intercooler için usta ile yüz yüze ön görüşme yaptım. 4 araç olarak söz verdim ona göre fiyat çıkartıyor. ewet kimler almak istiyor

airtec in i.c. brüt ölçüleri 760x175x60 8lt (kazanlar dahil). eğer isterseniz aynısı yapalım ancak ustamız dışarıdan yaptığı ölçümlerde 85cm ye kadar yolu var dedi kazan dahil.
bir de i.c nin daha verimli olması yani daha iyi soğuması için hava ile temas eden yüzeyin arttırılması gerekiyor bu yüzden max sığdığı kadar geniş yaptırmayı düşünüyorum gerekirse fazla büyük olmasın diye 60 olan kalınlığı 55 yaparız
yada 175 olan yüksekliği 165 yaparız. brüt 8 - 9 lt ideal daha fazlası gereksiz. giriş-çıkışları da 60 lık yapmaya karar verdik. gerçi mishimoto yu incelediğimde 3inch yaptıklarını gördüm yani 76mm bu konuda sizin fikriniz ne olur?
şimdi şu sorulara birlikte karar verelim ona göre yaptıralım derim
1-) ölçüler airtec gibi 760x175x60 mi olsun yoksa genişliği 85cm ye kadar arttıralım mı ( 850x175x60 olduğunda brüt 8,9 lt oluyor)
2-) giriş çıkış oem i.c nin 51 lik sanırım çok değerli bir THP uzmanı ustamız 60 lık yap dedi. yine başka bir THP uzmanı da 60 iyi olur dedi
3-) ki en kararsız kaldığım tube&fin mi bar&plate mi yapıcaz? herkes bar plate bir tık önde der ancak artı ve eksileri ile değerlendirdiğimizde tube&fin sanki daha kullanışlı olacak
bar&plate artıları ve eksileri
+durur vaziyette yada sıkışık trafik dur kalklarda daha iyi soğutma sağlıyor.
+yüksek basinca dayanıklı
+ bozuk yollarda gelecek taş kum vs karşı dayanıklı
+kalın olduğu için geç ısınıyor ancak geç soğuyor. Bu hem artı hem eksi
-ağır(bire bir bu hafta baktım bar plate en azından 7-8 kg daha ağır olacak aynı ölçüler için)
-daha pahalı
Tube&fin
+hafif
+ucuz
-çabuk ısınıyor çabuk soğuyor sıkışık trafikte iat yükselecektir ama otoyol gibi hızlı gidildiğinde sorun olmaz.
- çakıllara karşı dayanıksız
-genel görüş 35psi ya kadar çok rahat kullanılır ki yaklaşık 2,4bar. Biz zaten yüksek basınç yapmayacağız
Ustamızın, bar plate i iş makinaları için yaptığını söyledi yani durur vaziyette çalışan makinalarda ve kırıcı delici aletler gibi sarsıntılı ortamlarda çalışan araçlarda tercih ediliyor. 50psi vs basmayacaksan hiç gerek yok dedi.
ben sonuçta belirli bir hızın üzerinde ve yürür vaziyette kullanacağım için tube fin daha mantıklı gibi.