bendede gelmiyodu yatak sesi vb ses ama işte bi anda oldu bende aynı contayı değiştirdim kayışları değiştirdim devirdaim değiştirdim 2 hafta sonra tırtladı yani bence açmışken baktır yani bişey kaybetmezsin![]()
O conta her türlü değişecek. Yağ ile beraber tabi. Hatta 1 tur yağı çevir bir 10 dk işler bittikten sonra lift üstünde. Sonra o yağıda boşalt tekrar yağ koy.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Conta kesinlikle yanmıştır ve en kısa sürede değiştirin hazır sökülmüşken kapak poliş yaptırın zımba gibi olsun![]()
CRM Style
hararet gören motorda nereler zarar geldiğini sökmeden bilemezsin, benim eski arabada başıma gelmişti. lpg için kullanılan T rekor kırılmış motor hararet görmüştü, herşeyi söküp kontrol edince conta ile kurtardık deyip üst kapağı güzelce yaptırıp yola devam dedim. 1 ay kadar sonra yatak sesi gelmeye başladı. şimdiki ustamla konuştuğumuzda bu genelde başımıza geliyor üstü kuvvetlendirirken alt zayıf kalıyor yüklenince biyerlerde arıza çıkıyor diye. 2. kez motor açılıp tekrar yaptırmıştım. o yüzden herşeyin elden geçmesinde fayda var.
97 model 1.6 Bravo'mda zamanında harareti kırmızıya dayamış ve o şekilde 5 dk dur kalk trafikte gittim. En son arabayı park ederken çubuk kırmızıyı bile geçmişti
Sonuç? Su kaçağı varmış hallettim kapak mapak açmadım. Nasıl bir contadır anlamadım gitti.
Devirdaym değiştir yeni kayışı tak. Arabayı üzmeden gözün kadranda kullan bir hafta kadar. Zaten birşey varsa kokusu anında çıkar.
Bu yaşadığım akıl sır ermez tecrübeden ötürü contan yanmamış gibime geliyor:S :S
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)