User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Opel 1,9 CDTI otomatik vites hakkında bildiklerinizi paylaşırmısınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Opel 1,9 CDTI otomatik vites hakkında bildiklerinizi paylaşırmısınız

2004 ve sonrası Vectra larda kullanılan otomatik şanzımanlı 1.9 CDTI 150 hp lik motor ve şanzumanlar hakkında bildiklerinize ihtiyacım var. Dayanıklılık, kullanışlılık, olası sorunları ve masrafları, alırken özellikle kontrol edilmesi gereken yerleri ve reel yakıt - bakım vs. kullanım maaliyetleri hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.
    "HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "
    NAMIK KEMAL

BlackEmperor
    Misafir
    motor olarak saab fiat hatirlayamadigim bir kaç firma daha kullanıyordu gayet sağlam motor ama otomatik şanzuman eğer saab ile aynıysa sorun yaşama ihtimalin var forumdan dmts isimli arkadaşa sorabilirsin başına neler gelebileceğini

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arabanın motoru fiat motorudur fiatin 1.9jtd motorudur.. aynı motoru saab da kullanır 900 serisinde suzukide kullanır alfa 159 1.9 jtd lerdede var.. motordan yana bir sıkıntı duyucağını sanmıyorum. ama otomatik şanzımanlarda opelde şanzımanın geçmişini bakımlarını bilmiyorsan dikkat edicen..
    2 tane vercta c kasa aracım oldu ben çok memnun kaldım bir sıkıntı çekmedim ama sıkıntı verirsede tam verir servise bakımlara gittiğimde elektrik ve bilumum sensör arızlarından yatan vectrada çok gördüm.. arabanın her yanında sensörler beyinler var eski vectramda bir egr arızası sıkıntıs çekmişdim yenilerde makyajlı kasalarda kaldırmışlardı opel egr yi.. bunun dışında içinde kullanılan malzeme fazla kaliteli değil benim iki vectramdada kapı kollarında soyulma vardı plastiklerde.. onun dışındada vectra kolay kolay temiz ise araba ve temiz bakılırsa arıza vericek araba değil ama narin hassas bir araba buda var fazla hor kullanmaya gelmez direk ekranda bir yerinden engine check arıza işareti yanar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir tane bizim ustaların müşterisi var araç 2 kere şanzuman komple değiştirildi yine sıkıntılı şuan 3 4 5 geçmiyordu sanırım. yapıyorlar yine bozuluyor yeniden sıfırlıcaklardı şanzumandan yana sıkıntılı sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    vectra b lerin şanzımanı eski nesil şanzımanlardan katır gibi en ufak bir sıkıntı vermiyor 10-15 senedir daha şanzımana anahtar değmemiş bir sürü vectra b var.. ama vectra c lerde yeni nesil 5 ileri olması lazım tiptironiklere geçdiler opel otomatikde pek ayarı tutturamadı insignialardada otomatiklerden sıkıntı olduğunu duydum.. zaten easytronicler tam sorun yumağı idi..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor olarak bakimli olduktan sonra sorun cikartmaz cok rutin seyler bizim tanidik kiralama firmasinda vardi arac 180k km kiralik olarak kullanildi ara ara bende cok bindim o kadar hirpalanmaya sorun cikartmadi buyuk 5.000 km de bir yag bakimi yapiliyordu yoruldugu icin o kadar kirada nasil binildigini ben soylemiyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1.9 fiatin motoru çok kaliteli bir motor dayanır götürürde işde şanzıman önemli olan araç tirptironikse sizin kiralama şirketi sahibi arkadaşınız onunda zamanından önce bakımını yapıyordur 5 binde bir yağını değiştirdiğine göre..

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benım aracımın motoruda vectranınki ile aynı ve verimli, sağlam ve sorunsuz diyebilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genel olarak motorun kalitesinde hem fikiriz ama şanzımanla ilgili tereddütler var ne gibi sorunlar olduğuna dair bilgisi olan var mı
    NAMIK KEMAL

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi arkadaşım sıfır almıştı 2005te galiba 3 kere şanzıman yapıldı ilk senesinde yine olmadı dava açtılar opele vs. sonra sınıflar değişti yollar ayrıldı sonucunu bilmiyorum nooldu ben olsam almam..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah allah 1 değil 2 değil 3 kere şanzuman yapmak neymiş ne biçim bişey bu ne gibi bi sorun oluyormuş şanzuman da yapmaktan kasıt neyi yapılıyor acaba ???
    159 jtd otomatik ve cadillac bls de de aynı motor şanzuman var onları kullandık ama hiç şikayet vs yok kafam karıştı valla
    NAMIK KEMAL

Onur1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 9-3 1.9 dizel kullanıyoruz 2 yıl olacak neredeyse... DPF arızası ve manifold tikanikligi dısında hiçbir sorun yaşatmadı bize çok şükür motor-şanziman konusunda. 83.000 km'de aldık suan 163.000 km oldu motorda tık yok. Bakımlarını 9-10 bin km'de bir düzenli yaptırmışsa sahibi ve siz de o sekilde devam ederseniz ben sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Her 30-40.000 de bir şanziman yağını da değiştirirseniz şanziman da uzun ömürlü olacaktır bence. Tabi yine de biraz şans ısı bu elektronik seyler...
    Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kimisinde hiç sorun yok kimiside sanayide çıkamamış bu şanzuman işinde kararsızım
    NAMIK KEMAL

Onur1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla hocam kime derse desin şans faktörü de çok önemli, elektronik, insan yapımı en nihayetinde...
    Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    vectra c ile saab 9-3 aynı platform üstünde geliştirilmiş araçlardır motorları aynıdır ama şanzımanları farklı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vectra c ile saab 9-3 aynı platform üstünde geliştirilmiş araçlardır motorları aynıdır ama şanzımanları farklı..
    bu bilginin doğru olduğuna eminmisiniz
    NAMIK KEMAL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şirkette 2.2 dtı var. araç takastan geldi. 300.000 km de şuan. alındığı hafta şanzuman iflas etti. 145000 km de 4000 tl ye ankara da yapıldı. bir sefer turbo yedi. birde en büyük özelliği eurodisel sevmiyor. biz sürekli prodiesel alıyoruz. eurodieselde araçtaki sensör kirleniyor ve araç 80-90 dan sonra gaz yemiyor, temizlenene kadar. arkadaşların dediği gibi çok fazla sensör var. mesela bizim lastik basınç sensörü bir türlü düzelmedi. sürekli farklı lastiklere basınç düşük dior.
    kullanım, yol tutuş, gidişi harika.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam 2,2 dtı ciddi kötü olduğunu duymuşdum ama 1,9 dizel de otomatık şanzuman hariç bı sıkıntı duymadım.
    NAMIK KEMAL

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim konuda bahsettiğim araçla hala ugrasiyorlar daha cozemediler. araci zamanında sıfır almış sahibi 3ncu kez.şanzımanın arizalandigini söylüyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)