User Tag List

1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Peugeot 208 1.2VTI - Puretech P2137 Arızası - Muhtemel Çözüm

neuras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Peugeot 208 1.2VTI - Puretech P2137 Arızası - Muhtemel Çözüm

P2137 - Motor kumandalı kelebeğin konum sensörü arasında uyumsuzluk (gaz kelebeği)

Herkese merhaba, 1.2 VTI- Puretech motorlu araçlarda nadir de olsa bu hatayı alanlar var. Ustalarımız maalesef bilerek ya da bilmeyerek yanlış yönlendiriyor. Bana beyin değişimi vs. söylendi, alakası yok. Bu hatanın sebebi ya elektronik gaz kelebeğidir, ya da nadiren gaz pedalıdır. Genellikle gaz kelebeği bu hataya sebep olur. Aracınız kendini 'panik' moduna almış, fan açmış ve gaz pedalını devre dışı bırakmışsa muhtemelen bu sorunu yaşıyorsunuzdur.

Eğer sorun gaz kelebeğindeyse temizletmeniz ve aracın işletim sistemi üzerinde etkisi yüksek bir OBD cihazı ile arıza kaydını silmeniz yeterli olacaktır. E-Ticaret sitelerinde 200-300 liraya satılan OBD cihazları hiçbir işe yaramıyor.

Aracınıza beşinci sınıf akaryakıt istasyonlarından asla benzin almayın. Motor yağı bu araçlarda her şey, Total'den başka yağ koymayın.

Google index'lesin diye konuyu açtım, kimse mağdur olmasın.

Konu öneriye ve düzeltmeye açık, kendi deneyimimi paylaştım.
    Konu neuras tarafından (22-01-2025 Saat 02:09 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla, düzeltme.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler