User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 20 ile 37 arası

Konu: LPG ayar Tutmama Sorunu

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rekord2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mikserde bi sikinti olabilir mi acaba? Bide karb. Kurum toplamis olmasin sakin? Benim arabada 4000 devir araliginda kesiliyo ama sorun beyinde tespit ettik, komple sistemi degisip kurtulucaz! Karb.cu serdar var modern sanayii'de elbirlikte sorarsan tarif ederler, ozgur tavsiye etti de mavi opel rekord'lu diye o yardimci olur baya anlar bu durumlardan! Sen orayada bi gorun istersen esnafligi iyidir paragoz diil yani
    teşekkürler karbüratörüm yeni temizlendi hatta direk ordan benzin verip çalıştırdı usta arabayı ama depodaki pisliği hesaba katmayınca bütün pislik karbüratöre gelmiş tekrardan.birde subarunun karbüratörü çok hassas karbüratör tecrübesi değil subaru tecrübesi olan usta anlıyor.yıllardır lpgde kullanmamızın sebebide bu

Alıntı berdoz76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana yazdıklarıma bir bak istersen .Arkadaşın yazdığı gibi karbüratörün temiz ise şayet.Başka bir lpg regülatörüyle deneme yapmalısın.Senin beyin içindeki diyaframlarda problem olabilir.Beyin yeni olması bir şey farkettirmez .Yeni bir beyin tak.dene bak sorunun çözülecek
    eski sistem çok güzeldi yenileyince arabanın tüm istikrarı gitti lpgnin garantisi bitmeden göstereyim adamlar artık kaçacak benden ama yapacak bir şey yok

Alıntı BurakCengizhanoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim amma çektin arabadan ya
    386.000km ve 21 yıl her türlü yolda test edildi.şimdi iyice yaşlandı ya proje arabası olur yada hurdalığa gider bu saatten sonra

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaten yapamicagi bi isse eger soyler ben bunu yapamam diye ama emin ol sorunun teshisi ve ne yapacagin konusunda yardimi dokunucaktir, ben eminim elinden geleni yapicagina benim adimi ver bi baksin derim ben
    bbm pin :2B244451

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaten yapamicagi bi isse eger soyler ben bunu yapamam diye ama emin ol sorunun teshisi ve ne yapacagin konusunda yardimi dokunucaktir, ben eminim elinden geleni yapicagina benim adimi ver bi baksin derim ben
    tamam teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dun elbirlikte lpg sistemimi degistirdim, eski sistemin sorunu, 3. 4. Viteslerde sollama aninda tam gaz gidemezdim, ust devirlerde yigilma yapardi ama tekleme tislama pislama hic bi sorun yok sadece yakiti az fazla ve ust devirde yigilma vardi! Suan tartarini istikrarsiz herhangi bi devirde tekleme yapiyor ve kalkista balata bitik gibi titremeli kalkiyor, ust devirlerde gene ayni yigilmayi cok az olsada yapiyor! Ama sanki kullandikca teklemenin siddeti azalir gibi oldu dunden beri. 1000 km'de ayara gidicem subap, avans ayarimi yapip ole gidicem, acaba zamanla duzelir mi regulatorun bi alisma suresi varmidir? Icime kurt dustu takmisken en iyilerinden birini takim dedim bela olmaz ins. Basima ya tedirginim paso cunki araci deponun durumu yuzunden benzinde calistiramiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende yeni taktırdım tartarini eski sistem çok daha iyidi..tekleme olayı için götürdüm çiğ yakıt atıyor ateşlemede var bir problem 7000 km de ngk bujiler bitermi ya ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dun aksam bana ayni sekil cig atiyor, avans ayari subap ayari yaptir 1000 kmde ayar icin ole gel duzelicektir, teklemelerde zamanla azalir yok olur dediler, bugun demin yazdiklarimdan sonra 50 km yol yaptim celik jantlari almaya koye gittim dondum, ne tekleme kaldi ne yigilma kaldi, ekseri bide anormal bi cekis artisi soz konusu bende! Yani heralde regulator alisti duzene girdi sanirim bende anlamadim ama umarim duzenim bozulmaz! Sen dedigim kar.cuye kendin gitmisin sanirim, arabayi getirmedi dedi bana dun

