buluuuttt :D:D
Printable View
xenon pişmanlıktır XD
Geçmiş olsun çok ilginçmiş kardeş..
xenon candır :)
uzunları yakıp 7 8 saniye bekletip ampül ısıtınca park moduna alıp basınca selektörü simsek gibi çakması paha bicilemez:)
önceki aracımda xenonlarım vardı , arkadaş iki yada üç ayda bir o ampulu değiş bu balastı değiş ızdırap olmuştu sürekli açıktı bnmde :D
şimdiki aracımda ise aldığımda hem sis , hemde farda xenon vardı , aracı yalovadan aldım istanbula geldiğimde sol sis yanmıyordu , ampulunu değiştirdim düzeldi bi laç gün sonra yine sol sis söndü :D neyse bir gün genel bakım için arkadaşımın dükkanına gitmiştim orda arabayı çalıştırdılar farları yaktılar ve sise bastılar aa bunda adaptif sis mi var falan makaraya sardılar XD derken ne oldu dersiniz arabanın anlık devri düştü ve sağ xenon söndü dedim sigorta attı ballast gitti tabi makaranın haddi hesabı yok :D
o akşam gittim sisleri söktüm normal h7 ye çevirdim ama sığır montajcı orjinal jumper kablolarını sökmüş gecenin yarısı gidip elektrikçi buldum sigorta soket falan aldım neyse arabayı topladım bi basarsın sise yine bişey yok :XD yine sigorta atmış sağ balast kısa devre diye düşünerek kablosunu kestim kurtuldum normal h7 sarı folyo mis :D
xenon pişmanlıktır : )))))))
sabah akşam sis + far açık olduğu için yapmıştır.sonradan yapma ucuz xenonlarda bu tarz şeyler oluyor.genelde balastları dandik oluyor.
valla ben 1.5 senedir ilk defa boyle bişey geldi basıma ne uzun ne kısa ne sislerimdeki xenonlarla ilgili en ufak sıkıntı yasamadım kesme patlama felan olmadı, ama işte bu durum geldi basıma simdi yo sıkıntı insallah olmazda.
exca;
Forumda erkek oranı %99 dan bile fazladır. Madem o anlama geliyor yanlış anlaşılabilirsin ;)
Çin malı çakma xenondan ne bekliyorsunuz ki... Ancak bu kadar olur. Yine iyi dayanmış. Hem oluşturduğu manyetik alan sebebiyle aracın elektroniğini, ECU'sunu da bozabilirdi. Yine buna şükür.
Xenon eğer sonradan takılacaksa, ancak ve ancak hella, bosch vs gibi oem xenon balast ve ampul üreticilerinin parçaları kullanılarak montaj yapılmalı. Hatta varsa aynı aracın komple xenon farı alınıp takılmalı. H7(halojen7) sokete mercek olsa dahi xenon olmaz, adı üstünde halojen far...
Otomatik seviye ayarlama sistemi de oem olarak takılabilir. Ama epey masraflı olur. Otomatik seviye ayarı yerine yine manuel ayarla devam edilebilr. Ben yıllarca halojen farımın yerine oem hella bi-xenon far takıp gezmiştim. Son derece memnundum. Ama arabam pert oldu ve yeni düzenlemeden sonra hiç muayeneye giremedi. Muhtemelen manuel ayarla, far yıkamasız ve otomatik seviye ayarsız muayenede sıkıntı çıkarırlar. Ama oem xenon farla ne trafikte karşıdan geleni zora sokarsınız, ne kendi güvenliğinizi riske atarsınız, ne de aracın elektroniğini...