Konuyu yanlış yere açmışız buradan devam edelim dedik bursadan varex style adında bir egzoz paylaşmıştı 400tl çok fazla değil mi 100 tlde montajı olsa 500 tl yapar
Konuyu yanlış yere açmışız buradan devam edelim dedik bursadan varex style adında bir egzoz paylaşmıştı 400tl çok fazla değil mi 100 tlde montajı olsa 500 tl yapar
Ben de böyle birşey düşünüyorum aracım için.
Hatta bu düşünceye sevk eden de @golfcu0101'in aracının fotolarını görmüştüm daha önce ve bu sebeple düşünmeye başladım bu sistemi.
Aracımda kat iptali yapmadan, orta susturucudan sonra aynı o fotodaki gibi susturucuyu kesip bir çıkış yapmak mı mantıklı, yoksa ortadan sonraki borudan bir çıkış yapmak mı?
Son susturucuyu görüntü sebebiyle takmak istemiyorum. Varex'in de oem tipli olanı var ama fiyatları *****. Aslında onu da düşünüyorum uzun zamandır almayı ama karar vermedim henüz.
Arabayı rahatlatır diye düşünüyorum. Çünkü ortadan sonra gaz tahliyesi yapılıyor, gazın çıkış süresi azalıyor araçtan.
Ayrıca kat iptali yapmaya gerek var mı? Herhalde yoktur diye düşünüyorum ama?
Niyetim mümkün mertebe orjinal egzos sistemini ortadan itibaren ya da ortadan sonra vanalı yapıp o şekilde kullanmak.
Bu fotoda gösterildiği gibi bir sistemin dezavantajı olur mu? Ses çok olursa varsın olsun, kapatınca nasılsa oem egzos sistemi çalışmaya devam edecek.
Şu fotodaki gibi?
Bostancı sanayide tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı bunun için?
Yoksa dediğim gibi Varex almak daha mı mantıklı? Ama Varex alınca da bir de ortayı da iptal etmek gerekiyor. Sonuçta aracımda header yok, kat iptal yapılmayacak ve Varex açıkken bile standart bir spor susturucu olduğu için az ses verecek tıpkı sadece sona takmış olduğum Otto gibi.
Evet, yorumlarınızı bekliyorum ben de.![]()
hıdırın egzoz bağlandığı yerden direk sonrasına hiçbir susturucaya girmeden öncesine vana koyulur mu peki ? Bilmediğimden soruyorum.
turbo olsa koyulur atmosferikte (her araçta olmamakla birlikte) backpressure'a ihtiyaç olduğundan genelde koyulmaz
Aracım atmosferik 1.6 gtc düz borunun maliyeti ne olur birde polislerle başım belaya girecek kadar artar mı ses ?
vallahi nasıl bi boru kullanıcan ona göre değişir sonuçta fiyatlar.. net bi arakam söleyemem ama.. sadece orta susturucu iptal edilir orjinal son susturucuyla kullanırsan polislerle sıkıntı yaşamazsın.. ben 306da kat ve orta iptal 51 düz boru ve orjinal son susturucuylada sıkıntı yaşamadım.. aynı specde remus un silencer ı kapalıykende sorun yasamadım ama çok güzel cızırdıyodu namıssızayrıca hissedilir performans farkıda vardı.
orta susturucu iptal olup oem son susturucuya kadar düz boru çeksem polislerle uğraşmak istemiyorum bu konuyu konuşuyorduk peki kaçlık boru kullanmam gerekli ?
Peki şöyle bir soru sorsam konu sahibinin affına sığınarak,
Piyasada gördüğüm kadarıyla iki tip kumandalı egzoz var, biri son susturucu diğeri orta susturucu. Post #2'deki fotoğraftaki sistemi yaparsak son susturucunun bir önemi kalmıyor tahliye oradan olacağından, kapatınca da oem şekle dönecek. Örnek ben mesela HKS Hi-Power egzoz kullanmak istiyorum ama kumandalı sistem ile. Böyle bir imkan var mı?
Yani özetle, warex'in mantığında bir orta susturucu var mı?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)