amacım dalga geçmek yada küçümsemek deil sadece bugun denk gelince paylaşmak istedim.
This Lamborghini Aventador is Made Out of Paper
Printable View
amacım dalga geçmek yada küçümsemek deil sadece bugun denk gelince paylaşmak istedim.
This Lamborghini Aventador is Made Out of Paper
Bak hocam, bunu düşünmemiştim. Bu da iyi bir fikir. Hocam bakiye şimdilik 30K€ nakit para. İlerleyen zamanda gerektiği kadar arttıralacak. Bilmediğim ve bazı konularda sorunlarım olduğu için konuyu açmıştım zaten hocam. Ben bir kazalı lambo'ları araştırıyım. Fikriniz için teşekkür ederim.
Bu sayfayı ve araçları bir inceleyin.
https://www.facebook.com/pages/Las-V...56644727786281
konunun tamamını okumadım çok fazla gereksiz mesaj vardı o yüzden tavsiye edildimi bilemiyorum,
bir anadol alınıp sadece şasesi kullanılıp caterham superseven yapılabilir o bütçeyle çoook rahat bir şekilde... hem yürür aksam hem kaporta malzemesi bulmanız kolay olur..Yaşadığınız bölge itibariyle hem britanyadan hem Ülkemizden parça getirte bilirsiniz...
Ulan Yunanistan işte bu yüzden battı anasını satayım.
Eski klasik araç tavsiye edildi ama sizin ki edilmedi hocam.
Aslında anadol bulabilir miyim burada bilmiyorum. Türkiye'den anadolu getirtip ruhsatı felan çok kafa ağrıtacak. Avrupa ülkesi dışında biraz kafa ağrıtıyorlar araba ruhsatlarını üstünüze geçirmek için. Kaba bir değimle arabayı bir kez daha ödemiş olursun...
Şimdilik MR2 aracını çeviri yapması önerisi
Ve kazalı bir gerçek Aventador aracını tamir etmek üzerinde araştırmalar yapıyorum.
Yine de fikriniz için teşekkür ederim. Bana yardımı olmasa bile böyle bir şey yapmak isteyene mutlaka yardımı olacaktır. Yazılı olan kalır nasılsa.
Dostum, Yunanistan batmış değil. Sadece fakir sınıf yoktu. Şimdi orta sınıftan hızla fakir sınıfına düşenlerden oluşan bir dalga. Fakir olanlar ise gerçekten zor duruma düştüler. Yoksa zengin olan bir kez daha zengin oldu. Tek sorun, sabit politika izleyemediğimizden paranın pazara atılamaması...
Bir göz atıyım hemen hocam.
zamanında evinin garajında countach yapan bi adam vardı hatta forumda da konusu açılmıştı o konuyu hatırlayan varmı
bide böyle birşey varmış Almanyada
Lamborghini Countach-Replika als Sportwagen/Coupé in St. Wendel
Bence güzel bi e30 toplayın orda çok daha zevkli olur. :)
Hocam, bilmeden yorum yapmanız biraz canımı sıktı açıkcası. Yaptığım işleri bilmemeniz yüzünden böyle bir yorum yaptığınıza inanıyorum. Devletin ne yaptığı benim umrumda değil. Bu yüzden konuyu daha açmak istemiyorum. Ayrıca, bireyin yaptığı bir şeyi topluma mâl etmek büyük bir yanlıştır.
Eger makul fiyatlar icinde olursa kitten bende alabilirim
Bahceye koyup onunde cay icmeyi dusunuyorum
Bunlar hep esnafa çiftçiye araba satmayan ferrarinin suçu :)
Tum on yargimi bir kenara birakarak yaziyorum. 30bin euro'ya sifirdan baslayip degil aventador, clio bile yapamazsiniz.
Otomobil uretmek istiyorsaniz, teoriyi bir adim ileri tasimak adina yapabileceginiz en mantikli hareket simulasyon yapmak olacaktir. Bununla ilgili programlar mevcut, hatta gerekli modullerinide aldiginizda baska bir takim simulasyonlar yapma imkaninizda olur. Programin bize verdikleri fiyati 45bin euro idi, adi msc adams. Linkide burada: Adams
Ille bir arac yapip sokakta ya da pistte kullanacagim diyorsaniz, bu programla baslayin. Madem paranizda varmis, dogru duzgun bir is cikartin ortaya, herkes takdir etsin.
Iyi calismalar dilerim, kolay gelsin.
cem yılmaz geldi aklıma birden :D
haftaya tech turkey'de sıfırdan aventador yapıcaz :D
Cem Yılmaz | Dedin, yapacaksın abi. - YouTube
daha önce söylendi mi bilmiyorum ama el emeğim olsun işçiliğim olsun uğraşayım diyorsanız ufak gokart tarzı yada utv benzeri bir şey imal edebilirsiniz tüp şasi üzerine
Yine 40 li yaslar ya he he amk
Plakasi var trafikde kullanilabiliyor.
https://e-a.d-cd.net/12a1fcu-480.jpg
http://www.techturkey.com/forum/proj...-countach.html
bu projeyi unutmadınız umarım ?
verin adama gazı
Bisikletten Porsche Yapılır mı? - YouTube
şöyle bir şey buldum ne kadar iş görür bilmiyorum
Ben şundan yanayım, dene abi. Zaten paran varmış, Allah artırsın ayrı mesele, ne kaybedersin ki? En fazla 30 bin euro ve bi iki yıllık boş vakit. Ama bunu yaparken bişeylere emek verip mutlu olucaksın. Ve kesinlikle hiç bilmediğin dallarda yeni şeyler öğreneceksin. Daha bilinçli bi kullanıcı olacaksın ve belki de sanayiye hiç gitmeden ufak tefek sıkıntıları halledecek bilgiyi öğreniceksin. Bence denenmeli. Zaten 0 Aventador alıcak kadar maddi durumu iyi olan birine koymaz. Ha ayrıca, varsa hakkaten o para, alın bi tane 0 Aventador, canlı örnek olsun baka baka yapın ;) kolay gelsin :) 30k yı kim umursar o saatten sonra..
