User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: E36 compact projesi hangi motor?

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

E36 compact projesi hangi motor?

Selam
    Ev alma için para biriktirmeye başlamışken karşıma 99 mod. fazla örselenmemiş sanruflu otomatik 3.16 çıkaverdi motoru hararet yaptığından 4 aydır araç yatmaktaymış, fiyatıda bedavadan biraz pahalı olunca dayanamadım aldım. Hayalimdeki jübile projemin ilk temelini atmış bulunmaktayım,(şanzıman 8hp 50-75 arası olacak) aklımda olan motor kombinasyonu şu şekilde;
    -M50turbo+8hp şanzıman
    -n52b30+8hp şanzıman
    -k24turbo+8hp şanzıman
    Yapacağım uygulama için araç komple soyulacak ön ve arka çamurluklardan toplam 10cm genişletilecek (e30m3 tarzı) istediğim gibi bir araç yapacağım ama motor konusunda karar veremedim,hangi motoru koymam gerektiği konusunda fikir alabilirim veya başka alternatifleride değerlendirebilirim,istediğim güç 300-380 hp arası olacak. Aracın dengesini bozmamak için 4 silindir olarak k24 daha baskın ama 6 silindirdende vazgeçemiyorum.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç BMW olmasından mütevelli k24ü eliyorum, evet sorunsuzluk ok ama aracın karakterine uygun değil bence.

Kalan seçeneklerden de m50 turbo diyorum

Gazanız mübarek olsun, e30 kıçlı e36nız hayırlı olsun, bol yengeçli gitmeler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç BMW olmasından mütevelli k24ü eliyorum, evet sorunsuzluk ok ama aracın karakterine uygun değil bence.

Kalan seçeneklerden de m50 turbo diyorum

Gazanız mübarek olsun, e30 kıçlı e36nız hayırlı olsun, bol yengeçli gitmeler
    Bence modifiyede marka ruhu olmamalı k serisi gayet iyide olur,ancak 6 silindirin sesi ve torku daha ağır basıyor. Bakalım hakkımızda hayırlısı
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    N52 kULLANICISI olarak, o motor sakin, titreşimi pek yok,ufak oynamalar ile 290 bg civarı alınır
    Ama Agresif set up için m52b30 +itb .. 320 350 hp bandında Csl kıvamında binilir.Örneği İzmitte mevcut

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    motor projesi değil ama güzel bi proje olmuş

Instagram

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    N52 kULLANICISI olarak, o motor sakin, titreşimi pek yok,ufak oynamalar ile 290 bg civarı alınır
    Ama Agresif set up için m52b30 +itb .. 320 350 hp bandında Csl kıvamında binilir.Örneği İzmitte mevcut
    N52 atmo olarak iyi bir nokta atışı olur hem yeni nesil hem gücüde yeterli olacak diye düşünüyorum,zaten atmo olursa n52 olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yogi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motor projesi değil ama güzel bi proje olmuş

Instagram
    Güzel proje,bildiğin civic ef e benzemiş ben bukadar kesmeyeceğim ama çamurluklar e30 m3 style olacak bakalım üzerinden çıkan motor şanzımanıda satarsak projeye katkı sağlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    N52 yaparsam Harici beyin+headers+özel yapım filtre kiti ile 300 civarı olur diye düşünüyorum bende.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    K24 bu proje için seçenek olmamalı. BMW'nin kendi familyasındaki Lego avantajını kullanmak lazım.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Instagram

bu daha iyi proje

YAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda en iyi yorumu sanırım @ilkerist abi yapabilir.Hali hazırda 323ti turbo kullanıcısı.
    96' E36 Individual Techno Violett Compact

02' E46 M3 Individual Cabriolet

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kafası hafif olsun. K24 Turbo diyorum. Olmadı 4 silindir IS motorunu da turbo yapıyorlar ama hem o motor demir döküm mü bilmiyorum hemde bir K değildir herhalde o ?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yogi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Instagram

bu daha iyi proje
    hıc ellemese daha ıyı olmuyormuydu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kafası hafif olsun. K24 Turbo diyorum. Olmadı 4 silindir IS motorunu da turbo yapıyorlar ama hem o motor demir döküm mü bilmiyorum hemde bir K değildir herhalde o ?
    İs motoruda döküm blok 140 hp güç veriyor tabiki k24 olamaz ama planda değişiklik olmazsa e60 n52b30 motor takmaya karar verdim n52 magnezyum alüminyum karışımlı olduğu için şu anki döküm 4 silindirli motordan 20-30 kğ fazlası çıkar belki aracın dengesi orjinalde 50/50 olduğu için aküyü arka bağaja taşıyarak dengelemeyi düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İs motoruda döküm blok 140 hp güç veriyor tabiki k24 olamaz ama planda değişiklik olmazsa e60 n52b30 motor takmaya karar verdim n52 magnezyum alüminyum karışımlı olduğu için şu anki döküm 4 silindirli motordan 20-30 kğ fazlası çıkar belki aracın dengesi orjinalde 50/50 olduğu için aküyü arka bağaja taşıyarak dengelemeyi düşünüyorum.
    2750d de max torkunu veriyor, valvetronic sayesinde alt üst devir çok iyi, m52lerden farklı,titreşim yok, egzosla ilginç sesler çıkıyor, yurt dışında çok beğeniyorlar,ödüllü 2005 2007 arası zaten.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler