User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Golf4 1.6 confort çok benzin yakıyor

KSE71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Golf4 1.6 confort çok benzin yakıyor

Herkese merhabalar abilerim kardeşlerim.
    1 aya yakın bir zaman önce 2001 model golf 4 confort 1.6 aldık. 77 binde aldık aracı, ağır bakımları yapılmıştı. Triger, baskı balata, buji vs değişmişti. Yağ , yağ filtresi, benzin filtresi, hava filtresi. Ama biz aldığımızdan beri araba bi anormal yakmaya başladı. Şehir içinde 100 liralık benzinle 150 km anca yapıyor. Sizce bu golfler için normalmidir? Bazı kişiler çok yakar demişlerdi tamam ama bu kadar da olmaması lazım diye düşünüorum ben. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Neden olabilir bir türlü çözemedik. Ağrıza da vermiyor makinaya bağlayınca. .
    Araçta modifiye için extra bir şey yoktur
    Şimdiden teşekkür ederim herkese

Boldenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınızın bir sorunu olduğu aşikar. Bu kadar yakmaması gerek. Sensör problemi var gibi.
    Byte-R
    instagram: dogancglr

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bukadar yakması çok bence. vw gurubunun golf ve bora modelleri yanılmıyorsam 2002 haziran öncesi üretilenler 8 valf ve 16 valflere göre ciddi fark var aralarında hem performans hemde yakıt olarak.
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani bana da bu kadar yakması anormal geldi. Tamam çok yakar dediler ama bu kadar da olmaması lazım bence. Ben oksijen sensörü diye düşündüm ama o zaman da ağrıza vermezmiydi? ben vermesi lazım diye biliyorum ama. Ben de en son çare buraya konu açayım dedim. Sizce ne neden olabilir bunlara. yani benzin filtresi falan değişti , buji değişti ama onlar olmasa bile bu kadar farkettirirmi bi benzin filtresi bi buji yaa ki değişti onlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bukadar yakması çok bence. vw gurubunun golf ve bora modelleri yanılmıyorsam 2002 haziran öncesi üretilenler 8 valf ve 16 valflere göre ciddi fark var aralarında hem performans hemde yakıt olarak.
    O kadarda ciddi bir fark yok performans olarakta, tüketim olarakta. Zaten 16v lik motor üretimden kaldırılırken 8v lik motor yıllarca üretilmeye devam edildi.

Alıntı KSE71 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar abilerim kardeşlerim.
    1 aya yakın bir zaman önce 2001 model golf 4 confort 1.6 aldık. 77 binde aldık aracı, ağır bakımları yapılmıştı. Triger, baskı balata, buji vs değişmişti. Yağ , yağ filtresi, benzin filtresi, hava filtresi. Ama biz aldığımızdan beri araba bi anormal yakmaya başladı. Şehir içinde 100 liralık benzinle 150 km anca yapıyor. Sizce bu golfler için normalmidir? Bazı kişiler çok yakar demişlerdi tamam ama bu kadar da olmaması lazım diye düşünüorum ben. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Neden olabilir bir türlü çözemedik. Ağrıza da vermiyor makinaya bağlayınca. .
    Araçta modifiye için extra bir şey yoktur
    Şimdiden teşekkür ederim herkese
    Normal kullanımda şehir içi 9 10 litre civarı yakması gerekir. 100 lira ile en azından 220 230 km civarı yapabilmelisiniz ama araç çok kısa mesafelerde veya sürekli yoğun trafikte kullanılıyorsa yakabilir belki. Biz 10 sene bindik 8v motorlu golfe, o kadar yaktığını görmedim hiç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı annem kullanıyor, maltepeden göstepeye gidip geliyor her gün iş için. Yani gittiği yol bu bazen de ümraniyeye falan gidiyor ama başka arabalarda böyle bi sorun yok yani aynı o taraflarda çalışan arkadaşımız daha var aynı arabadan olan onun böyle bir şikayiti yok. Bir de araç baya bi süre garajda kaldı. Yani aldığımız kişi sürekli iş seyahatlerine gidiyodu, 10 15 günde bir aracı çıkarıyordu ailecek gezmek için o kadar.

yasindemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Söylediğinize göre araç 100km'de 14 lt yakıyorki kesinlikle normal değil. Araçta yağ yakma problemi var mı? Motorla alakalı bir gömlek aşınma vs. durumu olabilir. Ben 160'lık stok rocco ile full köprü trafiğinde her gün 10 lt yakarken bana normal gelmedi bu yakıt...
    VW Scirocco 1.4 TSI Twincharger - 2012

