:D :D ne güldüm ya
Printable View
Öncelikle söyleyeyim, bu tür bir projeyi ve hayali ben hiç garipsemiyorum.
Ama aventador, ilk proje için fazlasıyla iddialı. Tamamen kabon fiber monokok şase, ve çok detaylı tasarlanmış süspansiyon, F1 tipi otoklavlanmış dry karbon kaza kafesi, iddialı bir motor ve yürüyenden bahsediyoruz.
http://www.thecarbonfiberjournal.com...gchassis01.jpg
Gövde panellerini benzetmek kolay kısmı, kabuğun altı ve frame zor. Bu yüzden millet donör arabalar kullanıp çevrim yapıyor.
Ama sıfırdan araç yapmanın zevki başka. Daha önceden eliniz kaynak makinası, sac makası tutmadıysa, alunimyum plaka dövmedi, fiberglas yüzünden haftalarca kaşınmadı iseniz, Lotus Super7 türevi, locost gibi kutu profilden yapılabilecek, planı-yapılacaklar listesi internette hazır olan, iyi organizasyonla bir kışta bitip yollara çıkabilecek birşeyi, sıfırdan yapmak daha mantıklı. Ki bunda bile donör bir araç lazım, motoru yürüyeni süspansiyonu vs alabileceğiniz.
Bunların ülkemizde de örnekleri var, egenin karşısında da...
Ama karbondan aventador, çok ciddi proje, içi çakma da olsa, 150-200 km hızı geçmese de, çarpışma testinden sağ çıkamayacak bile olsa ciddi emek ve bilgi-deneyim gerektirecek birşey.
Yani okyanusa karbon yatla açılmadan önce nebileyim bir sandal yapın, havuzda deneyin yüzecek mi, sonra gölün öbür yakasına geçebilecek birşeyler yapın, sonra denize inmeyi düşünün, yoksa alabora olmak kaçınılmaz olur, o kadar emek ve para bir noktada tıkanır hiç olur...
Konuyu baştan sona okudum gerçekten çok etkiledim 30 dk aralıksız güldüm :D
Nedir ya 0 nı alıcak param var ama boş vakitten 30.000 € yapıcam diyo :D
of of öldürdü bu konu beni :D
usta, sen ciddisin, ya da öyle görünüyosun, bilmiyorum, beni de bağlamaz. Ben seni ciddiye alıp, bi iki tavsiye vermek istiyorum, naçizane. Daha önce araba üretmeyi geçtim, birleştirmediysen veya toplamadıysan ya da günlük kullanım aracını pist aracına çevirmediysen, ilk işin olarak Aventador yapmak, emeklemeden koşmaya benzer. Madem EU ülkesinde yaşıyosun, ve madem para sorunun yok, bi tane birleştirilmemiş Caterham Super 7 sipariş et, araç sana parça olarak gelsin, birleştir. Hem halihazırda road-legal bir aracın olur, hem de gerekirse piste de çıkarabileceğin safkan bir spor otomobilin. Kendini denemiş de olursun, neyi ne kadar yapabildiğini görürsün. Ya da kazalı bir araç alıp toplamayı dene, üstüne de bolt-on kitlerden tak. İşin mantığını öğren. Ondan sonra tekrar kendine araç üretme fikrini bir tart, "gerçekten gerek var mı" ve "ben bunu yapabilecek miyim" diye. Eminim bakış açın değişecektir.
Selam,
Ben endüstriyel tasarımcıyım ve supercar projelerinde çalışıyorum.
yapılmaz diye birşey yok ama o rakamlara olmaz.
Aventadoru kopyalayamazsınız.
Ortalama düzgün bir supercar prototipi yaklaşık 700bin euroya mal olur (hazır motor ve şase alındığı taktirde)
sanayide çamurluğu boyatamadık adamdaki fantaziye bak :)
7 sayfanın en seviyeli, en mantıklı postu olmuş, tebrik ederim.
