User Tag List

Sayfa 5/13 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
232 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Evotech Yazılımları TÜV ve ISO9002 Belgeleri

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuv suz de ıs yapabılırsın ama belli bır yere kadar. Bu ıs ıcın kurumsal sırketler hatırı sayılır zaman ve para harcıyor...
    Aractaki modifiyeyi ruhsata isletmek istiyorsan mecbur tüv onay belgesi lazim,yanı belli bır sure sonra bu ıse guzel para ayırıp,ugrasman gerekıcek
    ruhsata isletmenin nedeni de su: eger bir kaza olursa ve aracta bir modifikasyon belli olur sa. hem sigorta hic birsey ödemez. otomatikman trafik den men edilmis arac kullanmis oluyorsun, ayriyetten cezali duruma dürsersin
    Sucsuz olsanda suclu oluyorsun....

josefsalvatini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafik Ceza Kanunu ;

Madde 30/1a Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak.

-Kurallara uymayan sürücülere 66,00 TL.Peşin 49,50 TL.
    -20 ceza puanı
    -Teknik şartlara uygun hale getirilinceye kadar trafikten men...

Madde 32 Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek
    -Kurallara uymayan sürücülere 66,00 TL.Peşin 49,50 TL.
    -10 ceza puan
    -Yapılan değişiklik belgeler üzerine işleninceye kadar trafikten men...

bu durumda tr dede zorunlu oluyor sanırım

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teyp değiştirmek kanuna aykırı onu ne yapacağız
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek sorun kabul ettırmekte ve ruhsata ısletmekte
    Adam Tuv Muv takmıyorkı....

josefsalvatini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teyp değiştirmek kanuna aykırı onu ne yapacağız
    ben kanunların yalancısıyım

Alper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Doktor ECU nun Lakabı DEDESİNDEN GELİYOR . . .

DRAN DRAN DRAN

Deden araba yapmış neden söylemiyon DOKTOR

hemde NİNTENDO onayLı

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

DRAN DRAN DRAN

bak kardesss imzanda Reklam var silerim heee deedeme laf yok
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozet olarak tuv sadece prestij veya kurumsal sirketlerin (almanya icin gecerli) tuv onayi (gonlunu) almalari gerekmekte. Yani tuvden alinan belgeler yazilimin icerigi, araca yan etkileri, aracin omrune etkisi vs ile bir alakasi yok. Kabaca 2 boy yavas olmasinin tuvle alakasi yok tamamen sirket politikasiyla alakasi var isteseler daha hizlisini yapabilirler ama gerek duymuyorlar. Benim anladigim bu yanlis miyim?

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ozet olarak tuv sadece prestij veya kurumsal sirketlerin (almanya icin gecerli) tuv onayi (gonlunu) almalari gerekmekte. Yani tuvden alinan belgeler yazilimin icerigi, araca yan etkileri, aracin omrune etkisi vs ile bir alakasi yok. Kabaca 2 boy yavas olmasinin tuvle alakasi yok tamamen sirket politikasiyla alakasi var isteseler daha hizlisini yapabilirler ama gerek duymuyorlar. Benim anladigim bu yanlis miyim?
    Doğrusun.Tüvden geçmiştir egzoz emisyonu xx =yazılım
    Tuvden gecmıstır egzoz=85desibel(gibi)
    + avantaj ruhsata işletebilmek.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Fazıl T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

DRAN DRAN DRAN

hemde NİNTENDO onayLı
    Photo shop terk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okadar aciklama oldu,isin ozunde bu cikiyorsa bosuna yazilmis cizilmis
    Tuv,tuketiciye mali alirken guven veriyor ve test edildiginin kaniti... Firma prestiji sozkonusu degil,musteri zorunlulugu. Zaten buyuk sirketler yazilim almaz sizden boyle olmasa...
    Yani 2 boy ile alakasi yok
    Cok detayli yazildi,bir goz atin lutfen...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence de ana fikri doğru anLamışsın ama daha hızlısını yapabilirler mi onu görmek lazım

bırakalım da insanlar anladıkları gibi değerlendirsinler bence

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben hiçbişey anlamadım açıkcası büyük şirket dediğin seçenek sunar ya ekonomi istersin ya güç .2 yada 3 çeşit yazılım yapmak çokmu zor her halukarda onayı alıyorsun zaten geçilince tüv onaylı demek saçma .bi insan nie yazılım yaptırırki limitlerini görmek için bnce hani ne kadar ekonomik olabilirim yada ne kadar hızlanabilirim bnce bu alman amca ile esnaf erayı tanıştırmak lazım güzel anlaşırlar.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

