eco pro modunda bakım daha erken geliyor diye biliyorum
eco pro modunda bakım daha erken geliyor diye biliyorum
Çok iyi bilgiler.
Ben her seferinde bu 1.6 n13 olarak belirtilen motorlu 1 ve 3lere niyetleniyorum ve her seferinde vazgeçiyorum. Çok sorunsuz bir motor değil ve bence günlük kullanıcının bariz sorunlar yaşaması bunu göstermeye yeter. O yüzden bundanda 2000 cc 184 hplik motor sanki sorumsuzluk noktasında daha mantıklı? Gerçi onlarında fiyatları artıyor cazibesi kalmiyor gibi.
4 yıllık 2013 F20 (n13) kullanıcısı olarak bu konuya bir güncel çekeyim mutlaka başına gelenler ve araştırma yapanlar olacaktır onlara referans olur.
Öncelikle bu motor aslında motor bloğu ve performans olarak sağlam bir motor olmasına rağmen sarf malzeme konusunda zayıftır ve karakteri gereği yüksek sıcaklıkta çalışan bu motor sıcaklık nedeniyle sarf malzeme parçaları çabuk deforme etmektedir.
Bahsettiğim parçalar alıntı yaptığım mesajda konu sahibi tarafından tek tek yazılmıştır. Bu parçaların çoğunu bende değiştirmiş bulunmaktayım muhtemelen 100 binin üzerindeki her n13 kullanıcısı da bu parçaları sırayla değiştirecek. İyi yanı parçalar bütçeyi çok sarsacak şeyler değil. Kötü yanı sanayiye çok git gel yaptırıyor.
Buraya kadar bir özet geçtim fakat burada azami dikkat edilmesi gereken şey alıntıda yazıldığı gibi şanzıman yağ soğutucusu
Bu parçanın ömrü kullanım şekline bağlı olarak 120k-130k km civarı bitiyor parça bozulunca motor suyunu(antifriz) şanzıman yağına karıştırıyor. Ben bu parçayı başıma ihale almayayım diye 110 binde değiştirmiştim fakat 2 sene olmadan parça tekrar patladı. Genleşme kabındaki su eksilmesiyle beraber şanzımandaki ufak vuruntulardan başıma geleni anlayıp sanayiye doğru uzadım. Aracı lifte kaldırdık ve beklenen oldu şanzımandan tahin pekmez kıvamında yağ-su karışımı akıyordu. Daha önce sadece yağ değişimi yaparak sorunu giderenleri bildiğimiz için 2 tur yağ değişimi ile beraber şanzıman karteri ve filtresi değiştirerek şu an problemi çözmüşüz gibi duruyor. Erken teşhis edemeyip uzun süre yağ su karışımı ile araca binmeye devam edilirse şanzımanda sorun yaşayanlarda var ve şanzıman revizyon istiyor.
Not: 2 yıllık Oem marka (Alman malı F ile başlayan BMW Oem üreticisi isim vermek yasak olabilir diye marka yazmadım ama bilen biliyodur) şanzıman soğutucusu neden patlar nasıl patlar bilmiyorum. Bu markanın 2022 üretimi bazı parçalarda üretim hatası olduğunu duydum bir kaç yerden. Belki de sahteydi bu da diğer ihtimal.
Kazasız belasız sürüşler
Konu denizhandinc tarafından (09-07-2024 Saat 19:41 ) değiştirilmiştir.
Leon Mk2
Golf Mk7
Scirocco Mk3
1.16 F20
A180 W176
Bahsettiğiniz F*** markasının ön takım ve burç gibi elemanlarında da ciddi bir sorun var ve bu sadece bizlere has değil yabancı forumlarda da tartışılmış.
F***, üretimi Almanya'dan Meksika, Çin gibi işçilikte düşük maliyet yüksek kar konseptinde çalışan ülkelere kaydırmış, ancak bu da ürünlerin kalitesinde sert bir düşüşe sebep olmuş gibi görünüyor.
Yakın zamanda arkadaşımın e39 528'ine şaft takozu taktırdık dağılmıştı, şaftta balans falan da yoktu söküldü vs. 20k kilometre sonra takoz dağılınca yine değiştirdik, o da yine dağılmasa da balans yapıp titremeye başlayınca parçacı yan sanayi tavsiye etti, işin garibi taktığımız son ürün Türk menşei görünüyor, son taktığımız parçada henüz bir titreme/dağılma da olmadı adı yan sanayi olsa da mal.um markadan iyi gibi.
Lemförder'in de Türkiye üretimi türevleri var ancak Alman üretim olanlarına göre nasıldır bilemiyorum, artık marka kadar üretim yeri de mesele...
Konu sahibi olarak içten yanmalı mevzusundan emekli oldumelektrikliye geçin, sıfır dert ahahaha. Konunun yaşadığını görmek mutlu etti. Şanzıman yağ soğutucu problemi de yaygın, yaşamadığım için yazmamışım muhtemelen.
Ayrıca şunu da söyleyeyim, bütün markaları ve çeşitli viskozitede yağları denedim. Bu motor en çok shell in %100 sentetik 5w30 larını seviyor, özellikle bmw onaylı alırsanız çok iyi olur.
Konu Özgür Güneş tarafından (19-07-2024 Saat 08:50 ) değiştirilmiştir.
Bu çok gizli F Febi-Bilstein mı? Alman diye ben de tercih ediyorum bazen araçlarımda. O ise mahle vs alternatiflere bakalım
Arif Işık - Her Türlü Halı Kilim Travel
Valla ismini gizleyecek falan bir durum görmüyorum. Benimki kullanıcı yorumu, febi nin ürünlerinin hiç birinden hiç memnun kalmadım yakın çevremde kimseye de tavsiye etmiyorum. Alternatifi varsa Mahle, Lemförder vs tavsiye ediyorum. Sıfır ön takım yapılmış bone stock araba, muntazam kullanımda 1 sene (5000km) sonra yine ön takımdan ve kulaklardan sesler vermeye başladı. Bir daha sıfırdan yapıldı. O yüzden bence doğruluk payı var.
Bu şanzıman soğutucusunu motor suyundan ayırıp normal oil cooler takıp sonsuz çözüme ulaşılabilir diye düşünüyorum,eğer boru tertibatı uygunsa. Birde bu 136 lıklarda yağ soğutucu olmadığı için aynı şekilde harici oilcooler takılırsa bu yağ sorunu komple kalkar diye düşünüyorum.![]()
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Bu yazı çok faydalı. Dikkate alacağım. Ankara da yaşıyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)