Bence de işin özeti budur ama böyle yazmak varken, ne gerek var her aklına geleni alaycı bir dilde yazmaya?
adam toşbil geçiyor olsa bile, ciddi cevap verildiğinde keklenmiş mi oluyor insan? ki adam 7 sayfadır onca alaycı cevaba karşın hiç uslübunu bozmayarak bence seviyesini belli etmiş. neden ciddiye almayanlar bu kadar konuya ilgi gösteriyor anlamadım :icon_wack
Youtube da supereplicascom diye bir kanal var.. ciddi videolara ulasabilirsiniz yapim asamalariyla ilgili.. hatta adamlarin satis yaptigi bir site de var...
supereplicas.com – Make your dream come true
parca temini icin belki isinize yarayabilir..
Bende cesaratten oturu tebrik ederim, guzel birsey cikar ortaya yada cikmaz, cikmazsa hobimdi ugrastim zevkliydi, guzel birsey cikarsa da yaptim oldu dersiniz, kolay gelsin :)
Adam azimli :D
Ergenlikten cıkamamıs arkadaşlara, konuya giriş için bi engel koyabıleydık keşke. Neyse abi sen dalga geçtiğini sananlara aldırma, cok mantıklı fikirler geliyor okuduğum kadarı ile.
Hazerfan uçacağım dediğinde de cok dalga gecen olmustur eminim arkadas ciddi olur olmaz verilen cevaplar ne kadar ciddi olursa o kadar cok bilgi almış oluruz
sayfa daha önce paylaşılmış ancak paylaşıldığı tarihten sonra tam konuya göre bi örnek eklenmiş inceleyebilirsiniz
https://www.facebook.com/pages/Las-V...56644727786281
Konuya emsal olsun :D
http://www.sabah.com.tr/multimedya/g...i?tc=24&page=1
Türkiyede bozulan arabayı yapamıyorlar , heves kırmak gibi olmasın ama bence boşuna paranızı çöpe atmayın , güzel bir araç alıp modifiye edin yükleyin keyfini çıkarın , onuda hazır kitlerle yapın. Aşağıda Milyon Dolarlık bütçe ile adamların kilitlendiği noktalar olmuş , siz bu şartlarda nasıl ilerleyeceksiniz, şayet tamamlasanız bile beğenmeyeceksiniz. Sonra Sonu Şamil gibi olacak yıllarca internette satılma hayalleriyle duracak , Bknz : ilan 105668000 kimse yüzüne bakmayacak , birde saçma sapan eleştiriler moralinizi bozacak vazgeçin bu sevdadan .
http://www.youtube.com/watch?v=JHXisSFsxbg
bu tarz konularda hep demişimdir. Tarihin deli vs diye adlandırdığı bir çok cesur kulaklarını kapattığı için bugün o tarihe adlarını altın harflerle yazmışlardır. adam param var demiş vs. bırakın uğraşsın fikri olan fikrini, bilgisi olan bilgisini versin olmayan susup izlesin neden dalga geçilir hiç anlamam
replikalar efsane harbiden. sadece kupa yapıyorlarmı acaba, veya kupa şase motorsuz :D
Öncelikle merhaba
Size bir önerim var mansorytv.com sitesini bir ziyaret edin hatta kndileriyle irtibat kurarsanizda daha net olur hersey boyle bir niyetiniz varsa amerika yi yeniden keşfetmenin gereksiz oldugunu düşünüyorum 20k ile 38k arasi aventedorlar var bunun nakliyesi ve ulasimi konusunu cozerseniz cok daha ucuz ve profesyonel bir sekilde istediğinizi elde etmis olursunuz
İyi de hazır almak istenmiyor ki?
Zevk için yapılmak isteniyor.
Amerikadaki bu site ve yaptigi araçlar hakkinda bilgisi olan varmi arastiran veya irtibata geçen