User Tag List

18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Automatic Vectra'yı Manuel'e Çevirmek?

HasmetGorkem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Automatic Vectra'yı Manuel'e Çevirmek?

2006 model Vectra C2 1.9CDTI Active Select. Otomatik vitesi çok seviyorum, keyfi rahatlığı bir harika ama bu aralar rahat batıyor ve arabayı haddinden fazla zorluyorum ve ısınıp vuruntulu geçiş yapmaya başlıyor. Meşhur bir şanzımancıyla görüştüm %101 hidrolik beyni sorunu var daha yeni tamir ettim seninkiyle aynı sorun yaşayan bir şanzımanı dedi. Kardeşim de otomatik sürmekten pek hoşlanmaz, benim de performansa olan düşkünlüğüm tavan yaptığından ve otomatik şanzıman da performans törpülediğinden manuele çevirmeyi istiyorum. Klasik cevaplar bellidir " sat manuelini al" , "düzen tutmaz" , "arabayı yörütemezsin" , "beyine kadar değişecek" falan filan uzar gider yani. Araştırıyorum, bakıyorum tüm 1.9CDTI piyasası leş arabalarla dolu, eşşek gibi binmişler 500bin km çekmişler 130 140bin kmye ve C2 kasada 1.9CDTImanuel olarak bulma gibi bir ihtimalim de yok. Arabama güveniyorum ve eş değer temizlikte ve aynı fiyata araba bulamayacağıma adım gibi eminim. Hali hazırda fabrikasyon manuel 6 ileri F40 şanzımana sahip 1.9CDTI modeller var. Komple otomatik şanzıman sistemini söküp arabayı orijinal parçalarla manuele çevirmek istiyorum. Daha yalın sistemli arabalarda bmw e36 gibi falan modellerde manuele çevirmek gayet basit ancak 1.9CDTI konusunda emin değilim. Bilgisi veya daha iyi fikri olan varsa kafasına göre yardırabilir. Sonraki adım olarak emme manifold pal kısmını genişletme, değişken zamanlı turbo(üst devirlerde daha yüksek güç alırken alt devirlerde turbo lag olmaması için) , DPF EGR KAT iptali içeren yazılım ve downpipe dahil bir egzos sistemi. Ve bunlar sonrasında 220 230hp civarı kara duman atan bir araba olabilir diye düşünüyorum, fikirlerinize açığım.
    Teşekkürler.
    Haşmet "Görkem" UZBİLEK

Engineer Inside

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yuksek performans otomatik sanziman yagi alin
    Motulde var bu tarz seyler

Sahsen benimki manuel ona ragmen vitesler ciddi yumusadi ilk onu deneyin
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araban 2006 model ve oldukça elektronik. E36'yı manuel yapmak kolay senin aracını yapmak kolay değil maalesef. Olmaz mı ? Tabiki olur ama belki bu iş sana 7-8 bin belki 10 bin TL'ye mal olacak.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektronik olması konusunda haklısınız ancak manuel şanzımanda elektronik birşey yok, gerekirse mevcut ECU üzerinden DPF siler gibi şanzımanla ilgili mevcut veriler sildirilebilir diye düşünüyorum. Geriye Volan baskı balata debriyaj merkezi pedallar vites kolu halatlar gibi şeyler kalıyor, bahsettiğiniz 8-10 bin liralık meblağlar fazla afaki bence. 4500 liraya arabamın şuan üzerinde bulunan şanzımanı komple alabiliyorum, ancak bana çok uçuk geliyor bahsedlen rakamlar. Sadece şanzımanın çıkması 1000 lira, pazarlık ile 750 800 gibi bir fiyata alınabiliyor ama kafamdaki soru işaretleri sayıca üstünler
    Haşmet "Görkem" UZBİLEK

Engineer Inside

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence duz vitese cevirmeye harcayacaginiz para ile sanziman guclendirilip revize edilebilir ve cevirmekten daha az ugrastirir

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opel Tech Service'te 2 tane Vectra C 1.8 i manuel e çevirdi Selim Usta.
    1.9 da durum farklı olacağını sanmıyorum olsa da çözecektir zaten.

Biraz maliyetli ve 1.5 hafta gibi bir süreci olmuştu arabaların.
    Tüm elektronik programlarını da yapıyor benim bildiğim kadarı ile yaptığı 2 arabada hiç sorunsuz bir şekilde çok uzun süredir biniyorlar.

Böyle bir düşünceniz var ise görüşebilirsiniz bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Termostatli bir yag sogutucu eklenip yagin cok isinmasini engel olunabilir..

Hidrolik blok veya solenoidler asinmis olabilir yag cok insininca hidrolik basinclarinda problem oluyordur muhtemelen..

bva sanzimanli bi 206 1.4 te ayni durum oldu, yag isininca vuruntulu geciyordu, en sonunda arizaya gecmeye basladi, internetten 2 solenoid alip degistirttik sorunlar bitti..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hidrolik ünitenin yıprandığını söyledi zaten danıştığım şanzıman ustaları, şanzıman sıfır bile olsa tork konvertörü denen zımbırtıdan olsa gerek motorun gücünü hisedemiyorum, araba çok iyi hızlanıyor ama sırtı yaslama hissi yok, sanki atmosferik benzinli gibi gidiyor ama boş gidiyor, dizelin verdiği yapay güç hissi yok.
    @karanlık Hocam maliyetli olacağını zaten tahmin ediyorum ancak otomatik şanzımanı bu haliyle kusursuz bir hale getirmek de oldukça külfetli olacak. Opel garaj ile de görüşme halindeyim, onların ekipten bir arkadaş salih başgan çevirir gibisinden bişeyler dedi, tam olarak ben de anlamaya çalışıyorum olayları. Maliyeti ne kadar olur acaba bir bilginiz var mı ?
    Haşmet "Görkem" UZBİLEK

