tamam ben birsey demiyorum usta yapılan iş on numara o yuzden arac o halde
Printable View
tamam ben birsey demiyorum usta yapılan iş on numara o yuzden arac o halde
benim kızdıgım nokta ben arabayı yaptırdıgım yere degil farklı sanayide bi ustaya cektim ordaki ustalar bile debreyazdan dedi ve benle kafa yapar gibi konusması ilgi alakayı kesmesi
hocam sen balata ne iş yapar arabada onu bir açıklar mısın kendi cümlelerinle? haa yok ben bilmiyorum taktırdığım usta böyle dedi ben onun ağzınla konuşuyorum diyorsan, o yazsın bakalım hangi parçayı kaç torkla sıkmış, balatanın 'hangi tarafını' volant tarafına takmış, bilyeyi kontrol etmiş mi?
http://image5.sahibinden.com/photos/...11306726fb.jpg
ne motorun içine ne de şanzumanın içine girme ihtimali olmayan bu balata hem motorunu patlattı hem şanzumanını öyle mi?
Volan sokuldumu?
daha oncede ayni usta debriyaj takmistir ama son seferde hata olmus olabilir..
Şahin abiye bikaç baskı gönderdim bende sağ olsun hepsi ile bizzat kendisi ilgilendi yaptı gönderdi taktık rodajımızı yaptk aradı varmı bi sıkıntı diye sordu bronz çakılalı yaklaşık 17 bin km oldu ve aracım turbo ne bi kaçırma ne sıyırma hiçbişey yok çok şükür allah razı olsun bana göre dört dörtlük işini bilen hakkını weren usta baskımda yine problem olsa yine ona yollarım
bahsedilen ustaya yaptırılan bronz yüüznden arkadaşım aracı bile çok uğraştı.iş yapılana kadar ilgi alaka çok iyi.sonrası bi sıkıntı olduğu zaman yat yattı çamura battı.bence işçiliğinin arkasında durması lazım.
osman bey sizin etrafinizdaki ustalar isin ehli degil yada sizi bastan savmak icin bunu soyluyorlar;
sanayi yapimi iki farkli bronz ve markali (act , exedy) karbon ve turevleri 4farkli debriyaj denedim, iclerinde ikinci el olani bile vardi ama hic daha motor kirmayi beceremedim
siz hangi araca yaptırmıştınız? neden memnun kalmadınız yazarsanı forumca bilgileniriz sonuçta el yapımı malzemeler bunlar, hata da olur, memnun kalan da olur hiç beğenmeyen de olabilir... ama önemli olan sorun gerçekten yaptırdığınız malzemeden mi kaynaklanıyor?
Resim yukleyemiyorum ilk baslarda sagolsun sahin usta soruyordu oluyormu her aradihimda duzelecek duzelecek duzelmeden bu geldi basima sok gonder demesi kolay veya boyle kullancan demeside kolay volan etrafi kipkirmizi sen usta ozelden tel numarani yolla ben sana whatsapdan atayim resimleri o zaman hak ver sahin usta resimlere bakma tenezzulu bile yapmadi ve burda yazdikdan sonra facede bile sildi adam telefonumu bile acmadi bakacak resme veya gelip bakacak usta bunun sorumlusu takan usta dese bende ona eksirim ama ne yspti yszilanlari sizde hordunuz vokani taslarken iyidi siz soyleyin ben makina muhendidinden aldim bilir kisi raporunu mahkeme atadi o dusunsun
Motor derken sanzumanin bagli oldugu yerler kirik ayaklar
Araba ne ve ne devir dönüyor
Bence volanin saplamalari kopmus volani bırakmış oda yerinden kurtulunca böyle şeyler olur
kusura bakma ama, fazla mı sıktı yoksa boşluk mu vardı? 2 ayrı şey söylüyorsun basmadı diyordun önceleri şimdi ise ustam dedi ki fazla sıkmış diyorsun, sen mahkemeye vardin mi? mahkemeye vermeden bilirkişi falan atanmaz, mahkemeye verdiysen Şahin Ustaya tebliğgat gitti mi? zaten mahkemelik olduysan buda konu açmana da gerek yok mahkemede belli olur akla kara... motor dağıttım diyordun şimdi motora bağlanan parça diyorsun, nedir o parça volantın kovanı mı?
Ben ordaki sorana cevap verdim 12 kg la sikmis takan kisi sen numarani atda detayli resmi yollayayim
Inandirma diyor sen arkadas numarani verde tam detayli resmi atayim sana o zaman da aynisini soyle ben derdimi anlatamadim size hep sahin usta tarafli oluyon be insan ben arabanin a.aq adam.olan sahis telefonunu acar olay oldukdan sonra tam 1 ay bekledim ben beni kzdiran bu yok almanyay gidecem facede tarigin yazmasi bunlar kizdirdi beni
hocam bana bir şey ispat etmek zorunda değilsin, sen işi gücü dükkanı olan biriyle ilgili ithamda bulunuyorsun, koy buraya fotoğrafları ki insanlar ya seni haklı görsünler bir daha Şahin Ustayla alış veriş yapmasınlar ya da sana olayın gerçeğiyle ilgili fikirlerini yazsınlar herkes faydalansın...
benım anladıgım baskının bır tarafı bozuk sureklı volanta balatanın bır kenarı degıyor. araba o yuzden balata kokusu yapıyor. sureklı temastan volant ısınıp patlayabılır. aynı sey basıma geldı baskıyı soktuk tornada presle baktık, basknın bır yuzeyı ayırmıyordu.
sahın abıde 2 defa ıs yaptırdım ılkı 330 baskı balataydı turbolandı falan sıkıntı cıkarmadı. ıkıncısı 328 e tam bronz yaptık ılk baslada sorunlar oldu 2 defa baskı gonderdı sahın abı. bıraz gerılsekte sonucta hallettık uzun zamandır kullanıyorum masallah bır sıkıntı yok.