arabasiz kaldin, simdi bu, keske olmasaydi ama elimden ne geliyorsa her zaman yardimci olurum :icon_tup:
Abi valla senin olayda çok kötü ama en azından sen sorunun yağ pompasından (yanlış hatırlamıyorsam) kaynaklandığını biliyorsun direk firmayla irtibata geçtin. Bende öyle bir durum söz konusu değil. Problem büyük ölçüde belli olduğu halde problem başka birşeymiş gibi karşı suçlamalar geliyor direk. Türkiye'de yaşıyoruz normal gerçi. Benim gözümde hatalı belli ama konunun üstüne gitmem birşeyi değiştirmez. Değiştirse de benim çıkarıma olacak bir durum söz konusu değil onun için üstüne gitmem.
Abi arabayı çekiciyle getirdiğimizde ilk baktığın yer yağ oldu eksik var mı ve durumuna bakmak maksadıyla. Ne eksilme vardı ne de yağda bir sıkıntı vardı. Karter fotoğrafı motor açıldıktan 5 gün sonra çekildi. Pislik vs kötü görünebilir normaldir açıkta durdu sonuçta.
drahte forumda adam istemeye bilirsin ama gelmesini engelleyemesssin adam yazar sinan yazmış ustadanbişiy beklemiyorum bneim derdim araba neden bu hale geld EEeeee Neyini sawunuyorsunuz kimin nesini sawunuyorsunuz konu sawasla ahmetle mehmetle alakalı değil olay su araba neden yatak sardı kimden olursa olsun benzinciden olsun sokaktaki adamdan olsun sonuc neden olduğunu bulmak kapısına bırakmak onu bunu yapmak değiğl anlayamadığınız konu bu ..
sonuc neolursa olsun amac su birdaahaa olmaaması bi sorun varsa onu bulmak
Çok geçmiş olsun. Yakıttan avanstan basınçtan ne bilim başka birşeyden makina kırılsa insan daha az üzülür herhalde. Yağlama ile alakalı bir sıkıntı insanı hep şüphelendiriyor birşeylerden yada birilerinden. Geçmiş olsun tekrar.
19 sayfayıda okudum S2000 en sevdiğim araçlardan biridir büyük sevdalıyım Sinan'a geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum İnşallah aracı en kısa zamanda yürür hale gelir hatta isterse istanbulda kendisine bir video çekebilirim moral olur
-Modifiyenin garantisi olmaz ama usta da yaptığı işin arkasında durmalı eğer durmyosa bi sıkıntı var diye düşünürüm(kendi fikrim).Ben çok merak ettim acaba Hilmi abinin ilgilendiği kadar Usta bu konuyla ilgilendimi ben kimseyi suçlamıyorum sözü bahsi geçen garaj Türkiyede sayısız aracın altına imza atmış bir garaj kişileride tanımam, motor parçalarındanda çok anlamam ben sadece tüketiciye gösterilen muameleye takıldım.Bu insanlar bu hizmetler karşısında ödemeyi fındıkla yapmıyor sonuçta.
-Konuda bilgi ve birikimini paylaşan herkese helal olsun konunun başı boş kalmamış bilgili insanlar hep müdahale etmiş konuya
-Benim fikrim parçaların fotoğraflarının üretici firmaya göndermek ve hangi durumların buna sebep olabilceğini hakkında bilgi istemek.oralarda böyle işler kapı çizgisini geçince bitmiyor.