Engineer Inside

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardo ben ahmet hayırdır dizel vectra felan . yükle comboyu artık gazlayalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tech opel / selim usta ile görüştüm 1.8 vectranın daha farklıymış olayı, manuel modelin beyni farklıymış, otomatik şanzımanı algılayan 20 tane sensör varmış onları yanıltmak gerekiyomuş, kesin yaparım diyemem yaparım deyip mahcup olmak istemem dedi. Yapmaya gönlü olsaydı ebay üzerinden manuel beyin getirtip yaparız derdi ama gönlü olmadığını hissettim bu yüzden üstelemedim, zorla güzellik olmuyor galiba. Yaptırıp satarım, varsa önerisi olan yazıversin, manuel olarak performansı törpülemeyecek ve hayvan gibi gidecek aynı zamanda da az yakacak araba önerisi olan varsa yazıversin, ben düşündüm bulamadım hadi hayırlı işler
    Haşmet "Görkem" UZBİLEK

Engineer Inside

cerkez_kral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar aklınızda olsun otomatikten manuele çevrilen araçlar artık muayneden geçmiyecekmiş
    Dilinin İddiasını Yüreğin İspatlamıyorsa Sükût Et..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Klasik dusunce tarzi bu konu icin fazlasiyla gecerli sat, manuel al
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cerkez_kral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aklınızda olsun otomatikten manuele çevrilen araçlar artık muayneden geçmiyecekmiş
    Ruhsatta otomatik olduğuna dair bir ibare yoksa sorun olmaz.
    Misal vectra 1,8AT gibi.Ruhsatta şanzıman tipi yazmıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ruhsatta yanlış hatırlamıyorsam sadece 1.9CDTI olarak geçiyor otomatik diye birşey yazmıyor. Arabanın beynine custom yazılım yaptırarak manuel şanzımanı tanıtsak gerekli aksamlar sağlam çalışsa yeterli olacak. Yoksa şanzımandaki aksaklığı yaptırıp satıcam ve performans isteğini bir süre erteleyeceğim. Punto evo 1.4, linea 1.6dizel, focus 1.6 benzinli, corsa 1.4 benzinli gibi modellere yönelip uzaktan bakıcam artık napayım. Bu arada üyeliğim aktif olamadığından arkadaşıma açtırmıştım konuyu, araç sahibi benim, merhabalar.

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HasmetGorkem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tech opel / selim usta ile görüştüm 1.8 vectranın daha farklıymış olayı, manuel modelin beyni farklıymış, otomatik şanzımanı algılayan 20 tane sensör varmış onları yanıltmak gerekiyomuş, kesin yaparım diyemem yaparım deyip mahcup olmak istemem dedi. Yapmaya gönlü olsaydı ebay üzerinden manuel beyin getirtip yaparız derdi ama gönlü olmadığını hissettim bu yüzden üstelemedim, zorla güzellik olmuyor galiba. Yaptırıp satarım, varsa önerisi olan yazıversin, manuel olarak performansı törpülemeyecek ve hayvan gibi gidecek aynı zamanda da az yakacak araba önerisi olan varsa yazıversin, ben düşündüm bulamadım hadi hayırlı işler
    sen bu kafayla istediğin kadar düşün yine bulamassın. madem bu kadar çok biliyosun herşeyin nasıl olması gerektiğini burda ustalara *** atmayı bırak kendin çevir aracını manuele? 1.9 vectra c ninde hayvan gibi gidip az yaktığını ilk defa senden duyuyorum.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dh de konu açan sizdiniz demi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RafetAraç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen bu kafayla istediğin kadar düşün yine bulamassın. madem bu kadar çok biliyosun herşeyin nasıl olması gerektiğini burda ustalara *** atmayı bırak kendin çevir aracını manuele? 1.9 vectra c ninde hayvan gibi gidip az yaktığını ilk defa senden duyuyorum.
    110 km sabit hız tüketimi budur, bence az yakıyor, ha dersen 110kmde tüm arabalar az yakar diye 170-180 ile seyrederken de ortalama 7 litre yakıyor ki bence tüketimi az...

Benim kafam gayet yerinde, ankara merkez opel servis 5000 lira karşılığında tüm otomatik şanzıman aksamını söküp bana teslim edip kusursuz olarak her ayarı yapılmış şekilde teslim edebileceğini söyledi, yapan yapıyor anladın mı güzel kardeşim? Kimseye çamur attığım da yok, usta'nın kendi ağzından duyduğum şeyleri söyledim, "ben sana tüm parçaları topla gel derim sonra da yapamazsam mahcup olmak istemem, hem ruhsatta sorun çıkıyor..." gibi devam eden cümleler kurdu ben de peki iyi günler deyip kapadım telefonu, tabi her forumda senin gibi arkadaşlar mevcut, yancı olmayan ortam olmuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dh de konu açan sizdiniz demi?
    Evet hocam oraya da ben açmıştım konuyu, şimdilik vazgeçtim 1.4 Corsa fiesta punto evo gibi arabalara bakıyorum, tüplü sakin manuel

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)