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasindemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söylediğinize göre araç 100km'de 14 lt yakıyorki kesinlikle normal değil. Araçta yağ yakma problemi var mı? Motorla alakalı bir gömlek aşınma vs. durumu olabilir. Ben 160'lık stok rocco ile full köprü trafiğinde her gün 10 lt yakarken bana normal gelmedi bu yakıt...
    Abi aracı zaten biz bir tanıdığımızdan almıştık, yani orj. 77 bindeydi araç. Şimdide olsun olsun 80 bin de falan olmuştur küsüratı var tabi. Ama motorla ilgili hiç bir problem yok. Yani yağ yakma, duman atma falan öyle hiç bir problemi yok. Makinaya bağlayınca bir ağrıza da göstermiyor. Bizde anlamadık açıkçası. 100 tl lik benzinle 150 km ne demek yaa çok anormal yani bize göre. Bizim KSE ondan az yakıyor yaa

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8v motorların hastalığı buji buji kablosu ve tek tek bobinli olan model değilse bobinlerdir, onları bi kontrol edin.bobinler ayrı olan modelse zaten buji kablosu da yok.

bi diğer hastalığı da akışmetre, gaz kelebeği ve oksijen sensörü.bunları da vagcomdan bi değerlerine bakın.

bi anormallik var 3 tane kullandım o arabadan otomatiğinde bile 9.5 litreyi geçmedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8v motorların hastalığı buji buji kablosu ve tek tek bobinli olan model değilse bobinlerdir, onları bi kontrol edin.bobinler ayrı olan modelse zaten buji kablosu da yok.

bi diğer hastalığı da akışmetre, gaz kelebeği ve oksijen sensörü.bunları da vagcomdan bi değerlerine bakın.

bi anormallik var 3 tane kullandım o arabadan otomatiğinde bile 9.5 litreyi geçmedim
    Anladım çok sağolasın abi. Yarın zaten servise gidecek araç, bunları da söylerim babama söyler. Ama bizim araba 16v 8 v değil ama hemen hemen aynıdır heralde hastalıkları dimi? Başka böyle bi sorun yaşayan varsa, veya neden olacağı hakkında fikri olan yazarsa sevinirim. bunları listeye aldık.

mami_makinen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç otomatikmi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok abi manuel. bu arada özür dilerim 8v bizim araba karıştırdım.

arm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 silindir benzinli aracımla bile 11 litrenin üzerine performanslı kullanımda bile çıkmıyor kesinlikle baktırın

mami_makinen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KSE71 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok abi manuel. bu arada özür dilerim 8v bizim araba karıştırdım.
    O zaman fazla yakıyo ya kullanımdan yani çok yüksek devirli kullanılıyo yada oksijen sensöründendir bence
    Aracı makinaya bağladığınızda oksijen sensörünün değerlerine bi bakın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim herkese, listeyi yaptık. İnşallah bunlardan biri çıkarda rahatlarız yaa, her gün kullanılan bi araç olduğu için çok fazla masraf açıyor. Peki oksijen sensörü veya bobinse bunların fiyatı hakkında bir bilginiz var mı?

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benim aklıma sadece sürekli 2.viteste veya 3.viteste gidilmesi geldi,onun harici çoğu çoğu vagcom baglanıp değerlere bakılır(bobinlerin vs)
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim aklıma sadece sürekli 2.viteste veya 3.viteste gidilmesi geldi,onun harici çoğu çoğu vagcom baglanıp değerlere bakılır(bobinlerin vs)
    Yani öyle de kullanılmıyo abi o bizimde aklımıza geldi ama annem de öyle kullanmıyor anlamadık bi türlü. İnşallah yarın bu bobin veya oksijen sensöründen biri çıkarda rahatlarız yaa. Enazından ne olduğunu bilelim. böyle ağrızayı bilmeyip de aramak daha kötü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar tekrar.
    Bu gün arabayı servise götürdük, bütün bakımları yapıldı. Triger, devirdaim vs. Buji kablolarıyla bobinler değişmesi gerekiyormuş sanırım. Bobinlere baktılar, sorunun bundan olabileceğini söylediler. İnşallah bundandır sorun, en kısa zaman da değiştirecez. Oksijen sensörü için bi şey demediler, onda bi sorun yokmuş yani. Bu bobinlerin fiyatları ne kadardır acaba bir bilgisi olan varmı aşağı yukarı?

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buji kablosu varsa sendeki bobin 4ü 1 kaset içinde yekpare olandandır onun da fiyatı en son 160 civarı falandı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)