Pulsar 200NS motosikletim var. Silindir piston işine girmeyi düşündüm ancak pek parça çeşitliliği yok ve motorun strok uzunluğu çok kısıtlı. Bende farklı bir proje olması ve konu hakkında ilgili olmamdan dolayı elektrikli turbo işini ciddi ciddi düşünüyorum.
Elektrikli turboyu kısaca şöyle özetleyebiliriz bilmeyenler için: Sadece kompresör salyangozu vardır ve türbin salyangozunun yerinde mile bağlı elektrik motoru vardır.
Elektrik motoru olarak fırçasız dc motor kullanacağım. Bu motorlara ve elektronik aksamlarına yazılımlarına vs. hakim sayılırım. 100bin li devirlere çıkabilecek şekilde dizayn edilebilir. Şuan aklımı kurcalayan tek olay, benim için hangi turbonun uygun olduğu. Aliexpress te GT1241 gibi küçük turbolar var ancak bunlar için bile 400-800cc den bahsediliyor. Türbin tarafını söküp kompresörü elektrik motoruyla istediğim anda istediğim hızda çevirebileceğimi göz önüne alırsak turbo lagı gibi bir durum yok. Yani 200cc motor o turboyu doldurmaz diye bir olayım yok. Ancak Kompresör motora göre büyük olursa en verimli devrinde çevirdiğim zaman fazla basınç üretir. Basıncı düşürmek için elektrik motorunun devrini düşürürüm ama bu seferde turbo verimi düşer. Bana fındık kadar turbo lazım sanrım

Ne önerirsiniz nasıl yapalım