bence de yüksek araçlar ciddi tehlike bu yüzden bütün araçlar basık üretilsin :D yay coil derdinden kurtulsun herkes yahu :D
Printable View
bence de yüksek araçlar ciddi tehlike bu yüzden bütün araçlar basık üretilsin :D yay coil derdinden kurtulsun herkes yahu :D
ilk mesajdaki videonun uzun hali varsa daha iyi anlaşılır olurdu,
arabayı basmak için videoda dediği gibi yük koydular içine, yükle basılınca araba diğer arabaya göre momentumu fazla olduğundan daha fazla ezilmesi gayet normal,
yüksek araba ile alçak araba kıyaslamasını yapmak için yaylardan düşürülmüş 2 arabanın frontal impact crash test i nin olması lazım :D
Ben de bakalım bunu ilk kim farkedecek diyordum :)
Doğrudur. Diğer mondeo'ya yük konularak basıldı. Ama bu durum çarpmanın şiddetinin araçlar arasında dağılımı açısından, araçların birbirine avantaj veya dezavantaj sağlaması yönünden bir fark oluşturmuyor. Çünkü toplam enerji iki araç arasında eşit olarak paylaşılıyor. Yani iki araç da aynı şiddette bir darbeye maruz kalıyor. Nasıl ki daha ağır olan bir kamyon bir arabaya çarpınca daha ağır olan kamyon daha çok hasar almıyorsa, her ikisi de eşit darbeye maruz kalıp farklı tepki veriyorlarsa bu testte de oluşan enerji eşit olarak araçlara dağılıyor.
Bende başka bir tez sunayım. Zaten kaza anında panik fren yapılıyor genelde. 5 cm basık araç kafasını en fazla 1 cm kadar eğer aşağı doğru. Ama orj yüksek araç neredeyse 5-6 cm kafasını aşağı doğru eğer. Böylece aşağı yukarı aynı oluyor. Ayrıca her deneyde aynı sonucu alamazsınız. Misal bu çarpışan mondeolardan 2 tane daha olsa. İkiside standart çarpıştırsanız. İkiside birebir aynı hasarları almazlar. Ufak nüans farkları olur. Ki bence bu çarpışma testine göre bence önemli birşey yok.
Asıl tehlikeli olan yay güvenliği. EP2 Civic ve yeni kasa Leon. Yay çarpmasında yayı koruyan bir tasarımları var. Alçattığınız zaman ise yaya daha fazla zarar verirler.
yüksek araç yayalar için daha tehlikeli. altına alıp sürükleme riski var.
yaya güvenliği nanesini ilk onda çıkardı. başımıza bela oldu. kaputa elle bastır göçüyor :S
ağır araç daha avantajlı değil mi?
bende gavurca pek iyi olmadığı için video da söylediyse duymadım :D
aynı soru kaza yaptığımda benim aklıma gelmişti. çok değil 35mm yay vardı. navaraya arkadan girmiştim. kaput ve çamurluk hasar almıştı. ön tampon demirinin ise hemen üstünden geçmiş hatta ufak çizikler oluşmuştu. yaylar olmasaydı acaba bu kadar içeri gidermiydi yine diye düşünmüştüm. birebir aynı araçlarda bu durum geçerli olabilir ama her arabanında şasileri aynı yükseklikte değilki.
konu gerçekten çok güzel.. bilgilendirme için teşekkürler
takipteyim abi. hiç bu yönden düşünmemiştm
konu cok iyi ilk yorumlarda fikrim farkliydı sımdı ise degişiyor dibi bende takipcisiyım :)
yaya güvenliği için tampon ve kaputu yumuşak yapıyorlar zaten. bence fazlasına gerek yok. aracın mukavemeti azalıyor. 5 cm yay takınca yaya güvenliği fark etsin sanmıyorum. insan ırkı 1.30 cm ile 1.90 cm arasında farklı boylarda farklı kilolarda.
Ben bi defa spring ile broadway e arkadan vurmuştum adamın eksozu komple katladım. frene basınca onun arka kalktı bizim burun yerlerde :D
Herşeyin mantıklı ve teknik olarak işe yarayacak şekilde yapılmasından yanayım.Trafikte gördüğümüz burnu yerlerde sürten arkası magirus lar gibi havalarda olan araçların şehir içi kullanımda ne faydası olabilir ki ? Fayda -zarar oranının en eşit olacağı şekilde ve doğru yönlemle yere basmak en mantıklısı.
süspansiyon sistemi üreticileri size sesleniyorum tehlike anında yukselicek bi sistem istiyoruz :D
tamda arabayı basmışken :D
takipteyim konuyu..
konu çok geçerli çok iyi bir noktaya değinmisiniz
Sase darbeyi alamiyor,direk kupaya geliyor darbe...
Oyuzden icin bos kola kutusu gibi oluyor...
Buarada her aracin yere yakinlasicak max limiti bellidir ama bizler 3-5cm diye standart isler yapiyoruz.
Ford felaketmis,parcalara ayrildi!!