En azından TR dekilerde H7 denk geldi bize kaç kez, araçlar comfort değil xenon standart listesinde bulunan Elegant donanımlı idi ve farlar ilk kez sökülüyordu? Buna da bi açıklık getirelim öyleyse..
Printable View
Sence uzun farkın soketı ordamı :)
niye bu kadar detaya girdinizki bixenon ise zaten tek reflektördür yani uzun için ayrı bir ampül yokdur.. h7 ise zaten kısalar h7 didir uzunlarda ayrı bir ampüldür büyük ihtimal h1 olur çoğu araçda.. ordan anlaya bilirsiniz.. birde park ampülü yeri olması gerekir farda.. ordan hesap edin.
Araştırmak değil, ben gözümle gördüğümü biliyorum.
T25 Ave lerde Comfort donanımında xenon gelmez standart olarak, servisin sonradan takma ihtimali sadece Comfortlara var. Elegant ve Elegant Executive'in xenonlarını ellerimle sökmüşlüğüm var ve H7 ampül çıktı, ona ne demeli? Servis hediye olarak takmıştır deme, oem xenonlu araca xenon hediyesi saçma olur :)
Comfortta far yıkama yoktur, Elegant ve Executive de far yıkama ve otm. yükseklik ayarıyla gelir.. Kısacası oem xenonlu yani her şekilde..
En içteki farın soketinin en dıştaki sinyale kadar uzadığını gördükten sonra, neden olmasın?
Ya maksadım olay çıkarmak, polemik yaratmak değil, kesinlikle yanlış anlamayın. Bu xenon konusunda yerli yabancı türlü forumlara üyeliğim var, edindiğim de hatrı sayılır bilgim var. En çok ben bilirim demiyorum da, o ampul yuvasına H7 takılmaz, eskiden de B5 Passat'ımız vardı, halojen ampul kullanan mercekli farın olmadığını da oradan biliyorum. B5.5'ların halojen farı da merceklidir, xenon farı da, ama farın tasarımı değişiktir. B5.5'tan sonraki kasa Passat'lar da keza öyle. Bu farlar OEM, arkasında Hella'nın amblemi var, ampul yuvası da D2S. O soket orada ne iş yapar bilemem, ama o fara H7 takılmayacağını rahatlıkla söylerim :)
Avensis'leri gözümle görüp kurcalamadım, en yakın zamanda dediğin donanımlara sahip Avensis bulup kurcalayacağım.
Ayrıca eskiden bixenon yokken (uzun kısa tek mercek xenon) de xenonlu arabalar vardı ki B5 Passat da onlardan biri, yani dediğine göre hareket edilmez Darkmoon.
Ben 16 senedir yeterince içli dışlıyım yetkili servis ile :)
Ben de H7 görüp sorduğumda şaşkınlıkları yüzlerinden okunuyordu her görevlinin :)
Cevapları belli, sökülmüştür, değiştirilmiştir, uydurmuşlardır sanayide vs vb..
Ds2 ampül uyumludur.1 ay önce değiştirdik
Selam arkadaşlar,
konu hararetlenmiş baya :) farlar hella markadır, merceklidir, helojen değil xenon dur. dün akşam sorunu hallettim kısalar d2s miş ama d2 yi oraya bağlamak için bir tutucu olması gerekiyormuş o olmadığından bir şekilde sorunu çözdük. Uzunlar ise helojen h7 şimdi çok güzel bir aydınlatmaya sahip oldum.
Tabi bu arada kullanmış olduğum xenon kiti orj değil, uzakdoğu ilk önce bir yerden aldım taktım ve felaket ötesi olduklarını gördüm solda ışık toplanmaları ve düzensizlik vardı sağ deseniz kendi halinde takılıyordu ışıkdan eser yok.
bu fotosu 8000 kelvin değerine sahip.
http://i12.photobucket.com/albums/a2...ps68357690.jpg
ne kadar kötü oldukları belli montajdan sonra denemeye çıktım ve eski farlarımla arasında nerdeyse fark yoktu. Neyse ertesi gün kiti geri iade ederek biraz daha kaliteli bir kiti satın aldım. Bu sefer oem markaların tercih ettiği 4300 k aldım renk olarak biraz daha sarıya yakın bir beyaz ama görüş için en ideal renk olduğunu öğrendim.
bu da fotosu aradaki farka bakın
http://i12.photobucket.com/albums/a2...ps7e77323e.jpg
buda araç üzerindeki hali :)
http://i12.photobucket.com/albums/a2...ps36a98b7e.jpg
gece ve yağmurda en iyi görüşü elde edebileceğiniz xenon rengi 4300 kelvin miş ardaşlar