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karbüratör hava alıyordur yüksek olasılık
    Onuda Topkapıda Mehmet usta var
    O çözer o işi
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dun aksam bana ayni sekil cig atiyor, avans ayari subap ayari yaptir 1000 kmde ayar icin ole gel duzelicektir, teklemelerde zamanla azalir yok olur dediler, bugun demin yazdiklarimdan sonra 50 km yol yaptim celik jantlari almaya koye gittim dondum, ne tekleme kaldi ne yigilma kaldi, ekseri bide anormal bi cekis artisi soz konusu bende! Yani heralde regulator alisti duzene girdi sanirim bende anlamadim ama umarim duzenim bozulmaz! Sen dedigim kar.cuye kendin gitmisin sanirim, arabayi getirmedi dedi bana dun
    karbüratörcüye gitmedim elbirliğe gittim sorundan emin olmak için karbüratörcüye başka bir masraf saklıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Serdar ustaya illa masraf etmene gerek yok, araci gosterdin diye soruna bakti diye para alicak diil hele benim adimi verirsen hayatta ilgilenmeden birakmaz, ayrica "yaparim sorun surdan burdan" derse guvenebilirsin yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Serdar ustaya illa masraf etmene gerek yok, araci gosterdin diye soruna bakti diye para alicak diil hele benim adimi verirsen hayatta ilgilenmeden birakmaz, ayrica "yaparim sorun surdan burdan" derse guvenebilirsin yani
    yok o anlamda söylemedim. depo temizlenecek,borular değişecek , karbüratör temizlenecek bir ton iş var. rölanti sorunu ayardan sonra düzeldi ancak teklemeyi çözemedik.elimde 0.8 mm lpg bujileri var olmazsa onları takayım şu an üstündekiler 1 mm ve 7000 km sürekli lpgde çalıştılar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizler.. LPG ucuz yakıt diyerek ekonumi yapacağız diye; öncelikle sistemin ucuzunu taktırıyoruz. Buda bizim için sorunun ve ekonomisizliğin başlangıcı oluyor..Dediğim sistemleri yaparsanız sorunsuz binersiniz. Bu iki detaya önem vermediğinzi takdirde 100 yılda uğraşsanız. lpg nin sorunu bitmez..
    Öncelikle.. dikkat edilecek iki teknolojik detay var..

1.OBD li sistem bağlatacaksın.( aracın ecu su ile sürekli iletişim halinde, ayarları şartlar değiştiğinde yakıt avans vs değiştiriyor. arıza tekleme ıvız zıvır arıza lambası yakmıyor..)

2. KHEIN enjektör taktıracaksın. (Japon malı benzin sisteminde çalışan çok hassas zamanlarda çalışan kaliteli japon arabalarında oem enjektçr markası olarak karşımıza çıkan bir marka. Hassas çalıştığı için yakıt ekonomisi ve sorunsuzluk...

Ayrıca normal bir sistemden de % 15 daha yakıt ekonomisi sağlıyorsunuz..

Kendimde Kit MTM var.. orjinal italyan.. Prins sistemlerine göre daha ucuz ve çok kaliteli. Acaba diyorum benzinde daha kötümü gidiyor diye düşünmeden de edemiyorum. :-)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frequency_48 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizler.. LPG ucuz yakıt diyerek ekonumi yapacağız diye; öncelikle sistemin ucuzunu taktırıyoruz. Buda bizim için sorunun ve ekonomisizliğin başlangıcı oluyor..Dediğim sistemleri yaparsanız sorunsuz binersiniz. Bu iki detaya önem vermediğinzi takdirde 100 yılda uğraşsanız. lpg nin sorunu bitmez..
    Öncelikle.. dikkat edilecek iki teknolojik detay var..

1.OBD li sistem bağlatacaksın.( aracın ecu su ile sürekli iletişim halinde, ayarları şartlar değiştiğinde yakıt avans vs değiştiriyor. arıza tekleme ıvız zıvır arıza lambası yakmıyor..)

2. KHEIN enjektör taktıracaksın. (Japon malı benzin sisteminde çalışan çok hassas zamanlarda çalışan kaliteli japon arabalarında oem enjektçr markası olarak karşımıza çıkan bir marka. Hassas çalıştığı için yakıt ekonomisi ve sorunsuzluk...

