Alıntı:
İki sekilde ethanol injection yapabilirsiniz
İlk yöntem damlamali bahce sulama veya bu acik alandaki kafelere yapilan su fiskiye nozzlelarindan alirsiniz hortum boru pompa tank sistemini kurarsiniz devir saati ve tps kontrollü olarak dip gaza oturduğunuzda ethanol pompasi devreye girer ve nozzle larin cc si kadar ethanolu silindirlere basabilirsiniz bu sistem piyasadaki bircok methanol injection kitinde kullaniliyor.
İkinci olarak runnerlarin üzerine ethanol uyumlu enjektör takarsiniz yine tps ve rpm arti boost kontrollü bi elektronik controller lazim 3 parametre ile hassas olarak ethanol enjekte edebilirsiniz
Ben dizelci degilim afr veya yakit miktarini nasil ayarliyacaksiniz tecrubeli arkadaslar yardimci olurlar kabaca biz benzinli araclara avans sorunu olmasin diye %20 ile %50 arasinda ekliyoruz ama söyle bi durum var benzinli araclarda alkolü yakit olarak kullandigimiz icin afr yi tutturduğumuz sürece cok bi sorun olmuyor yaklasık 17 sıkıstırmalı bi arabada nasil tepki verir suan bilemedim
Projeye hayran kaldim elinize sağlik
Ben aquamist 'te ki gibi fast acting valve aradım ama bulamadım. Yüksek basınçta Alkol uyumlu yüksek hızlı valf yok. Kitlerde satılan da anca sistemi korumak için. Yada on/off oluyor. Valf bulsam EFI bile yaparım alkol ile. Elimde herşey var. Ondan dolayı ilerisi için 4 port açık tutuyorum, belki CommanRailAlcoholInjection yaparım sırf fantazi olsun diye.Maksak öğrenmek ve eğlenmek. Sonuçta Elektrik Mühendisiyim. Boş kalınca kaşıntı tutuyor, ille birşeyler yapmam lazım.