debriyaj değil , araban ilk çalıştırdığında zengin çalışıyor ondan çok çekiyor![]()
debriyaj değil , araban ilk çalıştırdığında zengin çalışıyor ondan çok çekiyor![]()
Japonunu almanini salla o isin esprisi.
Adam sogukken problem olmadigindan bahsediyor. Senin mantigin dogru ama sicakliktan kaynaklanan bir durum var.
Ayrica 2.viteste araba kalkar mi balatada kacirma olmasa, stop etmesi lazim. 1.viteste ise yerinden kalkip gitmeye calistigini soyliyor, yine stop etmesi lazim el freni cekiliyken.
In vtec we trust.
"Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
"Dude I almost had you." RIP Paul Walker.
Mapped by Dr. Ecu
Rebuilt by Hizli Rektifiye
Powered by Sistem Honda
bu durum normal bnm eski aracımdada farkediliyordu araç ısınana kadar zengin karışım oluyor ki araç ısınsın , yeterli sıcaklığa ulaşınca otomatik normale dönüyor ha tabi aşırı bir kayıp var ise ortada kontrol edilmesi gerekir...
ayrıca debriyaja gelince testi şu şekilde yapn ;
araç çalışır vaziyette 1. vites rampada kalkar gibi yapın , kalkmak için önce gaz verin sonra debriyajı rampada kalkar gibi seri bir şekilde çekin devir bir anda düşüp stop ediyorsa korkulacak bir şey yok , ama debriyajı kavrattığınız halde devir fasılalı , yani nazlanarak düşerse debriyaj kaçırıyor demek , ayrıca araç sıcakken rampa çıkarkende 4 ten 5e alın devir debriyajı çeker çekmez düşüyorsa sorun yoktur ,yavaşça düşüyor yada dip gazda devir alıp başını gidiyorsa debriyaj bitiktir...
Diğer cümlem yanlış anlaşılmış. Araç 2. vitesde kalkıp gidiyor dedim ama elfreni çekik değilken.
1. vitesde elfreni çekikken kalkmaya çalışıyor kalkamadığı için stop ediyor.
Ayrıca debriyajda sıkıntı yok bundan eminim. Bu debriyajla 200 gördüm yahu. Bitik olsa 200 göremezdim ?
edit: Açık hava filtresi takarsam sürekli zengin çalışır mı ? yoksa aynı şeyle karşılaşır mıyım ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)