bu yanma sırasında beyin zarar görmüş olabilir mi? enjektör mofsetleri beyinin içinde yandıysa bi ihtimal.. bu durumda başka bi beyin takıp denemek en kestirme çözüm olacaktır ama buna imkan var mı bilmiyorum..
E30 - 3.18is supercharged...
yanlış biliyor olabilirim ama enjektörlere devamlı artı gelir beyin eksi tetik gönderir die bi bilgi var aklımda doğruluğundan emin olmamakla birlikte paylaşıyım bu bilgiyi..
şu halde kontağı açıyorsunuz marşa basıyosunuz benzin pompası çalışıyo ateşleme devamlı geliyo sadece benzin enjektörleri çalışmıyorsa ve aracın çalışmama sebebi benzin enjektörleri ise ben olsam önce enjektör tesisatını bi kes daha kontrol ederdim enjektör sıralaması doğru mu tesisatta kopuk var mı sonra da geriye beyin kalıyo..
balata spreyi ile araç calışıp devirlenirken bi sıkıntı yoksa ateşlemeden eminiz bu durumda yakıt elemanları kalıyo..
ateşleme kontrol edildi hocam sıkıntı yok tamircim şuan yakıt basınç regülatöründe sıkıntı olabiliceğini söylüyor ama araç yandıktan sonra üzerindeki regülatörün numarasını alıp almanyadaki bosch fabrikasından sıfır olarak getirttik istanbuldaki bi aracı firma sayesinde yani sıfır regülatörde ne sıkıntı çıkıcak aklım almıyor basıncıda eskisiyle aynı 3 bar çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim
Eskisi duruyosa eskinin içini bosalttir bi tane ayarlanabilir benzin regulatoru al tak uzerindeki saatten benzin basincini da gorebilirsin ilerde bi sikinti oldugunda benzin pompasi vs gibi arizalar basinca bakilarak kolayca bilunabilir.. bu arada enjektore sinyal gelip gelmedigini kontrol etseniz?? Beyinden enjektorlere sinyal geliyo mu enjektorler calisiyo mu emin olmak lazim
eskisini attık hocam gaz kelebeğine giden yerden benzin kaçırıyodu o yüzden değiştirdik zaten aynen dediğiniz mantıklı ama regülatördemi arıza var başka biyerdemi onu çözemedik daha regülatörden emin olsak değiştiricem hemen.
enjektörlerin 4 ünede beyinden sinyal geliyor elektrikçim baktı sıkıntı yok nedir problem çözemedik bir türlü 5 aydır bu araçla uğraşıyorum valla bunaldım hocam yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik arabayı çalıştırmamıza ramak kaldı tek engel enjektörlerin yakıt püskürtmemesi![]()
Acaba benzin pompasının basıncı düşükse yapabilirmi çünkü yanmadan önce araç çok geç çalışıyodu 5 - 6 marşta anca çalışıyodu çalışınca da gaza geçene kadar gaz yemiyodu gaza geçtiği an normale dönüyodu
Onu anlamasi kolay.. enjektor kutugune giren benzin hattini ayirip marsa basin yada arka koltugu kaldirip direk depodan cikistan da kontrol edebilirsiniz.. peki hic yanginda enjektorler hasar gormus olabilir mi..
hocam bugün yeni benzin pompası taktık çalışan bi arabadan aynı numaralı regülatör taktık denedik yine olmadı yine püskürtmüyor enjektörler yani basınçla ilgili bi sorunumuz yok.
enjektörlerden 1 tanesi kenarından hafif yanmıştı benzin kaçırıyodu yenisini taktık aynı oem numaralı orjinal
enjektörlere bugün tek tek direk elektrik verip denedik gayet sağlıklı bi şekilde püskürtüyor dördüde. enjektör soketlerinede beyinden elektrik geliyor onuda test ettik ama açtırmıyor enjektörleri
enjektör soketlerine beyinden elektrik geliyo derken bunu biraz açar mısın nasıl ölçüyosunuz?? normalde eksi sinyal gelmesi lazım.. enejktörlerin çalıştığından regülatörden ve benzin pompasından eminseniz ya tesisat ya da beyin kalıyo geriyo.. enjektör soketlerinin doğru sıralama ile takıldığını varsayarak..
bence hazır çalışan bi arabayı bulmuşken beyini tak dene.. o da olmadı tesisat bi daha gözden gececek..
hocam enjektörlerin sorununuda çözdük çok şükür sigorta kutusundan farın oraya giden kabloların arasında şaseye bağlanan bi kablo varmış onu takmadığımız için enjektör tetiklemeleri zayıf geliyormuş onu taktık şimdi tıkır tıkır çalışıyo enjektörler canavar gibi püskürtüyo bugün motor tamircim gelip emme manifoldunu hava borularını falan toplıycak marşa basıcaz Allahın izniyle inşallah sorunsuz bi şekilde çalışır gelişmeleri yazarım tekrar buraya
sağolasın hocam bulunduğum yerde malesef dediğiniz gibi elektrik ustasının sayısı 10 parmağı geçmez kime gösterdiysem aracı gözü korktu yapamam uğraşamam falan kıvırdılar hep. En sonunda bu ben bu arabayı çalıştırırım dedi mecbur bıraktık el mahkum kendisindede aynısının 94 modeli var dedim en azından ondan kopya çekerek falan yapar bu noktaya kadar getirdi çok şükür ama hep yarım yamalak iş yaptığı için uğraştı tam olarak tüm soketleri kabloları bağlasaydı belkide bukadar uzun sürmiycekti neyse ki şuan araçta ateşlemede var enjektörlerde açıyor
teşekkürler aracı sorunsuz bir şekilde çalıştırdık çok şükür tek marşta aldı akışmetresi rölenti motoru falan daha bağlanmadığı için her yerden hava aldığı için biraz yüksek devirde çalıştı rölantide elektrikçim bugün son rütuşları yapıcak sonra motorcuma geçicez ordada motorla ilgili son ayarlar yapıldıktan sonra nasipse büyük işimiz biticek kaportayada girdikmi yürümeye devam edicez
sağolasın ilk başta sorunumuz ateşlemenin olmamasıydı sigorta kutusunun içinde benzin pompasının rölesi var ondan pompaya sinyal gitmiyormuş onu çözdük hallettik kontağı açınca pompa çalışmaya başladı ateşlemede geldi bu seferde enjektörler benzin püskürtmüyordu elektrik geliyodu meğerse düşük elektrik geldiği için enjektörler açmıyormuş sigorta kutusundan farların oraya giden tesisatta şaseye bağlanan iki tane kablo var birini takmışız birini takmamışız ikiside takılı olunca enjektörler canavar gibi çalışmaya başladı marşa bastık çok şükür arabayı çalıştırdık
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)