RedLine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TÜV ü herkez bosversin bunu anlatamadik demekki ...
    Evotech yazılımlarına Garanti veriyor yazilimdan olabilecek Her turlu mekanik problemi karsiliyor fakat bunun teshisi belgeli olacak zaten yazilimin verebilecegi hasarlar belli varsa boyle firma ciksin bende veriyorum diye soylesin !!!
    50€ ya baz yazilim alip üzerinde oynayip ben yazilimciyim diyen cok kisi var ulkede önemli olan sifirdan yazilim uretmek 1-2 kisi vardir Tr yede bu isi yapan artik kimse kimseyle oynamasin kimin ne yaptigi ortada Tr de 2 firma vardir biri kurumsal biri sahsi firma ortada 2 side ?!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben hiçbişey anlamadım açıkcası büyük şirket dediğin seçenek sunar ya ekonomi istersin ya güç .2 yada 3 çeşit yazılım yapmak çokmu zor her halukarda onayı alıyorsun zaten geçilince tüv onaylı demek saçma .bi insan nie yazılım yaptırırki limitlerini görmek için bnce hani ne kadar ekonomik olabilirim yada ne kadar hızlanabilirim bnce bu alman amca ile esnaf erayı tanıştırmak lazım güzel anlaşırlar.
    Secenek cok,olmadigini kim soyledi?
    Agir vasitadan-ticariye,pist aracindan-yolda ki standart araca kadar yazilim destegi veriyorlar.
    Yada aracinda ne varsa,loglara gore yazilimi yolluyor. Dusunuldugu gibi hazir yazilim yok
    Tam tersi,damara gore serbet var...
    İster custom yazilim yazilim,ister ekonomi agirlikli ister sinirlari zorliyan. Hatta bir kac resim yukleyimde,konu dagilsin...
    Alperin dedigi gibi,isteyen istedigi anlamaya ozgur. Tuvu muvu isteyen sorar,isteyen sormaz. Onem verir,vermez...

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedLine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evotech yazılımlarına Garanti veriyor yazilimdan olabilecek Her turlu mekanik problemi karsiliyor fakat bunun teshisi belgeli olacak zaten yazilimin verebilecegi hasarlar belli varsa boyle firma ciksin bende veriyorum diye soylesin !!!
    50€ ya baz yazilim alip üzerinde oynayip ben yazilimciyim diyen cok kisi var ulkede önemli olan sifirdan yazilim uretmek 1-2 kisi vardir Tr yede bu isi yapan artik kimse kimseyle oynamasin kimin ne yaptigi ortada Tr de 2 firma vardir biri kurumsal biri sahsi firma ortada 2 side ?!!
    Ya cok pardon da ben bir seyi anlayamadim, seni quote ettim ama lafim bu evotech'i savunan herkese, nedir yahu bu sifirdan yazilim yapmak? Her araba icin evotech'de biri var da , misal Ozgun gibi sifirdan mi yaziyor?

Bana biri evotech'in , endustri standardi olan mesela 1.4 tsi motor icin sifirdan yazdigi yazilimi gostersin de gorelim.

Vw fabrikasi zaten gerekli her seyi yapmistir, ancak avans haritasi , benzin haritasi , hadi oldum bittim coolant temp , intake air temp , knock vs'e gore correction ile oynansin. Bir de turbo araclarin olmazsa olmazi wastegate duty mapler ile oynasin. Gerisi ile neden oynasin? Neden sifirdan komple yazsin?

Cok mantiksiz geliyor soylenenler bana.

Bu arada evotechi tanimam etmem, ilk kez techturkey de duymustum.

Diger bir yandan birileri demis ki, winols ile 1-2 oynayip yazilim yapiliyor. E adam ne yapacakti ya? Evotech deki bahsedilen tuner'lar ne yapiyor siz binary dosyayi yolladiginizda? Her araca ozel yazilim yapildigini soylediginize gore sizin yolladiginiz binary file i alir, ya winols a yukler , driverlari varsa cikar ortaya ampul gibi, ayarlar. Veya acar tuner pro yu , bulur xdf dosyasini yazar gene.

Bu arada evotech'in sahibinin de Turkiye'yi kucumseyen tarzini hic sevmedim, resmen biz Almanlar herseyi cok iyi beceriyoruz, sizin ora bir garip demeye getirmis.

En son bu iso belgelerine geleyim, iso almak o kadar kolay ki. Ben bilisim sirketine bile haccp denen yemek uretim hijyen iso sunu almistim. Adam gibi iso dan anlayan bir danismani alirsiniz, elinizdeki malzeme , ofis vs. gereclerine gore de iso policylerinizi yazarsiniz, denetim de gecersiniz. 15er gun harcayip isteyen herkese iso 9000:2000 , iso 14001 , iso 20001 , iso 27001 alirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedLine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi bu garantiyi normal şartlarda bu işi profosyonelce yapan her firma verir

Ama biz şahsen bunu müşterimize söyleme gereği bile duymuyoruz
    Çünkü yazılımsal bir sebepten motor kırma riski aklımızda yok
    Ne yaptığımız bilerek yapıyoruz

Ben müşteriye HOŞGELDİNİZ YAZILIMDAN ARACINIZ KIRILIR SİZDE BUNU BİZE BELGELEYEBİLİRSENİZ SORUMLULUK BİZE AİT diyemem
    Demem için yaptığım işten şüphe duyuyor olmam lazım . . . BENCE . . .

Birde bu güne kadar sorun yaşayan KAÇ MÜŞTERİNİZE ;

Belgelediği için ZARARINI KARŞILADINIZ ?
    Belgeleyemediği için HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMADINIZ ?

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında olayı çok dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.

tüm yazıları okudum, Burda EcuFast'in gocunacağı birşey yok.

Evet, adamlar doğru söylüyor, Türkiye'de çalma çırpma yazılım yapan onlarca adam var. yok mu ?
    Ama bunlara EcuFast'in dahil olmadığını burdaki herkeste biliyor. Zaten @997TT'de söylüyor bunu(ismi bilmiyorum çok pardon)

Adamların haklı olduğu noktalar var, yani biraz "tarafsız" düşünmek lazım.

Benim 3. bir şahıs olarak anladığım bir konu da var; Evotech'in TUV belgesi alması zaten yazılımın MOTOR KIRMAYACAĞI anlamına gelmiyor. Belirli prosesler var zaten bunu kendileri de belirtmiş, bu prosesleri uyguladığını söylüyorlar. He yazılımda bir hata olursa, zararı karşılarız diyorlar bunda kötü birşey yok.

Ayrıca Alper'in söylediği de aslında "çok profesyonel değil" dışardan baktığımda. Tamam firmanın kendine GÜVENİ TAM. Çok güzel... Ama; "ben kullanıcıya yazılımsal bir problem olduğunda zararınızı karşılarız deme gereği duymam, kendimden şüphe duymam lazım bunun için" demek "bence" doğru değil. Bugün DÜNYADAKİ TÜM OTOMOTİV firmaları, hatta tüm ELEKTRONİK FİRMALARI, bunu diyebiliyorlar. sonuçta kul yapısı. Allah korusun bir sıkıntı olabilir. Bu çok normal. he siz 1000 araba yaparsını 1 inde problem olur, onu da karşılarsınız. Bunu kimse sorun yapmaz. piyasada da siz 1 araba kırdınız diye sizi kimse aşağılayamaz. yaptığınız işler ortada.

siz bence gocunmayın, "GARANTİ" vermek profesyonel bir gerekliliktir. "GARANTİ" veriyor olmanız zaten kullanıcıya ek güven sağlayacaktır. Asıl o zaman kullanıcı diyecektir ki bunlar bu yükümlülüğün altına girdiklerine göre, kendilerine gerçekten güveniyor diyecektir... yani Evotech'in garanti vermesi size antipatik gelmesin, o yüzden yazdım bunları (:

Her iki tarafın da haklı olduğu nokta var.
    Türkiye'de çok antiprofesyonel işler de yapılıyor...

Şunda hem fikir olunması lazım, TÜV belgesi olması demek o yazılımın FAYDA/FİYAT olarak en iyi olduğu anlamına gelmez. Bu basit bir örnek verecek olursak, "Marka bir egzoz ile" "custom bir egzoz" arasındaki fark gibi düşünebilirsiniz. Marka'nın kalitesi, kullandığı malzeme, işçiliği bir standarttır, onu bilirsiniz gözünüz kapalı alırsınız.

Custom bir egzoz yaptıracaksanız da, yapan kişiyi bilirsiniz, yaptığı işleri bilirsiniz, sizin coğrafyanızda sizin istediğiniz ölçütlere göre iş yaptırabilirsiniz. yine gözünüz kapalı alırsınız.

Custom bir egzoz, marka bir egzoz'dan çok daha iyi iş yapabilir veya tam tersi...

he işin özü sanırım, TÜV belgemiz var diye 2 boy geride olması yazılımın... benim de mantığıma aykırı geldi okuduklarımdan sonra ama Evotech'in yazılımını geliştirmesi veya 2 boy daha hızlandırması da zor olmasa gerek (:

kullanıcılar zaten kullandıkça ve feedback'lerle neyin ne olduğunu görüyor er ya da geç. Sıkıntı yok (:
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu yine alevlenmis ortalik,bi sakin olun artik...
    Kisaca yaziyim,konu netkessin yada kapansin.
    Kimse "Turkiyeyi kucumsemedi" olani yazdi hatta 2. Yazisinda acikladi,dejenere etmeyin,bende Turkum!
    İso belgesi almak Turkiyede kolay malesef,sirketime hemen verdiler,gerci sorunumuz yoktu,bir cok konuda standartlarimiz cok yuksek ama cok daha dandikleri İso belgesi aldi ama Almanyada isi hakkiyla yapiyorlar...
    Alper,simdiye kadar yazilim kaynakli bir olay basimiza gelmedi cok sukur. İlk yillarda bizden kaynaklanan sorun oldu,hemen tanzim ettik derhal, "Olursa yine oderim"
    Turkiyede dediginiz gibi hersey yolunda degil,zamanla ortaya cikiyor bircok sey.
    2 boy geride isi slogan oldu
    Sorun yok,onde olmak isteyene yada ucmak isteyene yada pistte ucmak isteyene yazilim var
    Pardon sıkıntı yok
    2-3 saat sonra resim yukliyecegim,konu dagilsin biraz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)