rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı
Hocam, tjet konusunda sanırım yanlış kişilerden bilgi almışsınız.
Tjet motorda doğru uygulamalar ile 200 - 250HP mertebesinde stock internal ile kolayca güçler alınıp sağlıklı şekilde kullanılabiliyor.
Kendi aracım MiTo Tjet, 190.8xx km'de ve GT1446 turbo uygulaması ile tahmini 210-220hp güçlerinde.
Eğer ki TD04 turbo kullanırsanız 250hp mertebesi de alınabilir. Ama bu şekilde hiç kullanmadığımdan sorunsuzluk konusunda net konuşamam.
Kendi aracımda sadece 180.000 km'de gibi üst kapağı subab contalarını yenilemek için açmıştık. Üst kaçakta kılcal çatlaklar görüp komple yeniledik. Subabalar falan sağlamdı ama garanti olsun diye onları da yeniledik. Bunun dışında bloğa/pistonlara/segmanlara hiç dokunulmadı.
Geçtiğimiz günlerde araca kompresyon testi uyguladık, her silindirde 150 psi üstü değer gördük. Bir de silindir kaçak testi uyguladık, her silindir %90 mertebesinde çıktı.
Yani 68.000 km'den beri LPG'li kullanılıp, sadece üst kapağı yenilenen ve 190.000 km'ye gelen 210-220 hp'lik Tjet motor bu kadar sağlam.
Tabi yanlış ellerde, yanlış uygulamalar ile her motor kırılır. Sanırım siz o adamlardan bahsettiğiniz hikayeleri dinlediniz.