Hocam, istediğin kadar para ayır vs. elde edeceğin sonuç seni görsel olarak tatmin etmeyecektir. yani bir yanı hep eksik kalacak senin için. Onun yerine kazalı, kıyıda köşede kalmış özel bir arabayı alıp yavaş yavaş keyfini çıkararak toplamanı öneririm.
Konuyu başından beri okudum ve anladım ki bu amca ciddi :D
Yalnız böyle bir projeye başlarken gerekli bilgiyi nereden ve nasıl toplarsınız bilmem ama elinizde 3-D çizimlerle beraber şasesinden tutunda en ufak vidasına kadar her parçanın bir ölçüsü bulunmalıdır. Sonra bunları temin edip birleştirmek daha kolay olur gibi... Önce şase yada kupa neyse yapıp bunları birbirine uydurmaya çalışmak yerine (ben öyle anladım çünkü) her şeyi tam ölçüsünde üretip sonra birleştirmeye çalışmanızı tavsiye ederim... Şimdiden kolay gelsin...
ona harcanacak parayla kaslı bir amerikan misal 69 camaro toplarım,bir de süperşarj..ohh mis...
yukarıdaki eclipsten dönme reventona benzeyecekse hiç uğraşmayın derim. ne oran var ne de benzerlik.
Hocam bu biraz yandan yemişi olmuş. Pek benzerlik yok ama bu da başarılı. Hiç yoktan iyidir. Emek var...
Yok hocam öyle bir proje unutulabilir mi?
Hocam bunu da görmüştüm yine de teşekkür ederim.
Sağolasın hocam. Aynı benim kafadansın. Nedense insanlar sonuca bakarlar. Bu iş sonunda ne çıkıcak diye ama kimse o yolda giderken geçirdiği zorlukları veya mutlulukları, deneyimleri, tecrübeyi konuşmuyor ve düşünmüyor. Gidicek olan para olabilir ama para ile alınmayan tecrübe ve mutluluğa sahip olacağımı göremedi çok kişi. Aventador aslında, sadece seçme bir araçtı. Sesini beğendiğim bir araç. O yüzden başka araç daha kolay olucaksa, Aventador'un yarıda kalacağına başka bir araç tam olsun.
Sanırım öyle yapıcam hocam. O kadar detayın anasını ağlatacak şekilde teknik bilgim olmadığı için sanırım bu konuda kafa yormuşların ortaya çıkardıklarından yararlanacağım.
Hocam aslında o kadar üretim biraz aşırıya kaçmak olur. Kaba düşenilce o şekilde iş hallolur ama gelin görün ki, üretim kısmı çok ama çok pahalı olup ve aşırı gereksiz zaman gerekicek. Aynı şu dizilere benzer olucak. 1 günlük olayı bir sezonda anlatan dizilerden. Ne hikâyeyi anlıycaksın tam olarak ne de seyrettiğinden keyif alacaksın hikâyeyi anlamadığından. Sanırım sonuç olarak ya kazalı bir araç alınıp, yeniden doğucak yada bir araç çevirisi olucak. Araştırmaya devam ediyorum. Kimler bu konuda neler yap(ama)mış. Ne kadar ilerlemiş insanın şu çakmalık ürün çıkarma durumu felan.
Söylenen söylenmiş ama eklemeden geçemicem,
Üretim bandından çıkmayan, yeni seri üretim öncesi testler için hazırlanan bi prototipin maliyeti normalin en az 8-10 katı işçilikten dolayı.
Başlangıç için 30.000 euro sonrası gelir diyosunuz ama onu bi 10'la çarpıp 15 sene içinde tamamlamak niyetindeyim deseydiniz bile çok çok zor derdim. Ben kıçı kırık 20 yaşındaki 1.6 arabama biraz daha uğraşırsam 30k euro harcamış olcam aracın kendi ile beraber :)
Unutmadan, üzerinden röleve almak için bi adette aracın orjinalinden lazım, her parçanın ölçüsünü googledan bulmak imkansız :)
Amaç meşgul olup bişeyler yapmaksa replika kit alınır güzel bi işçilikle monte edilir binilir. Ya da daha özel bi araç için uğraşılır, nsx falan var mı oralarda bilmiyorum ya da lotuslar vb.
Başarılar.
seninde o sınıfa girmene az kalmış. yarın öbür gün aynı lafları sana derlerse ne olacak.
Yaş farkı bilgi farkınıda getiriyor. sizde o yaşlara gelince kendinize güven gelince bu işe başlamaya cesaret edersiniz.
Amaç o değil ki...... baştan beri hepsini ben yapacağım diyen biri var ama duyulmuyor anlaşılan.
Yapılmayanı yapmayacak. dolayısı ile prototip falan gerekmiyor. Olanı elde yapacak. yani masraflar düştü. birde bu işler tecrübe gerektiriyor. nereye ne harcayacağını bilirsen ekonomik bir şekilde yaparsın. bu 30.000 euroya bu iş yapılır anlamına gelmiyor tabiki. ama genede ucuz paralara bu işleri yapanlar var.
bu konuda bir sürü döküman var. şase yapımı ile ilgili olanları temin ederek işe başlanabilir.