öncelikle geçmiş olsun resimlerden anlaşılan yatak boşluğu piston gömlek boşluğu yada yanlış montajdan kaynaklandığını sanmıyorum orda bariz yağlama sorunu olmuş öncelikle onun kontrolü yapılması gerekir camları bile çizdiğine göre üste giden yağ hattı yada çok düşük yağ basıncı önce hasar üstenmi başlamış onu iyi tespit etmek gerekir yada yatak parçalarımı camı bozmuş burdan resimlerden tam anlaşılmıyor güzel güzel incelenirse bulunur s2000 yağ pompası kolay kolay bozulmaz tabi bir parça gelip dişli arasını çizmesse artık olan olmuş bundan sonrası arızanın birdaha olmaması için 2 katı daha detaylı kontrollü toplanması .ben kendimi örnek veriyim bir 1998 prelüde 5 gün uğraştım çekiş düşük diye dışarda özel bir serviste bloğa yağ basınç sübabı takılmış toplanırken vtec hattıyla 4. günü kapağı sökünce düşük yağ basıncının sebebi ortaya çıktı çok basit birşey arabanın herşeyini etkiliyor
ben sadece resimlere bakarak fikrimi söyledim camlar rutubetli yada nemli kaldıysa 2 günde oksitlenir ama öyle çizilmesine sebep değildir sisteme su girse yağın rengi bozulur tekrar söylüyorum egzantirikler için ya yağsız yada uygun olmayan yay tansiyonu onları bu hale getirir .
peki şuanda tespit edilebildimi neyin sebep oldugu ? kesin bi karar verildimi , paşaoğluyla görüştünüz mü bide :)
sinan geçmiş olsun çok üzüldüm :(
Bu ustaların böyle tavır takınmasının sebebi bizleriz ben savaşa bir kere gittim dükkana giriyorsun cıkıyorsun kımse nıye geldın demıyor cok ılgısız alakasız bı adam esnaf degıl ıyı usta olabılır ama herseyden once esnaf olmalısın dukkan sahıbısın ayrıca arabaya 40 50 bin lira harcıycam arabanın basına benden yana bı sıkıntı olmadıkca cızgı cektım buradan sonrası senı ılgılendırır diyemez :) neyse ustaları kotulemeyı bırakalım olan bısey var ortada neden oldugunu arastıralım :)
Hocam sorunun neden kaynaklandığı çok açık bu konuda herşeyi her malzemeyi inceledik her olasılığı gözden geçirdik. Ben rektifiyeci hatası olduğunu düşünüyorum dolayısıyla da Savaş abinin hatası olduğunu düşünüyorum. Başka bir olasılık var gibi gözükmüyor. Paşaoğluyla görüşmeyeceğim açıkcası derdim değil. Başkalarının da başına geldiği gibi motorumu tekrar teslim edip 1000-2000km sonra motorun başına birşey gelmesini bekleyemem açıkcası.
Bu arada motor şu an yapılıyor. Pistonlarım ve krankımı aldım. Şu an blok rektifiyede. Gömlekler çok hafif honlancak ölçü bozulmadan ovallikler giderilecek. Böylelikle 6 olan piston boşlukları 8 e çıkacak. yeni 87mm pistonlarımı bu şekilde takabileceğim. Kollarım zaten sağlamdı yeni aldığım acl race serisi yataklarla motorumun malzemelerini tamamladım. Short block tamamlandıktan sonra tek eksiğim silindir kapak contası olacak. O da amerikada hazırda yokmuş o da gelince motor arabaya atılır marşa basılır inşallah :)
Kanka dediğim gibi savaş bana eyvallah dese işçilik almayacam senden parçaları temin et dedi diyelim. Bundan fazlasını da yapmaz zaten ki bunu kabul etmem. 1000-2000km motor ömrü riskini bir daha almam güvendiğim adama yaptırırım.
Savaşla iletişim kurmama lüzum yok o yüzden ;)
gecmis olsun Sinan, burada maddiyattan ziyade harcanan zaman mukayese edilmeli. dogrusunu soylemek gerekirse kim yaparsa yapsin yapdigi isin arkasinda durmali diye dusunuyorum...
Çok geçmiş olsun..
Araç yağsızlıktan öte rektefiyeci hatası gibi duruyor..Herkes hata yapar o yüzden bence kimseyi savunmanın gereği yok,yağsız kalmış bir pozisyonu yok resimlere bakılırsa,ters giden bir olay diğer motor parçalarına etki etmiş ve yağsızlıktan dolayı hasar görmüş havasına bürünmüş bence:rolleyes:
Dediğim gibi herkes hata yapar bu iştede bir hata olmuş bence ;)
Çok geçmiş olsun :(