User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 20 ile 36 arası

Konu: çözülemeyen gaz yememe sorunu?

Slipshod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı melihyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadasımda 1,6 16v palio var 99 model aynı motor var sanırım seninkindede yaptırmadıgı değiştirmedği parça kalmadı beyini bile tamire gönderdi dünya para verdi sorun hız kilometre sensöründe çıktı. aynı motorsa özelden numranı gönder arattırayım seni 2000 liradan fazla masraf yaptı bu arızayı bulmak için. bi faydası dokunur inşallah.
    evet aynı motor olması lazım ben de öyle biliyorum. sonumun öyle olmasından korkuyorum zaten o kadar masraf yap sorun ufacık bir şeyden çıksın arkadaşınızdaki şikayet neydi. aynı sorunlar mı vardı? ve bu sensörün konumu nerededir bir bilgin var mı? çok sağol her bilgi kıymetlidir.
    Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşimın 1.6 bravosu vardı bu tarz sorunlar eksı ucları ortak atesleme boboınlerınden cıkıyor genellıkle avrupa aracların. Araconda da o tarz bır bobın var. Eger ımkanın olursa baska bır bobınle dene aracın ıtalyan montaj ıse marea bobını yerlı montaj ıse bravo bobını ile deneybılırsın.

Eger bobın ıle sorun cozulmezse motor tesisatı yuksek ihtimal. En son ıhtımal de ecu dakı yazılımın sureklı hata algılaması.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanki problem tesisat la alakalı gibi duruyor ne tarafta oturuyorsunuz ona göre bi usta tavsiye si verebilirim aynı problem ler bizim focusta mevcuttu hatta sente atlamış gibi çalısıyordu bu ustaya götürdüm yarım günde halletmişti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tlgbnc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşimın 1.6 bravosu vardı bu tarz sorunlar eksı ucları ortak atesleme boboınlerınden cıkıyor genellıkle avrupa aracların. Araconda da o tarz bır bobın var. Eger ımkanın olursa baska bır bobınle dene aracın ıtalyan montaj ıse marea bobını yerlı montaj ıse bravo bobını ile deneybılırsın.

Eger bobın ıle sorun cozulmezse motor tesisatı yuksek ihtimal. En son ıhtımal de ecu dakı yazılımın sureklı hata algılaması.
    ateşleme bobini değişmemiş fabrikasyon araç yaklaşık 70bin kmde. araştırdığım kadarıyla bu araçlarda ateşleme bobini zamanla çatlıyormuş. başka bir ateşleme bobiniyle denedim düzelme olmadı ama o da tamircinin dükkanında duran bir bobindi ne kadar sağlam bilmiyorum. şu an aynı motorlu yürüyen bir araç arıyoruz eşten dosttan bobini denemek için.

Alıntı uqur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanki problem tesisat la alakalı gibi duruyor ne tarafta oturuyorsunuz ona göre bi usta tavsiye si verebilirim aynı problem ler bizim focusta mevcuttu hatta sente atlamış gibi çalısıyordu bu ustaya götürdüm yarım günde halletmişti
    nazilli'deyim malesef çalışmasında herhangi bir sorun yaşamadım. anında marş alıyor rölantide çalıştığı bile belli değil aracın titreme vs yok. ilk başta mekanik arızalar da olabilir diye şüpheleniyordum ama bir gelip bir gidince kontak kapatıp açınca gidince falan elektriksel olduğuna kanaat getirdim.

burakcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arac hgt mi bendede ayni sorun noktasi noktasina vardi neler yaptiysam cozum olmadi
    ÜLKEMİN TOPRAĞINA GÖZ DİKENE KURŞUNDUR TEK SÖZÜM !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok hocam 1.6 16v ama aynı sorunu hgtde yaşayan forumda bir arkadaşın daha konusu vardı. fiatın bu modellerde var demekki bu olay. diğer arkadaş oksijen sensörü ve dediğine göre 'gaz tepkimesini ölçen sensör' değişimi sonrası düzelmiş. bu gaz tepkimesini ölçen sensörden kasıt nedir onu anlamadım?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiatın 103 hp lik motorlarında şase sorunu olduğunu duymuştum. Rolanti düşüp kalkıyor, araç çekmiyordu. Sonra ustalar beyinden gelen şase kablosunu güçlendirdiler ya da ayırdılar. Forumlarda rölanti sorunu adı altında okuyabilirsiniz.

