RACElogic bu konuyu görse namaza başlar ...
RACElogic bu konuyu görse namaza başlar ...
6.39-5.83 gibi hassas değerleri driftbox dan bile alamıyoruz. Siz elinizle kronometre durdurarark nasıl aldınız bunu diyorum ?
Birgün refleksleriniz zayıf olsa kronomtereye hızlı basamazsanız . arabanız hızlandımı yavaşladımı diye düşüncekmisiniz diyorum ?
Bu iş kronometre ile olmaz diyorum daha ne diyim..
Küsüratları ekranda göstermesede dbnde gösteriyor ama cidden namaza başlar yani ekrandan küsüratlı süre tutmayı görse
Bence o fark eğimden ve yazılımdandır gerçekten bu kadar bir iyileşme varsa bile
Tutunma sorunu yaşamayan ve göreceli olarak güçsüz sayılacak araçlarda eğim çok fark eder hatta karşıdan gelen veya arkadan esen rüzgar bile fark eder yada şerit değiştirip değiştirmeme bile
Yapilan bi islem oncesi ve sonrasi var ayni yol ayni egim.farkli 2 kadran var.bende olctugumde (bi kac defa) 0.50-0.60 arasi bi fark var tabikide ruzgar vs bunun cok etkisi warda zaten acilan konu bilgilenme amacli.detaylarini yazmis.
Racelogic driftbox konuyu gorse namaz kilarmis.
Sasirmamak lazim yazan kisiler hic degismiyo![]()
İnstagram:
guven_arabacioglu
iş benim refleksime bağlı değil ki. kare kare videoyu oynatıp bakıyorum ki en az 5 er kez bakıorum. araba aynı, eğim aynı. yolun en fazla 3-5 metre hatayla aynı noktasından ve şeridinden bastım. bahsettiğim yol bom boş olan bir otoban bağlantı yolu. rüzgar yoktu iki denemedede. sadece farkı yazdım +25 kg diye.
valla sorduğuma pişman oldum. o dediğiniz cihazları bilmem. ilk defa arabamın neler yapabildiğini merak ettim ve kendimce doğru olduğuna inandığm bir yöntem buldum. iki videoyuda aynı anda oynattığımda farkı ölçmek için kronometreye ihtiyaç yok zaten.
o zaman şöyle diyeyim, 150 hp 350 nm civarı bir dizelde +25 kg yük ne değiştirir. 0-100 de mesela. veya 50-150 de
başlasın kardeşim fena mı![]()
Byte-R
instagram: dogancglr
Pişman olacak birşey yok yanlış anlaşıldıysam affola dalga geçer vs gibi.
Kimseyle dalga geçmek değildi amacım ama yöntemin düşündüğün kadar doğru değil bence dedim.
arabana aldığın yakıt
havanın sıcaklığı
havadaki nem oranı
eğim
arabanın içine çektiği soğuk hava emişi
yağ sıcaklığın
ve dahada uzatabilirim bunların hepsi değişir benim sana söylemek istediğim.
kalıcı değerlerle ilgilen . mesela dyno mesela sende driftbox yoksa bi arkadaşından tedarik etmeye çalış.
kronometreler vs olmaz bu iş.
Yazılım güncellemenden, benzin farkından hatta vites atmandan bile dogabilir aradaki sn. Farkı ama 1 sn. Lik fark kronemetreye basma anında bile oluşabilir kii kronemetre ile yaptıysan olacak bir iş deil cevabı çok olan bir soru çıkıyor benim kafamda..
En azından km den 100-200 ölçenlerden deilsin![]()
![]()
BOOSTPROJECTS
EKK24 0-402 m. N/A Fwd TR Rekoru 11.9 sn.
100-200 - 8.5sn.
N/A is the best..
Civic Hatchback
yanlış anlama yok hocam sorun yok
dynolar arası fark olunca bende bu şekilde denedim.
havadaki nem vs tabiki fark edecektir.
şöyle açıklayayım;
aldığım yakıt 2500-3000 km dir aynı istasyon hatta aynı pompa
nem konusunda fikrim yok. hava sıcaklığında ise aracın göstergesine göre ikinci denemede yani kısa süre çıkanda hava 3.5 derece daha sıcak (18-14.5)
yağ sıcaklığını devamlı takip ederim, hatta genelde hep o açıktır ekranda. ikisindede hemen hemen aynı. ibre 60 ın tam üzerindeyken videoları durduruyorum. aynı anda başlatıyorum. biri 120 de iken durduruyorum. diğeri 115-116 gibi. hata nerede
inşallah almak kısmet olur bana da
Byte-R
instagram: dogancglr
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)