2011 model mercedes c180 1.8 cgi arabam var. Arabamı çok seviyorum ama yakıtı baya fazla gibime geliyor. Arabam mı bozuk yoksa sürekli şehiriçi kullanmamdan dolayı mı bu kadar fazla yakıyor?
aynı araç sahibi olan veya fikri olan varsa beklerim.
2011 model mercedes c180 1.8 cgi arabam var. Arabamı çok seviyorum ama yakıtı baya fazla gibime geliyor. Arabam mı bozuk yoksa sürekli şehiriçi kullanmamdan dolayı mı bu kadar fazla yakıyor?
aynı araç sahibi olan veya fikri olan varsa beklerim.
Kaç km'lik güzergahta kullanıyorsunuz ?
Kaç litre ortalama tüketiminiz var ? Kaç km ortalama hız gösteriyor ?
Tabi önce kendinizi tanıtıp sonra bu değerleri verirseniz fikir verecek kişilerin bir şansı olur![]()
Şu anda kime göre yakıyor, neye göre yakıyor...
-Fırat
2013 E250 2,0 211 hp olan motor ile istanbul şehir içi trafiğinde 8.7 litreyi gördüm en düşük ortalama olarak ta 9,5-10lt/100km olarak gösteriyordu tabi kullanış tarzına göre değişiyordu bu oran
Meraba tanıtim kendimi , adanalıyım , ismim yener . arabayı alalı 2 yıl oldu . çok gezdiğim söylenemez . yılda 7-8bin km yapıyorum.
ortalama 11.8 lt gösteriyor . 1000km lik sıfırlanmamış yol bilgisayarı . ortalama hızım da 20 km. elimde ekran fotosu da var ama ekleyemedim bir türlü
20 km baya düşük normal bence tüketim bakımını yaptırın genede biraz düşebilir.
bu ülkede benzinli arabaya binilmez oldu gerçe hiç arabaya binilmez oldu artık...
hava filtresi yağ filtresi değişiminin faydası olur mu ? jetta kullandım dizel otomatik 1.6 tdi dsg . şaka gbi 6-7 lt yakıyor şehiriçinde , bunda da gaza basmasam 55-60 kuruş yakıyor şehiriçinde![]()
Foruma hoş geldiniz, 20 km/s ortalama hız 1000 km lik ortalama ise dediğiniz gibi sürekli şehir içi kullanım söz konusu. Kısa mesafelerde git gel yapıyorsanız rutin olarak ortalamanız çok normal bence.
Şehir içinde kısa mesafe kullanımlarda 1.6 A3 ün ortalama değerini yazmayayım kendini Corvette sanıyor![]()
-Fırat
Ort hız 20km ise 11-12 litreler çok normal hele adana da illaki klimada çalışıyordur.
Yakıt tüketiminiz normal.
Ort hız 30 civarı olursa 10 lt tüketiyor.
Verdiğiniz değerlere göre tüketiminiz bence normal duruyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)