Ayrıca normal bir sistemden de % 15 daha yakıt ekonomisi sağlıyorsunuz..

Kendimde Kit MTM var.. orjinal italyan.. Prins sistemlerine göre daha ucuz ve çok kaliteli. Acaba diyorum benzinde daha kötümü gidiyor diye düşünmeden de edemiyorum. :-)
    dostum arabalarımız karbüratörlü ne enjektörü dion ayrıca ucuzuna kaçıcak olsaydık 2 hafta olmadi lpg kiti komple değiştireli, tartarini taktırdım 800 liraya hemde aynı yerde 350 400 liralık sistemler varken, arabada konunun sahibide bende aynı sorundan muzdaripiz depolarımız paslı çamurlu ve pis oldugundan arabaların benzinli ayarlarını tam anlamıyla saat gibi yapamıyoruz, zira o sorunları halletmiş olsak ikimizinde gittigi lpg servisi bölgesindeki en uzman ve en kaliteli lpg servisi, amacımız nası yaparız nası ederiz diye akıl almak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karbüratörlü veya sıralı. Ben burada genel bilgi vermek istedim.. Kimseyi itham ettiğim yok. :-) Sırlaı sistem aracın şimdi yok... Olurda ilerde enjeksiyonlu bir aracın olursa aklında bir yer etmiş olur.. Fazla bilgiden zarar gelmez...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah razı olsunda konuya bi faydası olmadı bu konular zaten sürekli konuşuluyo forumda

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben rekordu ilk aldığım gün tekleme vardı ve çok yakıyordu. platinleri temizledim. lpg beynini gittim zavolliden diğerlerinden 70 80 TL daha pahalı olmasına rağmen sıfır aldım. sonra gaz ayarını yaptılar sorunlar düzeldi ama gene çok yakıyordu. bu lpgciler hep kafaları güzel sanırım gaz kokusundan dolayımıdır nedir. aynı havayı soluyor olamayız onlarla. yaptıkları ayardan sonra bitek rolanti iyileştiydi. ben soktum dükkana ayarı kendim yaptım. totoşlar rolanti ayarını kısmış gaz ayarını açmışlar. dolayısıyla geç çalışıp çok yakıyordu. ben tam tersini yaptım. gaz vanalarını kısıp rolanti vanasını açtım. rolanti az yüksek ama daha marşa basarken çalışıyor ve şuan aracım 2.50 gaz fiyatı ile uzun yolda 20 kuruş şehir için 25 kuruş yakıyor. 2 aydır çok seviyorum aracımı.

ama kendi gaz ayarımı kendim yapıyorum. lpgcilerden uzak duruyorum.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben rekordu ilk aldığım gün tekleme vardı ve çok yakıyordu. platinleri temizledim. lpg beynini gittim zavolliden diğerlerinden 70 80 TL daha pahalı olmasına rağmen sıfır aldım. sonra gaz ayarını yaptılar sorunlar düzeldi ama gene çok yakıyordu. bu lpgciler hep kafaları güzel sanırım gaz kokusundan dolayımıdır nedir. aynı havayı soluyor olamayız onlarla. yaptıkları ayardan sonra bitek rolanti iyileştiydi. ben soktum dükkana ayarı kendim yaptım. totoşlar rolanti ayarını kısmış gaz ayarını açmışlar. dolayısıyla geç çalışıp çok yakıyordu. ben tam tersini yaptım. gaz vanalarını kısıp rolanti vanasını açtım. rolanti az yüksek ama daha marşa basarken çalışıyor ve şuan aracım 2.50 gaz fiyatı ile uzun yolda 20 kuruş şehir için 25 kuruş yakıyor. 2 aydır çok seviyorum aracımı.

ama kendi gaz ayarımı kendim yapıyorum. lpgcilerden uzak duruyorum.
    aga yerin nerdeydi senin yaa bostancıda falansan gelip göriyim senide bütün forumu gezicem anasını satim

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben avcılar tarafındayım avrupalıyık
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abaauuv çok yakar oraya bu aralar gelemem ama illa bigün avrupalı oluruk konudanda koptuk gittik bu arada

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)