User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
23 sonuçtan 20 ile 23 arası

Konu: lpgde arac nasıl kullanılmalı?

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akunun zayıf bujılerın bıtık olmasının lpgnın cok yakmasıyla alakası olabılırmı yanı bujıler neysede aku?

TameR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akünün alakası olmaz sonuçta araba çalıştıktan sonra elektiriği şarj dinamosu üretir

çok yakma sebeplerine gelince sorduğum öğrendiğim insanların %80 i buji ve ateşlemede problem oldumu çok yakar diyor.

benzin yanması patlaması daha kolay bir yakıt olduğundan buji veya ateşlemedeki problemden çok etkilenmiyor ama gazda durum farklı.

bujilerinizi ve ateşleme bobininizi kontrol ettirin

eğer bunlardan sonrada çok yakıyorsa ya emmeden yeterli hava gelmiyordur. ( emme sensörü yada beyinden yakıt hava karışım basıncı ayarı)

yada lambda sensörünüz yani aracın otomatik jiklesini çalıştıran sensör bozulmuş olabilir buda aracın sürekli zengin karışımda kalmasına sebep olur
    REAL MEN USE THREE PEDALS!

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TameR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    akünün alakası olmaz sonuçta araba çalıştıktan sonra elektiriği şarj dinamosu üretir

çok yakma sebeplerine gelince sorduğum öğrendiğim insanların %80 i buji ve ateşlemede problem oldumu çok yakar diyor.

benzin yanması patlaması daha kolay bir yakıt olduğundan buji veya ateşlemedeki problemden çok etkilenmiyor ama gazda durum farklı.

bujilerinizi ve ateşleme bobininizi kontrol ettirin

eğer bunlardan sonrada çok yakıyorsa ya emmeden yeterli hava gelmiyordur. ( emme sensörü yada beyinden yakıt hava karışım basıncı ayarı)

yada lambda sensörünüz yani aracın otomatik jiklesini çalıştıran sensör bozulmuş olabilir buda aracın sürekli zengin karışımda kalmasına sebep olur
    tesekkuurler en yakın zamanda bujılerımı kontrol etırcem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim sirion da atiker marka lpg vardı. baktım tüketim fazla. bazı ayarsızlıklar var. 3 atiker servisine gittim. birisi birşey diyor başkası başka birşey: Sırf bu yüzden 4 tane ateşleme bobini aldım, kullanamadığım içinde alimde kaldı. Söktüm attım. 1 lt benzin 1,15 lt lpg tüketmesi gerekir. Gittim Kit MTM taktırdım. ayarı, gayarı yok. takıyorsun 300 mt sonra otomatik ecu daki verilerle kalibre oluyor Bujilerim orjinalde 3 tırnaklı 30000 km de değişmesi lazım. 30000 km de de değiştirdim. Ne tırnak ayarı yaptım nede soğuk buji taktım. nede 2 yıldır LPG servisine gittim. 42000 km dirde biniyorum.

Asıl sorun LPG kitinin kaliteli olmasıdır. Kİt mtm ve khein enjektör diyorum sadece.. Buji, muji hikaye.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)