babam kisa zaman once 1998 model honda crv aldi.Bu aralar ilk calistirmadan sonra hareket etmeye kalkinca surekli stop etmeye basladi.Araci 190 bin km de aldik suan 200 bin km de.Daha once subap ayari kimbilir ne zaman yapilmis.Ben hemen subap boslugundan suphelendim ve ayar yaptirmasini soyledim fakat goturdugu 2 ustadan biri ramazani bahane edip ramazandan sonra getir demis digeri yogunum 3-4 gun sonra getir demis.Ben de boyle bir durum olunca kizdim ve boyle ustalara para vermemek icin kendim yapmaya karar verdim.Ayrica evde cok fazla kullanilmayan 67 bin km de 2011 model lpg li honda civic var ve ona da subap boslugu ayari yapilmasi gerekiyor.Ben de kendime arabana en iyi bakimi kendin yaparsin diyerek kendim yapmayi deneyecegim.Arabanin ayari bozuk daha ne kadar bozabilirim zaten.
Bu uyeligi de techturkey forumunda bu islerle mesgul olan cok kisi gordugum icin onlardan biri olmak istedigim icin actim.Soruma gelince 1998 model lpg li crv nin emme ve egzos boslugu kac mm olmali. Ona gore sentil filler cakisi alacagim ve motor kapagini soktukten sonra hangi parcalari degistirmeliyim mesela conta kesin degisecek.Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.