twizy satışa çıkdı 6 bin euro ve 7 bin euro arasında şu anda avrupada satılıyor.. türkiye pure elektrikli araçları teşvik amaçlı ***** vergi almıyor üstüne birde bu twizynin türkiyede üretilme ihtimali var yada montajlanma diyelim her halukarda yerli konumuna girer hoş girmesede vergisi yok neticede giriceği fiyat 6-7 bin euro olur ama yerli olursa dahada ucuz olur.. bunun 35 bi tl olmasına imkan olanak yok nerden olucak devlet vergi almıyor renaultunun fiyatı ortada yani imkansız sizin bence pure elektrikli araçlardan vergi alınmadığından haberiniz yok siz benzinli dizel mantığıyla düşünüyorsunuz öyle olsa doğru şu twizyde 1.0-1.2 benzinli motor olsa o zaman ötvde yerdi her tür vergiyide yerdi 7 bin euroluk araç 17 bin euroya memlekette satılırdı.. akü kiralama meselesi twizyde aylık 50 euro avrupada yani fluence ile aynı değil neticede fluence ile menzilide üstündeki bataryanın boyutuda aynı değil haliyle belki türkiyede bu kira bedeli twizyde biraz daha düşürürler 30-40 euro gibi rakamlara..
dünyadaki araç zevkleri şekilleri değişiyor ben twizynin çok satıcağına inanıyorum en başda nedeni bir versiyonuna 16 yaş grubu motorsiklet ehliyeti ile sürebilicek diğer versiyonu normal araba ehliyetli ile sürülebilicek bu bile satması için büyük etken bunun dışında işinden evine evinden işine tek başına arabayla 1 ton - 1.5 ton taşıyan insanlar var o 1-1.5 tonu sadece evinden işine gitmek için taşıyor yakdığı yakıt cabası twizy gibi araçlar gündelik hayatta büyük çözüm rahatlık kolaylık alternatif oluşturucaklar bence kısa mesafe git gellerde bilhassa yazlık turistlik yerlerde v.b fiyatıda çok makul motorsiklete soğuk olup ama alternatif az yakıcak ibr vasıta arayanlar içinde biçilmiş kaftan.. ben şöyle diyim pek çok insan 125cc-150cc motorsiklet alıcağına ekonomi yapmak için bu tip bir şey alır hem üstü kapalı yağmur çamur gelmez hem airbagi var bir noktaya kadar güvenli hem rahat hem yakıtı bedava.. benimz fikrim satar bu aracı smartlarla bir görmeyin smartlar bildiğiniz otomobil buna renaultunun kendisi bile otomobil demiyor farklı bir segmenti var ingilizler en güzel lakabı bulmuşlar araba scooter diyorlar arabaların scooterı..![]()