User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 20 ile 34 arası

Konu: Polo GTI yağ tüketimi hk.

Cansın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kendi arabamın 3000 km 3000 d/dyi geçirmeden yaptım. Hemen yağını döküp mobil 1 koydum. tabi o arada yıllık bakımı geldi. Servis kendi yağını koydu. Onuda döküp motul koydum.
    CTH serisi düzeltilmiş motorlar değil ; sadece CAV seri nosu bittiğinden dolayı yeni seri no ile üretim yapmış. Şuana kadar gram yağ eksiltmedim.
    Buarada hala egr valfleri hatalı. Daha düzeltilmedi. 2013 polo cupra vs. alıp 700 kmde 1,5 lt eksiltende duydum. Türkiye'ye gelen 10 araçtan 4ü yağ eksiltiyor.

RsErdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde yağ ikazı hiç yanmadı çok şükür. 5 bin km de araç. 2 bin km de rodaj bittikden sonra serviste yağını degiştim sıkıntı yok
    Civic 1.4is-Clio Rs-Megane Coupe-Civic Vti-Polo Gtı-FN2 TypeR-Corsa 1.3cdtı-Corsa 1.4at-Leon Tdı.
    Honda Pcx-Cbr 250r-Yamaha Mt-07-Cbr600RR-Cbr1000RR...

arteus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde ilk 3500 km de ışık yandı 1 litre yağ ekledim şuan 6500 km de herhangi bir sorun yok
    Gökhan CEYLAN

DogukanYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar tavsıye uzerıne Polo GTİ aracıma 5W-30 MOBİL 1 ESP FORMULA FULL SYNTHETİC yag kullanıcam dogrumudur herhangı bır sorun teskıl edermı?

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DogukanYILDIZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar tavsıye uzerıne Polo GTİ aracıma 5W-30 MOBİL 1 ESP FORMULA FULL SYNTHETİC yag kullanıcam dogrumudur herhangı bır sorun teskıl edermı?
    Tavsiye veren güzel vermiş

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cansın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben kendi arabamın 3000 km 3000 d/dyi geçirmeden yaptım. Hemen yağını döküp mobil 1 koydum. tabi o arada yıllık bakımı geldi. Servis kendi yağını koydu. Onuda döküp motul koydum.
    CTH serisi düzeltilmiş motorlar değil ; sadece CAV seri nosu bittiğinden dolayı yeni seri no ile üretim yapmış. Şuana kadar gram yağ eksiltmedim.
    Buarada hala egr valfleri hatalı. Daha düzeltilmedi. 2013 polo cupra vs. alıp 700 kmde 1,5 lt eksiltende duydum. Türkiye'ye gelen 10 araçtan 4ü yağ eksiltiyor.
    Bu bilgiyi nereden elde ettiniz? CTH revizyon görmüş yeni motor
    Eksilten yok demek değil bu evet ama eskiye nazaran artık 10 da 1 falan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DogukanYILDIZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motul 5W-30 koyun

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motul 5w30 yag arayan varsa bana ulasabilir
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

SDR_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motul 5W-30 koyun
    yaa kardeş ben anlamadım siz 1,4 tsi cılar biriniz 5/40 motul diyor biriniz 5/30 diyor wallahi aklım karıştı

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SDR_07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaa kardeş ben anlamadım siz 1,4 tsi cılar biriniz 5/40 motul diyor biriniz 5/30 diyor wallahi aklım karıştı
    Motul 1.4 tsi motor icin 5w30 oneriyor
    5w40 sadece daha az yag yaktirir
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arcınızı sıfır aldıysanız ve ilk yag ise normaldir motor içindeki yagı yakması sonrasında konulan yagı 5 bin km kadar yakmıyor ve sonra yavaş yavaş esmeye başlıyor bu araçlar servis ne kadar 15 bin desede maximum 7 binde bir yağ değişimi yapmanı tavsiye ederim ..araç içine konulan yağ 5/30 bu yağı araç yakıyor 5 bin km kadar yağ özelliğini kabetmeye başlıyor ve esmeye başlıyor aracının sağlıgı için ben 5 binde bir değiştirmeni tavsiye ederim..
    Araç 0 alındı ve şu an 15.000 + km lerde ama şu ana kadar 6 kez falan servise girdi bahsettiğim nedenden dolayı.

