Merhabalar,
Benim araca yeni far aldım, aldım da şimdi de ampül tipi nedir onu bulamıyorum xenon ampül olarak fotoğraftaki far hangisini kullanıyor acaba bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum
![]()
Merhabalar,
Benim araca yeni far aldım, aldım da şimdi de ampül tipi nedir onu bulamıyorum xenon ampül olarak fotoğraftaki far hangisini kullanıyor acaba bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum
![]()
Mercedes Benz
H3 olabilir
#KGdetanirlar
Benim aracın farının içinde ayak vardı, o sekilde takıldı abi.
#KGdetanirlar
anladığım kadarıyla farlar orjinal. D1S veya D2S olmalı ampül tipi.
edit: netten araştırdığım kadarıyla D2S veya D2R ampul kullanıyor B5 kasa Passatlar.
http://www.oemxenonshop.com/Volkswag...Replacing.html
![]()
öyle işte.
eğer orjinal bixenonsa farlar halojen tip ampül olmasına imkan yok.. orjinal bixenonsa d1s ilk nesildir aracın modelini bilmiyorum ama 2000 üstü ise büyük ihtimal d2s dir.. eğer far halojen ise büyük ihtimal h7 dir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Mercekli far ile xenon'u karıştırmayalım lütfen, Megane 2 D1S ampul kullanıyor. Renault Megane II Xenon Headlamps Failure OEM Ballast HID Bulb Replacement
edit: T250 Avensis de D2R veya D4S kullanıyormuş http://www.oemxenonshop.com/Toyota-A...OEM-Parts.html
öyle işte.
bu far fabrikasyon xenon değil, dolayısıyla halojen H7 ampul kullanır. B5 Passatların OEM mercekli farları Xenon'dur, halojen değil. Fabrikasyon xenon'lu araçlarda da H1/H3/H7 vb ampul kullanılmaz. Elinizin altında internet var, azıcık araştırın noolur.
edit: imla kuralları, cümle düşüklüğü.
öyle işte.
o kadar tartışmanın manası yok bu fabrikasyon h7 xenon olayının bir nedenide galeriler zamanında hediye mahiyetinde yada cüzzi miktar paralara sıfır araçları xenon takdılar ve alanlarda fabrikasyon xenon zannettilerki hala böyle zennedenler var adam diyor kardeşim ben sıfır galerinden böyle aldım aracı gibisinden adamda haklı ne bilsin d2s ile h7 farkını herkes bu konularda bilgili olmak zorunda değil..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
haklısın Darkmoon da o kadar şey yazıyorum, linkler ekliyorum, hala daha "o far H7" denmesi garip geliyor. Yahu H7'nin yuvası bile ilk posttaki farın ampul yuvasından farklı, soketi çift tırnaklı falan filan.
Ampulü soran forumdaşım, senin aradığın ampul D2S veya D2R, H7 alırsan iade etmek zorunda kalırsın, ya da soket dönüştürücü alman gerekir çünkü H7 ampulü o fotoğrafını eklediğin sokete takamazsın.
Bu sendeki farın soketi:
Bunlar da H7 ampul:
Dikkatli bakarsanız H7 ampulün yuvaya oturduğu yerde çentik var, o çentikle sabitlenir H7 ampuller. Senin farında o çentiğin oturacağı bir oluk olmadığından farın içinde sabit durmaz H7, çünkü senin farın D2 ampul kullanır.
D2 ampul: (resimdeki D2S)
![]()
öyle işte.
Pekı o fotgradakı kahverengı sarı kablonun soketını goruyormusun? dırek h7 nın arka elektrık bağlantısı..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)