User Tag List

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Motor Balansı yapan firmalar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motor Balansı yapan firmalar.

Merhabalar.
    Aracımın motoruna tekrardan rektefiye yaptırıyorum.
    Motorda eski kalan tek şey blok.
    Egzantrik ve Krankın polisajını
    Piston . biyel kolu ve cw krank için balans yaptırabileceğim bir firma arıyorum.
    Şimdiden parçaları matchlediğimde gramaj farkı -2 +2gr. (Cw krankın sağ sol ağırlık farkını ölçtürebileceğim bir yer bulamadım.)

Mümkünse Ankara içerisinde tavsiye edebileceğiniz rektefiyeci var mı ?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kol pistonların birbirlerine olan ağırlık farklarını iyi bir rektefiyeci ayarlaması lazım. Taşlama yapılarak önemsiz olan kısımlarından malzeme eksilterek gramajlar eşitlenir.

Motor V6 V8 değilse krank kollarına ağırlık takılarak balans yapılmıyor. Eğer V makina ise o zaman kol piston ağırlıklarını ölçülüp o ağırlık kadar kranka ağırlık bağlanarak balans yapılıyor. Düz sıralı motorlarda sadece dönen aksam olarak krank, volan, krank kasnağı olarak ve istenirse debriyaj baskısı ile balanslanıyor. Tabi vidalara kadar işaret koyup toplarken debriyajı felan aynı şekilde tekrar takılması lazım.

İstanbul Bayrampaşa da Şahin Balans var. Biz burayı kullandık daha önce sorun yaşamadık. Ama şimdi Google'dan baktım LPG felan işine de girmişler. Eski işlerine devam ediyorlar mı bilmiyorum? 20 bin devir dönen CNC spindle parçaları felan balansı da yapıyorlardı.

Şahin Balans, endustriyel ekipman tamiri, Yenidoğan, 202. Sk. No:1A, 34040 Bayrampaşa/İstanbul - Yandex Maps
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim. evet araştırdığımda şahin balans önüme çıktı fakat önceliğim ankara oldu.
    Krank zaten cw bahsettiğim üzre. Cw için eklenmiş ağırlıklar balansta problem yaratabiliyor. Bundan dolayı balansını ölçtürmek istiyorum. Motor v de değil sıralı da "boxer"

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler