Dün gece saat 23:00 civarında aşağıdan büyük bir patırtı sesi duydum ve dün sabah satın aldığım ix20 hyundai aracımın polis ölçümlerine göre 22 metre sürüklendiğini gördüm.Allahtan araba yola filan savrulmamış arka tampon bagaj kapağı ve arka stop kırılmıp dağılmış,arabama vuran gençler alkollü ve yaralılardı.Herneyse polis işlemleri yaptı,bende şikayetçi oldum.
Ix20 gerçekten sağlam bi arabaymış,22 metre sürüklenip bu kadar az hasar alması hepimizi çok şaşırttı.
Aracın otomatik olması ve P de durmasından dolayı hemen şüpheye düşüp aracı çalıştırdım,gayet güzel hiçbir sorun yok,sadece D den P'ye geçerken çok ufak bir vuruntu yapıyor oda soğukken belki normaldir ama kuruntu işte.Bugün servise çektik özellikle şanzımana baktırdım test cihazıylada baktılar hiçbir sorun göremediler,ancak birçok arkadaşım şanzımandaki sorunun ileride meydana çıkacağına neredeyse garanti verdiler,şimdi ben ne yapmalıyım?
P halinde el freni çekilmemiş ve sürüklenmiş bir aracın 4 ileri otomatiği ileride başıma sorun açarmı?