Ms3x ile hgt de kullanıyorum bu bobinlerden tavsiye ederim
Made in turkey dedikleri sahte olabilirde mensei almanya olanlar kalite beruyu alman arabalari BMW vs cok kullanir cok bozuluyorlar bende r8 war Clio rsde 2senedir memnunum sifir missfire
Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???
benim bildiğim r8 bobini okada olması lazım o fiyatlara imkansız bence
bu R8 bobini her derde deva bir bobin sanırım![]()
bu konuda size katılmıyorum.
Beru'lar yani "made in germany" olanlar
orjinal servisten alınanlardan (made in turkey olanlardan) daha sorunsuz şu ana kadar edindiğimiz tecrübeye göre.
yaklaşık etrafımda abartısız farklı güçlerde 6-7 kişi kullanıyor beru'yu, uzun km ler olmasına rağmen sorunsuz kullanıma devam ediyorlar.
daha önce 2-3 takım OEM Orjinal R8 Coil'lerde sorun yaşamıştık. Berularda hiç yaşamadık.
Loading...
Orjinalinde farklı bir bobin kullanan arabada R8 bobini kullanırsanız ömrü kısa olabilir çünkü Dwell time ları tutmaz, fazla gelebilir..
Standalone beyinlerde de Dwell time ları doğru girmek gerekiyor. Ben ilk başlarda dwell time ı ayarlamıştım ama sonradan birşey denemek için sanırım 3.5ms ye getirmişim orada unutmuşum. bobinlerim bozuldu 1-2 ay içinde.
Yeni bobinleri 1.2ms dwell ile kullanıyorum ve hiç sorun yok..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Yavuza katiliyorum kirmizi kafa vw bobinleri 2.5ms nin üzerine ciktigi zaman kendi kendilerini bitiriyorlar ister beri olsun ister bremi biz ankarada bremide beruda cok takiyoruz dwell uygun oldugu müddetce bobin yanmiyor.
Birde ecularda dwell/battery correction denen bi olay var aracin sarj dinamosu arizali oluyor veya proje arabasinda sarj dinamosu takilmadan sadece akü ile calistirma yapiliyor o aradada akü zayifliyor voltaj düstukcr dwell uzuyor buda kirmizi kafalara cok zarar veriyor
Bu iki marka haricinde ilginctir almanyadan servisden alinan NGK marka kirmizi kafa bobin gördüm
bir arkadaşım polo git'ı için R8 bobini satın aldı ancak nasıl takılacağını bilmiyor.
r8 bobini için gti da hangi pinler yer değişiyor?
berular made in germany deil made in turkey, vw elrde made in turkey deil made in italy. eldor firması yapıyor. benim elime geçenlerde gördüğüm bu yöndeydi hatta yarın beruların kurusunun fotosunu atabilirim
Bende bu hafta r8 bobin taktırmayı düşünüyorum. Araç golf 6 tsi 200hp. Montajla beraber 500tl dendi. Nasıl anlarız neye dikkat ederiz orjinalmi değilmi
Bende bir soru sorayım. R8 bobinlerinin hp limiti nedir bilen var mı? 800-900 hp mümkün müdür mesela?
Ms2k