User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
49 sonuçtan 39 ile 49 arası

Konu: Intake, vede Filtre Hakkinda Istediginiz Butun Bilgiler

plekumat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize sağlık güzel açıklamışsınız..

Açık filtre uygulaması sonucu inlet manifolda daha fazla alınmasıyla iç basıncı arttığı doğru mudur??
    MAP kütlece fazla hava olduğundan ECU'dan yanma odasına daha fazla benzin gönderilmesine, buda tüketimin artmasına sebep oluyor dedi VTi'si olan bir Abimiz
    Ne kadar doğrudur sizce??
    Astra CDTi

Alıntı DrNoyan Nickli Üyeden Alıntı
    Your car is actually a kind of bumblebee my friend They'r both GM

ysn zkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu bypassla ilgili daha detaylı bi açıklamayı nerden bulabiliriz acaba filtre ıslansa bile su çekmiyosa hemen alıp takmayı düşünüyorum çünkü kn typonnla rc de baya bi aşağıda kalıyo filtre we sırılsıklam oluyo

CanR
    Misafir
    Alıntı plekumat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık güzel açıklamışsınız..

Açık filtre uygulaması sonucu inlet manifolda daha fazla alınmasıyla iç basıncı arttığı doğru mudur??
    MAP kütlece fazla hava olduğundan ECU'dan yanma odasına daha fazla benzin gönderilmesine, buda tüketimin artmasına sebep oluyor dedi VTi'si olan bir Abimiz
    Ne kadar doğrudur sizce??
    iç basınç derken açık filtrenin özelliği yapısının maddesinin farklı malzemeden yapılmış olmasıdır özelliğide havayı daha geçirgen olmasıdır. açık olması sayesindede doğru yere konulursa eğer soğuk havayı direk içeriye çeker.soğuk havada moleküller arası boşluk daha az olduğu için daha fazla hava içeriye alınmış oluyo buda yanma odasına giden benzinin eksiksik yanmasını sağlıyo performansı bu yönden etkiler tek başınada pek işe yaramaz.yakı sarfiyatını arttırmakdan ziyate tasarruf sağlar.filtreden geçen bütün hava içeriye alınmaz zaten gereken hava alınır emmeden.alınsa bile ecu kendi kendine daha fazla benzin göndermez içeriye .

AFN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mantar tipi sünger filtreleri yağlamamız gerekiyormu yoksa kuru olarak mı kullanmalıyız
    Mercedes Benz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki filitre montajını yaptım,soguk hava çekiyor..benzinde roket fakat lpğ sagır kaldı şimdi napcaz?

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün arabanın yağını değiştirdim, antifiriz koydurdum... ucuz diye hava filtresinide değiştireyim dedim. neyse bitti işlemler çıktım yola ama arabanın ataklığı kaybolmuş gibime geldi sanki.

şöylede bir durum var,

arabayı aldığımda 327binde idi. 330binde 10-40 lpg yağı koydum. hava filtresi eskiydi değiştirmedim, öylece kullandım. şuan 335binde ancak önceki yağı ince olduğundan bu sefer 20-50 lpg yağı koydum ve hava filtresini de değiştirdim.

acaba filtrenin alışma süresi gibi bişeyimi var yoksa yağ kalın geldi ondan mı yoksa psikolojik mi

edit... sorun filtrenin kalitesizliğimiş. bugün yeni taktığım hava filtresini söküp bir tur attımda maşallah çekiş süper, havada soğuk iyi gidiyo şimdi yapmam gereken iyi bi hava filtresi bulmak

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada arkadaşlar ben 4 gündür filtresiz geziyorum nasıl olsa yerler ıslak toz yok havada soğuk çekiş baya güzel ama bir iki bişey sorayım

-araba bu şekilde daha çok yakar mı ?

-motora toz girse ne olur ?

rapier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Filtresiz daha az yakar herhalde. Toz bloğu çiziyor.

rapier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Manimillion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    [SIZE=2]Arabaya filtre takilmasinin gercek amaci, motora daha fazla hava alinabilmesidir. Motora ne kadar daha fazla hava girerse, motora gelen yakit o kadar verimli patlar.
    Copyright: Mani Azeri (TechTurkey)
    Burdan stok filtreli arabaya eksik hava giriyor manası çıkmaz mı?

markuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Corsa d 1.4 motora acik hava filtresi deneyen oldmu arkadaslar olduysa sonuc nasil?bi kac filtre denedik olmadi acemisi oldgm icin hangisi daha iyi ses verdigine baktm simota marka carbn filtreyi aldm.. kullandikca ve burada sizlerden ogrendgm bilgiler sayesinde fikir ednmeye basladm.. filtrenn motora yakn olmasndan dolayi diye dusunuyorm gaza yuklendgmde hemen tepki vermiyo araba hava alabileck bi yere uzatsam diyorm kitle ama sensor oldugu icin cikaramiyrm ona ek yapip uzatsam olur mu boruyu yada baska ne yapabilirim kutu icimi denesem oda olmadi sök at 1.4 motorda işe yaramaz orjinalni tak kullanmi diyosnz

Nissan My Life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize saglik faydali guzel bir konu , benim merak ettigim turkiye sartlarinda buldugumuz bir cok urun replika ornegin (apexi power intake) bu urunu satin aldigimizda bahsettiginiz performansi saglayacakmidir ?
    One Love S13 ❤️
    R/C 180sx Drift Body Loading..

' 06 KMM 68 '

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)