User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: tam otomatik vites

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı b.arica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vites D de iken Dişliler sürekli dönmektedir yani hareketi vermek için hazırdır. Frene basılı durumdayken D de durduğunda boşa yapılan bir sürtünme ve boşa yapılan bir hareket olacaktır. Bu da zamanla dişlilerinizin kullanılamaz hale gelmesine neden olacaktır. Net geçiş yapamadığı içinde P den R ye R den N ye ve N den D ye alırken sarsıntıyla beraber vuruntu yapacaktır. Bu kadar açıklama yeterli mi ?
    eğer araç toyota ise tam otomatik tabir edilen şanzıman disk ve pleytler mevcuttur.
    bekleme anında sadece şanzıman yağının ısısı yükselmektedir.bunun içinde otomatik şanzıman yağını soğutmak için sistemler mevcuttur.

b.arica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zamanla derken ne kadar zamanla? Ucu o kadar açık ki bu cümlenin..
    50.000 km sonra mı 500.000 km sonra mı..
    bu kadar tukaka bakmayın şu otomatik vites konusuna yahu..
    Neyin vuruntusu ayrıca.. Herkesin arabasına sahibinden daha hakimsiniz.. pes..
    Herkesin arabasna hakim olduğumuda söylemedim. zamanında karşılaşılmış şeylerden bahsettim. 50000 ya da 500000 bu kullanıcının insanlığına kalmış. ben 160 de 98 model Polo'mun şanzımanını komple bir bakıma sokmuştum ve dişlilerinin değişmesi gerektiğini söylediler. ( Babam Serviste çalışmakta sizi s.kmişler gibi gereksiz cümleler kurmaya gerek yok.) Vuruntu olayına gelince de Sesli geçişler yapar duyarsınız yani tak diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önce edebinle konuş, anlaşalım.. terbiyeli ol..

genel olarak konuşulan bir konuda şu şöyledir bu böyledir diye ahkam kestiğin an bu tip tepkiler alırsın.. benim arabamda vuruntu yok 50.000 km de.. keza sultanoğlu nun da aracında yokmuş vuruntu.. bu olur şu olur diye genelleyemezsin.. bu şekilde konuşuyorsan benim arabamı benden daha iyi mi tanıyorsun diye bir yanıt alırsın.

98 model polo da böyle bir sorun yaşamıştık biz desen kimse bişey demez.. ama onun yerine bu tarzda ahkam kesersen bu tip tepkiler alırsın.. anlaştık?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bide roket olayı vardı hakan onuda anlatsana

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bide roket olayı vardı hakan onuda anlatsana
    Ciddiyetimi bozmıycam bu sefer bi dahaki sefere
    74 model sehpa...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ciddiyetimi bozmıycam bu sefer bi dahaki sefere
    tamam bi dahaki sefere anlatırsın

b.arica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önce edebinle konuş, anlaşalım.. terbiyeli ol..

genel olarak konuşulan bir konuda şu şöyledir bu böyledir diye ahkam kestiğin an bu tip tepkiler alırsın.. benim arabamda vuruntu yok 50.000 km de.. keza sultanoğlu nun da aracında yokmuş vuruntu.. bu olur şu olur diye genelleyemezsin.. bu şekilde konuşuyorsan benim arabamı benden daha iyi mi tanıyorsun diye bir yanıt alırsın.

98 model polo da böyle bir sorun yaşamıştık biz desen kimse bişey demez.. ama onun yerine bu tarzda ahkam kesersen bu tip tepkiler alırsın.. anlaştık?
    Ahkam kesmiyorum bazı yaşayarak öğrendiğim şeylere dayanarak emin bir şekilde ifade ediyorum bildiklerimi burda anlaşalım. Şu forumda gördüğüm kadarıyla açılan her konuda tartışma çıkarma zorunluluğu var sanırım. Gerekli açıklamalar yapılarak yazılmış herşeye itiraz etme ya da ti ye alma olayları dönüyor saçmalık yani. belki benden çok km yapmışlığınız olabilir ufak tefek şeyler için servis ya da sanayi ye gitmiş olabilirsiniz ama sadece ufak tefek şeyler için gitmişsinizdir. Ben 23 yaşındayım ve ömrümün yarısı serviste ya da kendi dükkanımızda babama yardım etmekle geçti ve sizin gördüklerinizden daha çok ve şeylerle karşılaştım bu süreçte. 3 2 1 ya da 1 2 3 yapıpta şanzıman ve pistonları eline alıp gelenleri de gördüm. Herkesin kendi aracıdır kendi parasıdır istediği şekilde kullansın ve kendi görsün ileride başına açılacak sıkıntıları.. Saygılar.

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim bildiğim motor yüksek devirdeyken N ye atmayın derker, motorun döndüğü devrin 2 katını dönermiş şanzıman 1 yerde okumuştumda nerde hatırlamıyorum,

tci da olabilir

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suanki aracım 4. Otm vitesli aracım.genelde alışkanlıktan her ışıkta durduğumda N ye alıyorum.yol bilgisayarından takip ettigim kadarıyla yakıt tüketimi de düşüyor.
    Kalkış yapmadan önce D ye alıp ayağım frende min. 2 3 sn bekledikten sonra hareket ediyorum.araca yararı yada zararı var mıdır bilemiyorum fakat mutluyum
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)