User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
24 sonuçtan 20 ile 24 arası

Konu: Soğuk motorda ses

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende de 95 astra gsi var. sfi motor. Sikirti sesi bende de cok fazla. Motor isindiktan sonra biraz kesiliyor. Ama yine devam eden bir ses var. 5-40w ye gectim bir drgisiklik olmadi.

dc_crx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki sence bu sesin sebebi nedir ? Motor ısındıktan sonra stop edip çalıştırmada bir problem yok, motorun çalışmasında hiç bir anormallik yok, yağ eksiltmede yok.Dediğim gibi bazen motoru çalıştırınca 2 dk sonra ses kesiliyor bazen de hararet ortalama 40 dereceye yaklaştığında ses kesiliyor.Mesela bu sabah 5:30 gibi aracı iş yerinin otoparkına bıraktım akşam 19:30 gibi marşa bastım hiç ses yoktu bu bazı sabahlar içinde geçerli.Kafamı kurcalayan bu sesin bir gelip bir gitmesi buna sebep olan nedir acaba ?
    Gormeden duymadan birsey demek olmaz suan tamamen varsayim yapiyoruz ama demissin ki lik lik sesi devire gorede artiyor ses motorla ilgili dusunecegim koldan yapior olsa sesin gecip gecmeyecgi dusunduruyor. Belkide gercekten normal bir sestir olamaz mi ? Motor prensibine gore ana kol saplanalarin torku dusuktur ilk marsta yaglamasi icin sonra isindikca ort pas ediyor olabilir veya motoru yapan kisi torkunu iyi veremezsede yapar ilk marslarda kol dan daha cok gelir..
    Ama bunlar verilebilecek saglikli cevaplar olmaz hic bir zaman
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

HONDA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi bende ae101 kasa corolla var bahsettiğin sese benzer lıkırtılı bir çalışma oluyor motor soğukken, ustama gösterdim bu ses devirdaimden dedi tornavidayı koyup gel dinle dedi dinledim hakikaten lıkırtılı bir ses geliyor bunu denediniz mi hiç? belki sizin sorununuzda bu olabilir

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tyMu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motorunuzda olabiliyor yazılmış ama genede farklı fikir denemek istersen belki alakasız gelebilir, bir ihtimal kayış bilya sesi olabilir , palioda başımıza gelen birşeydi direksiyon kayışı ve bilyası , klima kayışı değişince ses kesildi. Kontrol etmekden zarar gelmez
    V kayışı diyorsan aklımda olsun fakat triger kayışı benim arabada yok zincirli.

Alıntı sinanbaysal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de 95 astra gsi var. sfi motor. Sikirti sesi bende de cok fazla. Motor isindiktan sonra biraz kesiliyor. Ama yine devam eden bir ses var. 5-40w ye gectim bir drgisiklik olmadi.
    Motor km nedir peki ?
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dc_crx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gormeden duymadan birsey demek olmaz suan tamamen varsayim yapiyoruz ama demissin ki lik lik sesi devire gorede artiyor ses motorla ilgili dusunecegim koldan yapior olsa sesin gecip gecmeyecgi dusunduruyor. Belkide gercekten normal bir sestir olamaz mi ? Motor prensibine gore ana kol saplanalarin torku dusuktur ilk marsta yaglamasi icin sonra isindikca ort pas ediyor olabilir veya motoru yapan kisi torkunu iyi veremezsede yapar ilk marslarda kol dan daha cok gelir..
    Ama bunlar verilebilecek saglikli cevaplar olmaz hic bir zaman
    Evet motorun kendi sesi de olabilir bir çok kişinin görüşü bu yönde aracın ustasıda dahil.Alışkın olmadığım bir durum olduğu için kafama takıldı daha önceki araçlarım da böyle bir durumla karşılaşmadım her motorda aynı olmaz tabi.Yağ değişiminden sonra ne olur bakalım bu arada motorum külbütör kapağı hariç açılmadı.

Alıntı HONDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi bende ae101 kasa corolla var bahsettiğin sese benzer lıkırtılı bir çalışma oluyor motor soğukken, ustama gösterdim bu ses devirdaimden dedi tornavidayı koyup gel dinle dedi dinledim hakikaten lıkırtılı bir ses geliyor bunu denediniz mi hiç? belki sizin sorununuzda bu olabilir
    Bu pek öyle bir sese benzemiyor ama olurmu olur o yöntemi biliyorum denerim sağolasın
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)