User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 20 ile 34 arası

Konu: Airbag isigim sonmuyor ? :@

BlackEmperor
    Misafir
    aynı sorun bendede var , araba soğukken 24 derece altındayken sorun yok ama güneşte kalınca yanıyor. ısınınca bi haltlar oluyor Koltuk altındaki o soketlerden tech 2 ile baktırdım soketlerde aşırı gerilim gibi bişey dedi soğuyunca sönmesi garibime gidiyor.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı sorun bendede var , araba soğukken 24 derece altındayken sorun yok ama güneşte kalınca yanıyor. ısınınca bi haltlar oluyor Koltuk altındaki o soketlerden tech 2 ile baktırdım soketlerde aşırı gerilim gibi bişey dedi soğuyunca sönmesi garibime gidiyor.
    Demek ki isindikca genlesiyor ve disi soket erkegin genlesme katsayisindan daha yuksek bir katsayiya sahip. Keza ayni katsayida olsalar bile sekil itibariyle temas eden yuzey azalacaktir isindikca.

Bu arada Onur cozunce haber ver merak ettim Alman "das technologie' sini.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Demek ki isindikca genlesiyor ve disi soket erkegin genlesme katsayisindan daha yuksek bir katsayiya sahip. Keza ayni katsayida olsalar bile sekil itibariyle temas eden yuzey azalacaktir isindikca.

Bu arada Onur cozunce haber ver merak ettim Alman "das technologie' sini.
    yemisim teknolocisini yaa gunes birakicam servise ne yapiyolarsa yapsinlar..arabayi surmuyorum kaza bela korkumdan..
    - K -

________
    Dr.Ecu

referance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediklerine bakılırsa durum bana biraz garip gibi geldi arıza lambası yanıyor ama arıza okumuyor diyorsun bence yetkili servise bir göster derim bana sanki airbag zembeleği diyor ustalar bir sargı var o sargı direksiyon döndüğü yere göre içindeki sargı dönüyor o sargı zamanla aşınıyor yada birbirine dolaşıyor v.s ama arıza cihazında göstermesi lazım.

Bende merakla bekliorum bu sorunun çözümünü.....

Allah sabır versin.
    Kendine asla fazla güvenme,senide ezen olur.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    istanbuldaysan garantinde bitmediyse doğuşa git hallet garantin bittiyse gene doğuşa git bence en azından bir sorunu neymiş aracın onu öğren pahalıysa yaptırmazsın dışarda bir yerde yaptırırsın
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbuldaysan garantinde bitmediyse doğuşa git hallet garantin bittiyse gene doğuşa git bence en azından bir sorunu neymiş aracın onu öğren pahalıysa yaptırmazsın dışarda bir yerde yaptırırsın
    ydısındayım arac 2000 model ne garantisi yahu ptesi goturcem kısmetse servise ..inşallah o direksiyon arkasındaki zımbırtı ile alakalıdır..fazla uğraşmam.
    - K -

________
    Dr.Ecu

rahatsız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acilen cözüm bulmanız lazım, allah korusun bir kazada arıza ısıgı yandıgı icin calısmaz.
    a piece of heaven, goes like hell. NİSSAN 350z

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rahatsız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acilen cözüm bulmanız lazım, allah korusun bir kazada arıza ısıgı yandıgı icin calısmaz.
    bende biliyorum calısmadıgını eger arkalardasıkıntı varsa calısmasınlar zaten sorun degıl 2kısıden fazla hıcbızmn bınmıyorum arabaya mısafır vs bırılerı gelıpte soforluk yapmıyosam eger ..on taraflarda ise sıkıntı zaten korkumd bu yuzden..ama arıza belli diilki :S
    - K -

________
    Dr.Ecu

Emre Akçay
    Misafir
    Hort olacak ama işyerinden bir arkadaşımın aracında (2013 Hyundai i30) airbag ışığı yanıyor. Kontağı açtığında ilk etapta yanıyor, 3-4 saniye sönüyor sonra sürekli olarak yanmaya devam ediyor. Serviste bilgisayara bağlanıyor ön sağ darbe sensörü arızası veriyor. 3 kez darbe sensörü değişmesine rağmen bazen 1 gün bazen 1 ayda yine ışık yakıyor. Bilgisayardan da arıza kodu silinmiyor. Nedir bu sorun? Başımıza dert oldu vala.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    darbe sensörüne gelen tesisatta kopukluk olabilir

Emre Akçay
    Misafir
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    darbe sensörüne gelen tesisatta kopukluk olabilir
    Yeni darbe sensörü takınca niye sönsün ışık o zaman. Yine yanması lazım bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şöyle ki, tesisatta açıklık varsa bir yere değip yandığı gibi bir yere değip de sönebilir. ya da darbe sensörü değiştirildikten sonra, anlık olarak arıza silinip, tekrar şase yaptığında yine yanabilir. bunlar tabi varsayım. sigortası varsa eğer sigortasında sıkıntı olabilir. akü eskimişse ondan yapabilir. sıkıntının elektriksel olması yüksek ihtimal. mesela geçen gün benim aracım su fışkırtmıyordu, sigorta sağlam görünüyordu, ama farklı amperde bir sigorta takıldı ve motor çalıştı.

kolaydan zora doğru gitmek en mantıklısı. önce sigorta, sonra akü ölçümü, sonra tesisat kontrolü şeklinde.

ha başka bir dip not olarak ise, hyundai nin özellikle önceki i30 modellerinin airbag konusunda kötü bir geçmişi olması, umarım yeni modelde düzeltilmiştir ama darbe sensörü hatasından dolayı airbag açmayan bir sürü olay olmuştu. o açıdan düşününce belki de sıkıntı geneldir, sensörlerin hepsinde bir sıkıntı vardır.

Emre Akçay
    Misafir
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şöyle ki, tesisatta açıklık varsa bir yere değip yandığı gibi bir yere değip de sönebilir. ya da darbe sensörü değiştirildikten sonra, anlık olarak arıza silinip, tekrar şase yaptığında yine yanabilir. bunlar tabi varsayım. sigortası varsa eğer sigortasında sıkıntı olabilir. akü eskimişse ondan yapabilir. sıkıntının elektriksel olması yüksek ihtimal. mesela geçen gün benim aracım su fışkırtmıyordu, sigorta sağlam görünüyordu, ama farklı amperde bir sigorta takıldı ve motor çalıştı.

kolaydan zora doğru gitmek en mantıklısı. önce sigorta, sonra akü ölçümü, sonra tesisat kontrolü şeklinde.

ha başka bir dip not olarak ise, hyundai nin özellikle önceki i30 modellerinin airbag konusunda kötü bir geçmişi olması, umarım yeni modelde düzeltilmiştir ama darbe sensörü hatasından dolayı airbag açmayan bir sürü olay olmuştu. o açıdan düşününce belki de sıkıntı geneldir, sensörlerin hepsinde bir sıkıntı vardır.
    Anladım. Aküyü zaten sıfır olarak değiştirdiler. Voltajı düşük olabilir dediler. Zaten darbe sensörü takıldıktan sonra hemen siliniyor. Airbag beynini tamire göndermiş servis yine yanmış. 4. ye mi ne yandı. Garip bir durum.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı leader_T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ford Focus aracımızda da aynı sorun vardı. Yolcu koltuğunun altında airbag'lerin soketleri bulunuyor onları biraz sıkılaştırınca sönüyordu.
    Mondeo'Da da aynı sorun var.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla inşallah çözülür de buradan sonucu paylaşırsın

insanın geri vites lambası yanmasa dahi siniri bozuluyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)