Benim araç için buLdum aLiim mi sizce? Tam oLarak yarar we zararLarı(warsa) yazar mısınız?
Benim araç için buLdum aLiim mi sizce? Tam oLarak yarar we zararLarı(warsa) yazar mısınız?
hocam vites geçişlerini otalama tüzde 40 azaltan çok hoş bi parçadır kesinlikle tavsiye ederim gerçi bmw de okadar uzun olcağını snmıyorum ama bi fransız da ön konsoldan arka koltuğa çekiyorum nerdeyse vitesi![]()
Geçen gün Aktepe ELektronik'İn Hondasına bindim..Eğer benim aracımda bu parçayı taktıktan sonra onLarın ki kadar kısa oLucaksa hemen takarım.. Bi zararı oLmaz di mi?
hocam aktepe hondanın arabasını bilmiyorum ama kısadan kastım vites geçişleri yani 1. vitesden 2 ye atarkenki mesafeyi kısaltır zaten mekanik bi parça kuvvet * kuvvet kolu herhangi bi zararı olmaz ama kastettiğin arabanın çok kısa devir çevirdiği felansa bu parça değil
Ok o zaman p.tesi bi sorun çıkmassa aLıorm.. Akşamına yazarım eski haLi we yeni haLi arasındaki farkı![]()
Short Shifti kendim cizerek size anlatayim. Merkez gobek yukarı kaydırılarak torktan kazanıp gucten kaybetme mantıgıyla uretılmıstır. Vıtes atması zorlasır ama yollar bır harlı kısalır.
Kırmızı ile işaretedigim yol bozu uzadıkca tork kazanılır ve guc kaybedılır.
Umarım acıkca anlatmısımdır.
![]()
KA Style
Short Shifti yararları ve zararları
Short Shifti yararı vites aralarını vites gecişlerini kısaltmaya yarar ve daha seri sürmenizi sağlar aracı
Short Shifti zararı ise arac üretilirken stock vites topuzun bin bir türlü teste tabi tutulur
ve şanzumanın sekromençlerine en az zarar seviyesine indirgenmesi sağlanır Short Shifti takıldığında iste sekromeçler zamanla aşınır ve bazende kırılı ve şanzuman ötme ve viteste çırtlama gibi problemler yapam olayı olabilir
benim önerim Short Shifti takılmaması yarışacaksanız ve performans otomobili yapıcaksanız ve bol para ve bol zamanınz varsa taka bilirsiniz tabiki![]()
öle hemen takınca 1000 km sonra aşınacak değil bence dediğin belki bi 60000-70000 km sonra olabilir ama okadarda zararlı olucağını sanmıyorum
TakaLım beenmessek çıkarırızGazLama amaçLı diiL dediğim gibi Osman'Ların araçta hoş hoşuma gitti
alacaksan duzgun bi marka almanı öneririrm...degişik isimli markaları kıran arkadaşlar mevcut sitemizde....örnek olarak:skunk2 iyidirrr
ben gayet memnunum 10bin km oldu ses felan yok..!
Civic Si, Typer, S40 T4, M3 ve son olarak şuan E30 M52b28tu
bende kullanıyorum keyifli bi sürüşten başka bi yararı yok.Ama şehiriçi trafiğe girdiğimde yorucu oluyo
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
vitesleri çakmadığın attığın sürece bir deformasyon olmayacaktır sanzumana zarar vermekse niyet sse gerek yok burdan su sonucu çıkarıyoruz zarar vermekteki önemli unsur ss deil kullanım şeklidir
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)