Umarım en kısa zamanda çözersiniz
    Coğrafya kaderdir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onu ben de duydum da o sorunu yaşayanlar rölanti dalgalanmasından, aracın kendi kendine devir yükseltmesinden bahsediyordu. bende rölanti sorunu olmadığı için ona ihtimal vermemiştim. yarın bi elektrikçinin yolunu tutayım ben bi aksilik olmazsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün sanayiye götürdüm arkadaşlar aracı. bobin deneyelim tekrar diye. ilkini taktık düzelme olmadı. sonra beru marka orjinal kabloları üzerinde bir tane taktık onu takınca düzeldi araç. baya dolaştım tur attım, kontak kapat aç yaptım iyiydi. sonra dedim sorun buji kablosu mu bobin mi anlamak için kablolar dursun benim bobini takalım dedim taktık aracın çekişi gene gitti. dedik bobinden herhalde. neyse sağlam olan bobini taktık sağlam olanla gene gitti bu sefer. yani tam gitmedi ama kötünün iyisiydi. değiştirmeden çıktık. aydın'daki fiat servise gideceğim sanırım. ne biçim bir arızaymış bu arkadaş. oksijen sensörünü elliyorum düzeliyor gidiyor, hava filtresini elliyorum düzeliyor gidiyor, ateşleme bobinini elliyorum düzeliyor gidiyor. yaz geldi şehirdışına çıkmaya korkuyorum yokuşta kalırım diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tekrar merhaba arkadaşlar. Bugün aracımı Denizli Yön Fiat servisine götürdüm. Test sürüşü yapıldı ve examiner cihazına bağlandı. Nazillide de aynı arızayı veren vuruntu sensörü arızası ve araç hız sensörü arızası görünüyordu onun harici bir arıza kaydı yoktu. Vuruntu sensörü söküldü stokta yokmuş sanayide sorgulattılar ondan da sonuç çıkmadı. Ellerindeki araçlardan uyumlu olanında olmadığını söyleyip sipariş verirlerse yarın geleceğini söylediler. Nazilli'den gittiğim için mümkün olmadığını belirttim ve üzerinde olanı takmalarını istedim. Arıza tespit üretimizi ödeyip yola düştük. Araç baya düzelmişti dönüş yolunda neredeyse olması gerektiği gibiydi. Ara sıra nadir saniyelik kesiklikleri saymazsak. yüksek ihtimal kablolarında bir kopukluk vardı tekrar takarken bir şekilde düzelmiş olabilir. Mümkündür. Şimdi sorum vuruntu sensörü böyle bir arızaya yol açar mı? Belirtileri nelerdir? Teşekkürler.

drivertech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bildiğim kadarıyla avans vurduğu zaman bloktaki titreşimden safe moda cekip arıcın calısmasını ister istemez cekişini düşürmesine sebep oluyor orjinal tak eğer değişecekse büyük ihtimalle o sensördür , gelişme olursa yazarsın.
    Vtec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drivertech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bildiğim kadarıyla avans vurduğu zaman bloktaki titreşimden safe moda cekip arıcın calısmasını ister istemez cekişini düşürmesine sebep oluyor orjinal tak eğer değişecekse büyük ihtimalle o sensördür , gelişme olursa yazarsın.
    kardeşim sorun vuruntu sensoru benim de hlx im var bu sensorler hassas biraz sendeki belirtilere gore sorun yapar ve oksijen sensoru ile koordineli calisir hgt ve hlx lerde vuruntu sensoru eger vuruntuyu algilayamazsa ecu ateslemeyi geriye ceker ve cekis ozellikle rampalarda düşer degistirirsen sorunun kalkicak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun düzeldi son mesajımdan sonra arıza hiç tekrarlamadı. şu an sorunum kalmadı. tekrar yardımcı olan herkese teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Slipshod Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorun düzeldi son mesajımdan sonra arıza hiç tekrarlamadı. şu an sorunum kalmadı. tekrar yardımcı olan herkese teşekkürler
    Sorunun duzelmesine sevindim vuruntu sensörü lanet bisi. Dandik bi mokrofon zaten umarim servis uygun tork değerine göre sıkmıştır. Yoksa daha kötü sonuclari olur ileride

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler internetten araştırdığıma göre 25 nm torkla sıkılması gerekliymiş. servisteki eleman normal elle sıktı. araç düzelince bende pek üstelemedim fakat sanayiye gidersem bir kontrol etmeyi düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler hanginizin nazarı değdi ulan az önce gelirken araba gene çekmedi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Slipshod Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler hanginizin nazarı değdi ulan az önce gelirken araba gene çekmedi
    belli ki sensör arızalı işte, çok pahalı bi parça değil değiştirin kurtulun bence

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)