1881-193∞ Mustafa Kemal Atatürk
'10 Opel Astra H Sedan / 111. Years Limited Edition / 1.3 CDTI - 90 HP - 6 Man.
Vidalamaya gerek yok oto boyacıların kullandığı teroson var normal silikonlardan daha farklıdır petrol bazlıdır genelde bu tür şeyler teroson ile yapıştırılır.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Peki bu teroson sökmek istenilse boyaya zarar veriyor mu?
Kolayca temizleniyor mu boyadan?
3M şeffaf olan çift taraflı bant + aralarına cam silikonu en sağlıklı çözüm.fakat en sağlıklısı bunu aksesuarcının yapması
Sökülürken boyaya zarar verirmi bilmiyorum ama inanılmaz güçlü bir silikon türevidir ve dediğim gibi petrol bazlıdır sıradan silikonlara benzemez bildiğim kadarıyla da beyaz, gri ve siyah olarak üç renk i var.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
O zaman son karar sizlerinde yorumları üzerine silikon kullanıcam mecburen
Spoilerın kenarlarında hiç boşluk kalmayacak şekilde 3M Dış Cephe Bantı, Ortasındaki boşluk alana ise Cam Silikonu sıkıcam.
Cam silikonu sadece orta kısımda olucak etrafında ise 3M bant olucak bu şekilde montaj sırasında bastırırken de silikonun dışarı taşmasını önlemiş olmayı düşünüyorum.
Atıyorum silikonu bir şekilde dışarı taşarsa bunu nasıl temizleyebilirim ?
Biz spoiler ı takarken önce spoiler zeminini sonra spoiler ın takılacağı zemini ısıttık sonra siyah silikonu basıp yapıştırdık. Taş gibi oldu sorunsuz kullanıyorum.
![]()
cam sılıkonunun kurutucusu var taşan kısımlar temizlenir.
normal silikonu tinerle temizleyebilirsiniz.
marka isterseniz würth öneririm.
Hocam elinize sağlık çok güzel olmuş aracınıza yakışmış
Bildiğimiz normal siyah silikonlamı yaptınız uygulamayı? Herhangi bir marka veya cam silikonu gibi bir özelliği var mıydı sıktığınız silikonun?
Sökmeyi düşünmüyorum da hani olurda bir aksilik oldu kaza bela durumunda bagajdan almam gerekirse diye soruyorum
Peki son olarak sizlere sorum, Aklıma şöyle bir fikir geldi;
Kaput koruma filmi olarak uygulanan şu şeffaf filmlerden spoiler yapıştırcağım yere göre ayarlayıp tam spoilerın altında kalıcak şekilde kesip uygulatsam ve Bant ile silikonu şeffaf koruma filminin üstüne gelecek şekilde yapıştırsam, Spoiler iyi yapışır mı yapışmaz mı bu filme ne dersiniz?
Eğer bu şekilde olursa ilerde sökme durumunda boyaya hiç zarar vermeden kolayca sökebilirim diye düşünüyorum
Ama silikon ve bant bu folyoya iyi tutunur mu boyaya tutunduğu kadar sağlam olur mu?
Bahsettiğim Şeffaf kaput koruma filmine örnek:
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)