Alıntı Tholl-ga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilacı motul 5/40
    Tavsiye üzerine 5-40 super mobilde kullanmıştım sonuç değişmemişti motul ne kadar etkili olur bilinmez

Alıntı yusuf yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1000 bin km de 500 gr dan fazla eksiltiyorsa sorun var demektir
    bizim motoru bu yüzden değiştiler eğer böyle bir durum varsa zorluk çıkartmıyorlar
    Sıkıntı şurada, test sürecinde araç sadece bir kez 5xx gram yağ tüketti onun dışında hep 500 gram altındaydı ama nedense araç düzenli olarak 2k-3k km de ışık yakmıştı, doğuş otonun ölçtüğü değerler gerçeği yansıtmıyor bana kalırsa.

Castrol 5-30 dışındaki yağlara pek sıcak bakılmıyor hatta garantinin düşebileceği bile söylendi bana yani demem o ki bu saatten sonra yağ değişimine gitmem pekte tatmin edici bi durum olmayacaktır benim için, değişim talebimde ısrarcıyım bakalım kim kazanacak.Ayrıca bagajda 5-30 mobil1 esp formula var ama kullanmıyorum.

Alıntı RsErdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde yağ ikazı hiç yanmadı çok şükür. 5 bin km de araç. 2 bin km de rodaj bittikden sonra serviste yağını degiştim sıkıntı yok

Alıntı arteus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde ilk 3500 km de ışık yandı 1 litre yağ ekledim şuan 6500 km de herhangi bir sorun yok
    Umarım sıkıntı yaşamazsınız sizler de.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğuşa yağı veren firmada çalışıyorum formula 1 de dahi çoğu firma edge kullanıyor
    burda konuştuğum tüm uzman arkadaşlar yakışın normal olduğunu söylüyorlar bin km de yarım lt den fazla eksiltiyorsa servis zaten motor değişimine gidiyor
    4 lt edge yağ 90 tl bizi 2 yıl zaten idare eder

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yusuf yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğuşa yağı veren firmada çalışıyorum formula 1 de dahi çoğu firma edge kullanıyor
    burda konuştuğum tüm uzman arkadaşlar yakışın normal olduğunu söylüyorlar bin km de yarım lt den fazla eksiltiyorsa servis zaten motor değişimine gidiyor
    4 lt edge yağ 90 tl bizi 2 yıl zaten idare eder
    Valla anlıyorum ama ben motor değiştirmek için 0 araç almadım sanırım doğuş oto da bunu anlamıyor ya da anlamak istemiyor.

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    5ooo km oldu herhangi bi eksilme yok seviye ayni ikinci kez motul kullaniyorum bir oncekinde 7000 km de 1,5 litre eklemistim
    "Wagen"thusiast

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kankacım araç stoksa 5-30
    Yazılımlı filan ise 5-40
    Diğer arkadaşlarınkide büyük ihtimalle standart. O yüzden 5-30 dedim.
    Maalesef Castrol ve Mobil 1 Türkiye'de üretiliyor. Maalesef düzgün birşekilde petrolü işleyemiyorlar. Motul ithal edildiğinden ve en kaliteli yağ olduğu için Motul'u tercih ediyoruz. Çünkü yağ yüksek sıcaklıklarda yağlama özelliğini kaybetmiyor.
    Ben servise elimde yağ ile gitmiyorum. Servisten çıktığı anda sanayiye gidip yağı döküp Motul koyuyorum. Merak etmeyin arabaya hiçbir şey olmaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)